Gönderen Konu: 2011 auris d-4d comfort extra mmt ilk gözlem  (Okunma sayısı 2410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
2011 auris d-4d comfort extra mmt ilk gözlem
« : Ocak 10, 2011, 00:25:18 »
herkese iyi forumlar :)

10 günlük beklemenin sonucunda bugün aracımı teslim aldım ve ilk gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

öncelikli olarak arabam mmt şanzıman ve 3 yıldır tam otomatik golf fsi kullanmam sonucu arabayla ilk 20 km lik yol boyunca anlaşamadık. :D baktım o beni anlamayacak ben onu anlama yoluna gittim ve sanırım kavradım belkide bu daha önce tam otomatik araç kullanmış olmamdan kaynaklanmıştır. yakıt tüketimi tek kelimeyle harika dur kalk yoğun trafikte 5.6/100 km. aynı şey golfte 9 dan aşağı düşmüyordu. bi ara biraz tadına bakmak için gaza dokundum ve beni araç tatmin etti. yokuş yukarı yerlerde manuel kullanımda hiç sıkıntı göstermedi sağolsun. hatta normal yolda bile manuel kullanıma aldım çok hoşuma gitti. araç cidden sessiz. depoyu doldurduğumda çalkantı sesi bendede oldu fakat müziğe biraz ses verinde hiç birşeyi kalmadı. :D müzik demişken sistem benim için yeterli ipod ve 16 gblık flash diskimi sorunsuzca usb girişinden takarak dinledim. şimdi merak ettiğim bi soru var bu aracın farlar açıkken iç aydınlatma düşüyor bunu ayarlama yapma şansım var mı? bide yol bilgisayarında setup var ona nasıl giriş yapıcam çözemedim orta konsoldan yol bilgisayarı ile ayarlar yapılıyormuş o nasıl yapılıyor? ve neleri tam olarak kontrol edebiliyoruz :) birde arabam beyaz içi bej bu döşemeler biraz kir tutacağa benziyor onları nasıl temiz tutabilirim? sorularım biraz fazla ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. herkese kazasız belasız sürüşler Allah (cc) yolunuzu açık deponuzu hep dolu eylesin :)
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Toyota Club Türkiye

2011 auris d-4d comfort extra mmt ilk gözlem
« : Ocak 10, 2011, 00:25:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: 2011 auris d-4d comfort extra mmt ilk gözlem
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2011, 01:06:38 »
Hayırlı olsun. Bende uzun zaman otomatik kullandım. İlk hafta alışmak zor oldu ama şimdi rahatım. Triptronik kullanımda zevkli..
Göstergenin ışığını açmak için farlar açıkken (hareket halinde olmamanız lazım) sağdaki yol bilgisayarı tuşuna basarak yapabilirsiniz.
Setup menüsüne girmek için basılı tutun.

Benim arabam da bej malesef. Başka seçenek yoktu alırken, 7 yaşında bir eşkiya oğlum var. Şimdilik vukuat yok, ama belli aralıklarla zıbart vs gibi yerleri ziyaret edeceğim galiba...
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2011, 01:36:37 »
teşekkürler özgür bey

sağdaki dediğiniz tuş göstergeler üzerinde olan mı? nasıl yapılıyor oradan birde iç dikiz aynasın ışıkları kapı açıp kapamaya göre yanmıyor onun bi ayarı yok sanırım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2011, 11:07:03 »
emre bey arabanız hayırlı olsun güle güle kullanın,memnun kalacağınızdan emindim:) setup moduna geldıgınızde yol bılgısayarının menulerını atlatan tusa basılı tutun setup menusune gırmıs olacaksınız orada lıght menusu var altındada volume (ses)acma kapama gıbı dereceler var onlardan ıstedgnız şiddette ayarlayabılırsınız ama zannedersem bunlar arac hareket halınde olmuyo,izin vermıyo:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2011, 11:13:31 »
teşekkürler onur bey

peki ya iç dikiz aynasının olduğu kısımdaki araç içi aydınlatma ışıkları onlar kapılara göre otomatik değil sanırım tavanda arkada olan aydınlatma öyle fakat öndeki öyle değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2011, 11:16:26 »
Öndekiler maalesef kapılar açılınca yanmıyor. kapıları açınca sadece ortadaki lamba yanıyor. Ama bence yeterli o da içeriyi gayet güzeL aydınlatıyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2011, 11:18:16 »
anladım teşekkürler serkan bey :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2011, 11:23:57 »
Güle güle kullanın Emre bey.

Aydınlatmanın nasıl ayarlanacağını arkadaşlar anlatmış, ben tekrarlamayacağım. Ne yazık ki, tam ışıklı konum ile ikinci kademe arasında çok fark var. Tam aydınlatma konumuna getirdiğiniz zaman gece çok göz alıyor, özellikle kötü aydınlatılmış yollarda göz hassasiyetinizin düşmesine yol açıyor. Yarım aydınlatma konumu gece için mükemmel, fakat bu sefer gündüz vakti, hele güneşli bir günde, paneli okumakta zorlanıyorsunuz. Ben bir süre inat ettikten sonra ikinci kademenin daha iyi olacağına karar verdim. Gerçekten de, bir hafta kadar bir sürede gözünüz paneli doğru şekilde okumayı öğreniyor, sıkıntı azalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2011, 11:26:50 »
bende hava tam kararmadan farlarımı açarım fakat dün böyle yapınca içerdeki aydınlatma çok kısık geldi göstergelerin okunması baya zorlaştı artık üşenmeyip olmadı sabah akşam ayarlarız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2011, 11:33:21 »
İç gösterge aydınlatması benim en üst seviyede görüntü olarak çok güzeL görünüyor fakat benim başına 2 kez şöyle bir durum geldi. Aracın göstergeleri o kadar aydınlık ki farlarım açık sanmışım baya bi yok gitmiştim :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2011, 11:38:04 »
aman dikkat etmek lazım gerci icerisi o kadar aydınlıksa farkedilirsiniz fara gerek kalmayabilir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 10, 2011, 13:26:42 »
Basit bir ayna düzeneği ile panelden gelen ışığı ön camdan dışarı verebiliriz. Benden daha kıdemli mucit arkadaşlara saygımdan burada ayrıntı vermeyeyim, onlar ilgilenmezse ben bir şeyler düşünürüm artık... -_-