Gönderen Konu: ae101 yeni teyip, arka hoparlör ve ampul hakkında  (Okunma sayısı 3058 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
1-aracıma sony marka teyip taktırdım fakat kontağı kapatınca radyo ve bazı ayarları sıfırlıyor teyibin ayarlarını sıfırlamadan nasıl bağlantı yapılabilir, daha önce başıma geldi şahin marka aracımada teyip taktırmıştım kontak anahtarını takmadan bile çalışıyordu ayarlarıda sıfırlanmıyordu ama aküyü bitiriyordu.

2-arka hoparlör muhafazasını nasıl çıkartabilirim orjinal hoparlörler eskimis kötü bir ses veriyor

3-dörtlü ve cam resiztans düğmelerinin ampulleri patlamış nasıl bir ampul takabilirim

vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler arkadaşlar
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • 10 kere teşekkür etti
Ynt: ae101 yeni teyip, arka hoparlör ve ampul hakkında
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2011, 11:50:58 »
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2011, 12:54:34 »
kardeş teyip için şöyle söyleyim hafıza voltaj gitişi var bazı araçların kiler digerleirne göre farklı oluyor benim pıoner de başıma geldi söktüler kablo uçlarını yer degiştirdiler düzeldi .basit bir sorun sıkıntı degil.hatta anlıyorsanız kendiniz bile yaptırabilirsiniz

hoparlörler için muhtemelen tırnaklı dır bende olmadıgı için pek bilmiyorum fakat her iki sıkıntı içinde güzel bir oto teyp cisine görünebilirsiniz.

dügmelerin içindeki ampulleri sökmek için dügmelerin baglı bulundugu o paneli komple yerinde söküyorsunuz.Tabi bu işlem için aracın teyp kısmı felan ilk önce sökülüyor havalandırma dügmelerinin başlıkları çekip çıkartılıyor 4-5 noktadan sekmanlı bir geçme parçalar güzel çıkartırsanız kırılmaz yumuşak platik sıkıntı olmuyor yanlız sıcak havada deneyin sogukta plastik sertleştiginde kırılma olasılıgı çok yüksek.bahsi geçen dügmelerin jaklarını çıkartın dügmelerin alt kısımlarında sarı renkli yuvarlak yıldız tornavida ile açılan yerler göreceksiniz çevirip çektiginizde ampuller elinize gelecektir 12 volt telli ampull lullanacaksınız ( 12 volt oto teyp ampulü diye de geçer )  dikkat edin 6 volt veriyorlar takar takmaz patlıyor ben bu yüzden çok ugraştım 12 volt olacak aldıgınız yerde mutlaka denettirin. tanesi 50 krş felan dı. Yalnız o iki dügme degil sol tarafınızdaki kapı içi kilitleme dügmesi arka sis dügmesinin içlerinde de dügmeler var .onlarada el atın.

Size tavsiye iyi bir elektronikçi bulup bu işlmlerin hepsini ona yaptırabilirsiniz.Ben kendim elektronik teknizsyeni .Biraz zahmet li ve sabır gerektiren bir iş baştan söyleyim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2011, 17:00:27 »
Yücel kardeşim verdiğin cevaplar için teşekkürler tanıdık bir oto elektrikci sorunlarımı çözecektir kendim yapamam kırarım çatlatırım diye korkarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2011, 17:13:44 »
Elentkronikçiler yaparsa çok daha iyi olur
Ama meraklı isen onları izle ayrıca yucel beyin dediklerinide gözğnünde bulundurarak daha ki sefere ufak tefek şeyleri kendin yaparsın.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2011, 18:42:41 »
Mehmet abi tavsiyeniz için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2011, 21:31:29 »
Mustafa abi sana 2 haftada başımdan geçen olayı anlatayım bizim de sis lambası , rezistans ve dörtlünün ampulleri patlamışdı eskileri söktüm gittim elektronikçiye aldım 3 tane ampul (telli) geldik eve babam lehimledi ve taktık 3 gün sonra patladı sonra anladık ki lehim soğukmuş ondan patlamış sonra babamla beraber başka bir elektronikçiye gittik yaptırdık şuan nazar değmesin yanıyo vev çok parlak :D 2 haftada da 2 kere açtık kapattık konsolu bu arada konsolun üst tarafı tornavida izi oldu babam yazın sıcaktan kurur dedi doğru mudur ?
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 Corolla XEI
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Ocak 14, 2011, 00:29:53 »
Efsane kasalarda arka hoparlör kapakları çıkmıyor. çıkarmak için arka koltuğu yerinden çıkarıp o kapakların olduğu bölümü komple çıkartıyorsun( umarım anlatabilmişimdir) bende yeni değiştirdim arka hoparlörleri teknık arkadaşı izlerken farkettım.
Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 14, 2011, 10:34:22 »
konsolun üst tarafı tornavida izi oldu babam yazın sıcaktan kurur dedi doğru mudur ?
elbette kuruma ile biraz düzelir ama iz kalır biraz bunu çok dert etme.Ama babanla birliekte arabaya birşeyler yapman babanın seninle bunları paylaşaması harika bir şey.Sen sen ol Baban ı üzecek bir şey yapma bunu bir nasihat olarak değilde kendi babama özlem olarak alğıla zira ben istesemde artık onu göremem.....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 14, 2011, 13:16:44 »
Efsane kasalarda arka hoparlör kapakları çıkmıyor. çıkarmak için arka koltuğu yerinden çıkarıp o kapakların olduğu bölümü komple çıkartıyorsun( umarım anlatabilmişimdir) bende yeni değiştirdim arka hoparlörleri teknık arkadaşı izlerken farkettım.

Onur bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hafta sonu bir bakayım sökebilirsem güzel olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 14, 2011, 13:23:14 »
Mustafa abi sana 2 haftada başımdan geçen olayı anlatayım bizim de sis lambası , rezistans ve dörtlünün ampulleri patlamışdı eskileri söktüm gittim elektronikçiye aldım 3 tane ampul (telli) geldik eve babam lehimledi ve taktık 3 gün sonra patladı sonra anladık ki lehim soğukmuş ondan patlamış sonra babamla beraber başka bir elektronikçiye gittik yaptırdık şuan nazar değmesin yanıyo vev çok parlak

Hasan güzel bir elektrikci bulup bu işleri güzelce hallettirecem

bu arada konsolun üst tarafı tornavida izi oldu babam yazın sıcaktan kurur dedi doğru mudur ?

bilemiyorum o yüzden yorum yapamayacağım Mehmet Ali bey yorumlamış sağolsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 14, 2011, 20:45:37 »
elbette kuruma ile biraz düzelir ama iz kalır biraz bunu çok dert etme.Ama babanla birliekte arabaya birşeyler yapman babanın seninle bunları paylaşaması harika bir şey.Sen sen ol Baban ı üzecek bir şey yapma bunu bir nasihat olarak değilde kendi babama özlem olarak alğıla zira ben istesemde artık onu göremem.....
Çok Teşekür ederim :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah