Gönderen Konu: 2011 Corolla Led Uygulaması  (Okunma sayısı 8831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2011 Corolla Led Uygulaması
« : Ocak 09, 2011, 07:34:21 »
Evet arkadaşlar şimdi size çok zahmet ve emek gerektiren led yapımını anlatacağım

Kullanılacak malzemeler:

.45 cm silikonlu led şerit
.45 cm normal led şerit
.17 mt kablo
.Lehim makinesi
.Pasta
.Lehim

Zaman
2011 corolla 4 saat sürdü
2011 accent 3 saat sürdü

Yapılan işlemler;
O da meslek sırrımız olsun ama bilmeyen birinin böyle bir işe girmemesini tavsiye ederiz biz bile bildiğimiz halde ölçüm makineleri kullana kullana yapıyoruz

Ankaradan yaptırmak isteyen arkadaşlar olursa özel mesaj kanalıyla ulaşabilirler.

Harcanan mevla;
Led,kablo ve yol parası 30 tl
İşçilik 50 tl

Arka camdan aracın içine doğru aydınlatma.Ne dışarıdan nede içerden bakıldığında görünmez sadece yandığında orda led olduğu görülür.

Ayak aydınlatması torpidonun altındadır gene aynı şekilde yanmadan fark edilemez

Güneşlik aydınlatması kesinlikle aracın orj. Bozulmamıştır istenirse led iptal edilip tekrar sarı yapılabilir tek yapmak gereken led kablosunu iptal edip ampülü takmak

Orta ön aydınlatma aynı şekilde burdada orj bozulmamıştır

Orta ön ve arka aydınlatma

Bagaj aydınlatma burdada orj bozulmamıştır

Toyota Club Türkiye

2011 Corolla Led Uygulaması
« : Ocak 09, 2011, 07:34:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Corolla Led Uygulaması
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2011, 09:42:17 »
emeğinize yüreğinize sağlık:) özellikle bagaj ayınlatma ve ayak aydınlatması çok ilgimi çekti:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2011, 10:07:03 »
Ankaradan yaptırmak isteyen arkadaşlar olursa özel mesaj kanalıyla ulaşabilirler.

Harcanan mevla;
Led,kablo ve yol parası 30 tl
İşçilik 50 tl

işçilik ücreti dikkatimi çekti bu uygulamanın tamamı 4 saat sürüyorsa biz altı saatte yaparız arkadaşım

profesyonel olarak bu işi fatura karşılığımı yapıyorsunuz...?

bu işlemleri resimli olarak anlatırsanız arkadaşların zahmet çekmeyeceğini düşünüyorum...

teşekkürler...

özellikle bagaj ayınlatma

Seydi abicim ''Bagaj aydınlatma burdada orj bozulmamıştır'' notunu düşmüş arkadaşımız :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2011, 10:28:11 »
Elinize sağlık..
Yeni arabayla da bu kadar uğraşılmaz ki canım :)
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2011, 10:59:43 »
Bagaj ve ayak aydınlatmalarında hiç birşey yok. Ayak aydınlatmalarında eşiği söküyorsunuz kapı swicth'den gelen kabloyu bulup oraya + - yi bulup lehimliyorsunuz ve hangi kapı açılırsa orası yanıyor gayet kolay. Bagajda ise swicthden değil arkadaki hoparlör bölümünde olan uzun yeri söküp gelen kabloyu bulup kabloları sıyırıp lehim yapıyorsunuz ve bantlayıp kapatıyorsunuz.Açıkçası 50 tl işçilik pahalı gibi geliyor ban ayrıca o camın oraya yapılan ledleride arka kapılara bağlayıp oralara bağlanmasıda kolay bir işçilik tek sorun plastiklerle uğraşmak onun harici gerçeten gayet kolay bir uygulama.Böyle şeyler yazdığım için mazur görün elinize emeğinize sağlık...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2011, 11:15:52 »
elinize sağlık çok güzel olmuş.güle güle kullanın
redline 800SEX'N9

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2011, 11:39:55 »

Seydi abicim ''Bagaj aydınlatma burdada orj bozulmamıştır'' notunu düşmüş arkadaşımız :D

:))))genede hoş görünüyor ama dimi:))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2011, 12:23:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2011, 15:03:06 »
Yönetim olarak fikrim; rengarenk başlıklar bu forumun tarzına pek uygun değil ve Tanışma mesajı yazmış olsanız da forumu kullanış tarzınız maddi çıkarların ağır bastığını işaret etmekte.

