Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 05, 2025, 16:46:15
Lütfen yeni üyeler
Tanışma
bölümünde kendilerini tanıtsınlar.
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Hasar/Kasko/Kaza
»
Konu:
hasar tespit
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: hasar tespit (Okunma sayısı 1550 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
hasar tespit
«
:
Ocak 09, 2011, 20:38:11 »
selam arkadaşlar 2007 yeni kasa d4d kullanıyorum dün enteresan bişey yaşadım; çankırıdaydım gece saat 1,00 de aracımı çalıştırdım 2/3 dk ısıttım ve aracın yerini değiştirdim daha sonra motor kısmından cok fazla derecede yağ aktığını fark ettim 10 dk içinde yaklaşık 2 lt yağ eksiltti bu şekilde aracı çalıştırıp ankaraya gitmek istemedim ve kaskoyu aradım cekici ile aracı ankaraya ak otoya cektirdim bugun kapalı olduğunda bir işlem yapamadık. not: herhangi bi taşa yada yere çarpma vurma gibi bişey olmadı ve hava -16 drcydi. arıza neden olabilir nekadar masrafım olur birde kaskodan faydalanma şansım var mı?
Toyota Club Türkiye
hasar tespit
«
:
Ocak 09, 2011, 20:38:11 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
oğlum, ben ve kızım :)
Araç: ---
Kan Grubu: ---
Ynt: hasar tespit
«
Yanıtla #1 :
Ocak 09, 2011, 20:59:51 »
geçmiş olsun...kasko bu zamanlar için zaten..tespitler yapılır kasko tarafından karşılanır , hiçbir masraf olmaz ..( benim bildiğim kadarıyla )
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
10 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Ocak 09, 2011, 21:18:28 »
Geçmiş olsun.
Arıza neden olabilir?
Size hiç kimsenin bu kadarcık bilgi karşılığında işe yarar (eskilerin deyimiyle sadre şifa) bir yanıt verebileceğini zannetmiyorum. Tıpa tıp aynı durumla karşılaşmış olan biri belki yararlı olabilirdi, ama 'motordan yağ akması' o kadar geniş bir ifade ki, herhalde sağlıklı bir benzetme yapılamayacaktır.
Ne kadar masrafım olur?
Arızayı bilmeden, çözüm şekline karar vermeden, bu soruya kim, nasıl yanıt verebilir?
Bir de kaskodan faydalanma şansım var mı?
Kasko poliçesini okumamışsınız. Ortada bir çarpma olmadığını siz söylüyorsunuz. Terör, halk ayaklanması... v.b. bir durum olmadığını da ben tahmin ediyorum. Demek ki sizin sorununuz, bir "arıza"dan kaynaklanıyor. Kasko poliçeleri, arızaları kapsamaz, hasarları kapsar.
İlk sorunuza olumsuz yanıt vermiş olmama rağmen, doğuştan tamirci Türk milletinin bir ferdi olarak size bir tahminde bulunayım. Hava sıcaklığının -16 derece olduğunu söylüyorsunuz. O sıcaklıkta iyice kalınlaşan yağ, daha önce bir nedenle yerine çok sıkı oturtulmamış olan yağ seviye çubuğunu aşırı basınç nedeniyle iterek yerinden çıkartabilir ve yağ akmasına neden olabilir. Gerçi iki litre yağ biraz zor, ama kim bilir?
İnşallah asgari hasarla sıyrılırsınız bu işten.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: A+
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ocak 09, 2011, 21:47:31 »
En azından yagın motorun neresınden geldıgını soylersenız tahmın edebılırım.
Dızelden anlarım.
Pruva Neta
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: B+
15 kere teşekkür etti
84 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Ocak 09, 2011, 21:57:19 »
soğuk sıcak derken genleşen yağ karteri çatlatmış olabilir, kasko burada kuruş ödemez, Enginin dediği gibi kasko kaza durumlarında hasarı karşılar; ancak arabanın garantisi bitmediyse garantiden (değil karteri) bütün motoru bile değiştirttirirsin valla
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Kilometre: 40000
Model Yılı: '16
23 kere teşekkür etti
62 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ocak 09, 2011, 22:20:23 »
Allah aşkına ya üretim hatası vardır ya da bir yere vurmuştur. Yağ çubuğu olmasa bile rölantide çalışan araç 2 L yağı nasıl eksiltsin.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: B+
15 kere teşekkür etti
84 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Ocak 09, 2011, 22:23:50 »
belkide hiç bir şeyi yoktur, sadece alttaki tıpa gevşemiştir, veya düşmüştür, oradan akıtıyordur
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ocak 09, 2011, 23:04:50 »
Yag cubugu boslugundan yag atan bır dızelın ısı bıtmıs demektır.
Pruva Neta
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Ocak 10, 2011, 10:02:21 »
yorumlar için teşekkürler. servisi aradım arac hazırmış problem yağ filitresindeymiş, yağıyla breaber 100 lira civarı bi masraf varmış. 40,000 bakımını serviste yaptırmadım yağ filitresi değişmişti iyi değildi demekki, birde tabi -16 dereceninde etkiisi var. kasko konusunda teşekkür ederm engin bey dediniz gibi herhangi bir çarpma darbe terör vs. olmadığı için karışmaz, en azında çankırıdan ankaraya çektiler aracı buda yeter. usta iyiki çektirmişin aracı yoksa motoru yerdn dedi.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kilometre: 288000
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Ocak 10, 2011, 13:06:37 »
daha önc sogukta bir akrabamızın başınada bu tip birşey gelmişti.Ben yag filitresi patlamış olabilir diyecektim ki siz benden önce yazmışsınız.Neyse onla geçmiş olsun.Siz siz olun aracınızı yabancı ellere kurcalatmayın.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
1996 GLİ - COROLLA " EFSANE "
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Hasar/Kasko/Kaza
»
Konu: