Konuyla ilgili benimde başımdan geçenler şöyle;
auris 1.4d-4d aracım ile verilen kullanma ve bakım periyotları kılavuzunda yağ değişiminin 10.000KM de bir veya 6 ayda bir olduğu yazıyor, bende 10.000km olunca makul olarak servise gittim ve 2014 yılında 407tllik bir servis masrafım oldu.
fakat araım 14750 km'ye gelince gösterge gösterge üzerinde sarı renkli bir "ingiliz anahtarı" sembolü belirdi ve bende çoğu kişi gibi kullanma kılavuzunda ilgili sembolün anlamına o an baktım ve anladığım kadarıyla ilgili sembol periyodik bakım uyarı lambası imiş.
Yani aslında araç 15000KM de bir yağ değişim ve periyodik bakıma girecekmiş - üretici öyle diyor-
kılavuzun sembol tanımında bakımın 15000km de bir yazması ve bakım periyodu sayfasında 10000km de bir yazması ciddi çelişki içerdiğinden globalde yayınlanan "manuel" lere baktım ve aynı motor, aynı yağ, aynı şanzıman için bakım periyodunun 90000mil yanı yaklasık 150000km de bir olduğunu gördüm ve konuyla ilgili toyota türkiye ile görüştüm ve bunun kendi insiyatiflerinde olduğundan bunun seçimini 10000km de bir yaptıklarını ilettiler. ayrıca yakıt kükürt oranlarına baktığımda shell globalde mevcut, türkiyedeki dizel yakıt kalite seviyesi ingiltere, almanya, brezilya vs ülkeler ile aynı olduğunu gördüm.
tekrar türkiye distiribütor ile iletişme geçtiğimde hukuksal olarak 15000km de bir yaptırabileceğimi ve bundan dolayıda garanti dışına çıkaramayacaklarını söyledim ve onlarda zaten bakım ve garantiyi aynı dilimde birleştiremezsini ikisi farklı şeyler ve bunlara bağımsız eksperler karar verir dediler, ama yinede sizin 10000km de bir bakım yaptırmanızı tavsiye ederiz dediler,
konu bu şekilde uzadı gitti, hatta toyota japonya, avrupa gibi yerlerde mail attım 1 aydır geri dönüş yok.

bilgilerinize