Gönderen Konu: Celica hakkında bilgi almak istiyorum yardımınızı bekliyorum...  (Okunma sayısı 2352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Celica Hastası...
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 243000
  • Model Yılı: '92
Selamün aleyküm arkadaşlar ben toyota celica hastası biriyim 2000 senesinde bizde vardı bu araç ozamanlar yaşım ufak oldugu için ehliyetimde olmadıgı için bu arabayı kullanamamıştım ama aradan fazla zaman geçmeden bende bu araca karşı bi hayranlık başladı belki cogu kişi celicayı bilmiyordur çünkü Türkiyede çok sayıda yok eski kasaları bizim araç 92 modeldi babam istanbula başka araç almak için gitmişti ama Celicayı görünce direk gidip onu almıştı ama şimdi bu arabayı ben alcam babam alma diyor çünkü parça sıkıntısı çekmiştik bide parçası pahalıydı normal olarak şimdi ben celicayı almak istiyorum diyince kızıyor bana eğer bu araç hakkında bilgisi olan varsa lütfen bana yardımcı olsun en azından parça konusunda sıkıntı çekermiyim yine gerçekten şuan yardıma ihtiyacım var ona göre kendimi ayarlıcam bende, ilginiz için çok teşekkür ederim şimdiden...
Toyota Celicaşk'tır

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Deniz forumda herkes celicayı bilir tahminimce hatta sana motor kodlarını falan saymaya başlarlar :D bu tip araçları çocuğunmuş gibi bıkmadan usanmadan sevmelisin bana göre. izmitte özel bir toyota servisinin sahibinde mr2 vardı. adam japonya da falan eğitimler almış. üst kapak contası için arabası 3 ay falan yattı sanırım. bunları göze almalısın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Celica Hastası...
Doğrudur abi bilinmicek bi araç değil zaten :) valla inanır mısın abi rüyalarıma bile giriyo okdar istiyorum ama dediğim seninde dediğin gibi abi şu parça meselesi ürkütüyo ben arabaya 3 ay binemezsem kafayı yerim ya. peki diğer toyotanın mekanik parçaları uyar mı acaba ona o konuda bilgin varmı abi ?
Toyota Celicaşk'tır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Aklınızda kalacağına bırakın yolda kalsın :D şaka bir yana temiz kilometresi altı haneli rakamların sonuna yaklaşmamış,orası burası sanayideki süper ustalar tarafından kurcalanmamış yani kendini belli eden bir orjinal bir celica bulun ve alın,her kasası ayrı bir güzel,her motoru ayrı bir teknoloji, her kullananı içinse ayrı bir zevktir celica.

Aklınıza yatan celica'yı bulduğunuzda resimlerini ve özelliklerini (şasi numarası da olursa güzel olur) bu konudan paylaşın gereken her türlü desteği alabileceğinize eminim.Araç Toyota olduktan sonra parça sıkıntısı diye birşey yok,sıkıntı çektiğinizde bana yazın yeterli.

Hayırlısı olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Celica Hastası...
sahibinden.comda bir tane var temiz o araba hoşuma gitti sizinlede paylaşayım sizde bakın bi araca isterseniz ? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-celica-emsalsiz/detay
Toyota Celicaşk'tır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Bazı diğer Toyota parçaları uyar ama bunları senin keşfetmen lazım, sonuçta hiç bir parçacı bunu araştırıp tek tek önünüze çıkarmaz, ellerindeki Celica kataloğuna göre hareket ederler. Zaten Toyotaların güvenilir olma sebeplerinin başında; sorunsuz parçaların bir çok değişik modelde aynı şekilde kullanılması ile olmaktadır ki bu bazı başka marka ve modellerde de mevcuttur.
 Diğer yandan; kimi parçaları Türkiye şartlarında gerçekten pahalıdır ama şu andaki globalleşen dünya içinde parçaya ulaşma sorununun olacağını (bir Corolla kadar kolay olmasada) sanmıyorum. Bu konuda daha detaylı deniyim elde etmek istiyorsan Yunanistan'a bir gezi yapmanı ve oradaki versiyon ve uygulamaları görmeni tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
  Bazı diğer Toyota parçaları uyar ama bunları senin keşfetmen lazım, sonuçta hiç bir parçacı bunu araştırıp tek tek önünüze çıkarmaz, ellerindeki Celica kataloğuna göre hareket ederler. Zaten Toyotaların güvenilir olma sebeplerinin başında; sorunsuz parçaların bir çok değişik modelde aynı şekilde kullanılması ile olmaktadır ki bu bazı başka marka ve modellerde de mevcuttur.
 Diğer yandan; kimi parçaları Türkiye şartlarında gerçekten pahalıdır ama şu andaki globalleşen dünya içinde parçaya ulaşma sorununun olacağını (bir Corolla kadar kolay olmasada) sanmıyorum. Bu konuda daha detaylı deniyim elde etmek istiyorsan Yunanistan'a bir gezi yapmanı ve oradaki versiyon ve uygulamaları görmeni tavsiye ederim.

+1

Birde celica bir çeşit değil ki aynı kasa aynı motor kullanılan ancak farklı bir üretim diliminde banttan çıkmış iki celicada bile farklı parça kullanıldığına şahit olabilirsiniz,gerçi bu tüm toyota modelleri için geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Celica Hastası...
Bursa'da bizim sattıgımız celica var oda bi ara sahibinden.com da idi ama sonra satıldı sanırım.Bursada var bir kaç tane celica en güzel kasası da 92 model olanı.Bu parca olayını biraz daha araştırırz ama yunanistana çıkma gibi şansım yok abi
Toyota Celicaşk'tır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
2002 modelinin motoru diger bazi Corollalar'in motorlari gibi yag yakiyor olabilir, kontrol etmek lazim.
Fe... :-)