Üye olarak fikrim aracımın bu kadar ışıl ışıl olmasına pek gerek olduğunu sanmıyorum,
Sonuçta binek bir araçla dağa bayıra gerçekten karanlık olan bir yere pek gidilmez, şehir ortamı genellikle yeterince aydınlık olacaktır.
Arazi araçları için de bu tarz süs detaylar önemli değil tavana bağlarlar lambaları en işlevsel düşünceyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Facebook
« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2011, 18:33:21 »
Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim ama vermiş olduğun cevaplara karşı açıklama yapma gereği duydum ben led uygulanırken aracın orj bozulmadı dedim '' Ercüment '' arkadaşım '' kapı eşiğini söküp artı eksiyi bulunca iş bitiyor demiş '' ama ben öyle yapmadım tek bir kapı açılsa dahi bütün ledler yanıyor '' hoparlör bölümünde olan uzun yeri söküp gelen kabloyu bulup kabloları sıyırıp lehim yapıyorsunuz ve bantlayıp kapatıyorsunuz '' demiş ben onuda öyle yapmadım öyle yaparsam orj bozulur sarı ampülü söktük ve dikkatli bir şekilde ledin kablosunu güzelce oraya sardık ne kesme var nede lehim .
'' Oğuz '' abi fatura kolay ama belki taksi fişi olur belki tamir fişi olur onu bilemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2011, 18:59:43 »
:))))genede hoş görünüyor ama dimi:))))))
evet Seydi abicim :D Toyota nın işçiliği de fena değil hani :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 09, 2011, 19:01:27 »
Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim ama vermiş olduğun cevaplara karşı açıklama yapma gereği duydum ben led uygulanırken aracın orj bozulmadı dedim '' Ercüment '' arkadaşım '' kapı eşiğini söküp artı eksiyi bulunca iş bitiyor demiş '' ama ben öyle yapmadım tek bir kapı açılsa dahi bütün ledler yanıyor '' hoparlör bölümünde olan uzun yeri söküp gelen kabloyu bulup kabloları sıyırıp lehim yapıyorsunuz ve bantlayıp kapatıyorsunuz '' demiş ben onuda öyle yapmadım öyle yaparsam orj bozulur sarı ampülü söktük ve dikkatli bir şekilde ledin kablosunu güzelce oraya sardık ne kesme var nede lehim .
'' Oğuz '' abi fatura kolay ama belki taksi fişi olur belki tamir fişi olur onu bilemiyorum

sağol '' Yiğit '' kardeşim açıklamaların için..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Facebook
« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2011, 19:23:46 »
Rica Ederim abi görevimiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2011, 09:18:52 »
Bagaj ve ayak aydınlatmalarında hiç birşey yok. Ayak aydınlatmalarında eşiği söküyorsunuz kapı swicth'den gelen kabloyu bulup oraya + - yi bulup lehimliyorsunuz ve hangi kapı açılırsa orası yanıyor gayet kolay. Bagajda ise swicthden değil arkadaki hoparlör bölümünde olan uzun yeri söküp gelen kabloyu bulup kabloları sıyırıp lehim yapıyorsunuz ve bantlayıp kapatıyorsunuz.Açıkçası 50 tl işçilik pahalı gibi geliyor ban ayrıca o camın oraya yapılan ledleride arka kapılara bağlayıp oralara bağlanmasıda kolay bir işçilik tek sorun plastiklerle uğraşmak onun harici gerçeten gayet kolay bir uygulama.Böyle şeyler yazdığım için mazur görün elinize emeğinize sağlık...
Ercü bir ara benimkinede yapalım kaça yaparsın ? :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 12, 2011, 09:25:52 »
Ercü bir ara benimkinede yapalım kaça yaparsın ? :P :D

Malzemelere hazır olsun hemen uygularız nolucak abicim :) ne parası yahu maksat buluşma olsun :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 12, 2011, 09:26:43 »
ellerinize sağlık açıkçası benim hoşuma giden tavan aydınlatmaları oldu bana göre arka camların orası ile ayak bölümü aydınlatmaları fazla cafcaflı olur ama yinede isteyen olabilir ve tabi emek var ellerinize sağlık
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 12, 2011, 09:32:52 »
Malzemelere hazır olsun hemen uygularız nolucak abicim :) ne parası yahu maksat buluşma olsun :)

Eyvallah Ercü :) ben led falan uğraşmayım diyorum şöyle taksici usulü ayak aydınlansın yeter ampul bile yeter aslında :) orjinallik bozmamak şartıyla :) Hatta elimde 30-40 cm civarında kırmızı şerit led var onu bile kullanabiliriz :D (üfff içerde kırmızı ne olur ama ha :D :D :D :alkis:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 12, 2011, 09:38:31 »
Eyvallah Ercü :) ben led falan uğraşmayım diyorum şöyle taksici usulü ayak aydınlansın yeter ampul bile yeter aslında :) orjinallik bozmamak şartıyla :) Hatta elimde 30-40 cm civarında kırmızı şerit led var onu bile kullanabiliriz :D (üfff içerde kırmızı ne olur ama ha :D :D :D :alkis:)

oh my god :D kırmızımı yok artık onu yapıcaksak satıp HONDA alman lazım (Kemal abiiii :lol: )  Sana hedaye olarak Beyaz şerit led getirebilirim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 12, 2011, 09:42:10 »
oh my god :D kırmızımı yok artık onu yapıcaksak satıp HONDA alman lazım (Kemal abiiii :lol: )  Sana hedaye olarak Beyaz şerit led getirebilirim :D

Yav mesela dedik Ercü :D Honda'da var bizde olmazsa ona takarız onu  :lol: :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 12, 2011, 09:52:12 »
Yav mesela dedik Ercü :D Honda'da var bizde olmazsa ona takarız onu  :lol: :D :D :D

Kırmızıyı ona takalım :D ama onun elektriğinin nerden geldiğini bilmiyorum neyse buluruz :D Bagaja çekeriz abi o deli divane oluyor bizim bagaj vallahi dehşet oldu :D