Gönderen Konu: 2011 model ve kapıdan su alması  (Okunma sayısı 1991 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
2011 model ve kapıdan su alması
« : Ocak 08, 2011, 20:57:21 »
arkadaşlar  2011 model arabam arka sol  kapıdan su alıyor. serviste bunu tespit etti   2 defa servise girdi  çözüldü dendi ama  yine problem var  su alıyor ve hatta 3. kez servise çagırdırlar sizce  kusurlu  bir araç olupp nasıl bir yola  başvurmalıyım ? veya böyle  bir olay karşısında neler yapmalıyım sonuçta 3. kez aynı  sorundan servise giriyor  yardımlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

2011 model ve kapıdan su alması
« : Ocak 08, 2011, 20:57:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 model ve kapıdan su alması
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2011, 21:47:59 »
  Geçmiş olsun.
 Aracın kusurlu olması için bazı şartların oluşması gerekiyor bildiğim kadarı ile. Sanırım garanti süresi içinde aynı sebepten 4 kez servise gitmesi gibi maddeler vardı. Ama açıkçası tam detaylarını bilmiyorum, Tüketici Hakları'nı araştırırsanız eminim faydalı bilgilere ulaşırsınız ya da burada daha net bilgiler verecek arkadaşlar doğru cevapları verecektir ancak sonuçta bu sorunu tespit ettirip servis fişindede yazdırmanız iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2011, 22:29:24 »
kapıdan nasıl su alıyor anlayamadım.ben aracımı yeni aldım.detaylı anlatabilirseniz kendi aracımı da test edeyim.durduğu yerdemi alıyor.yağmur yağarken giderken mi alıyor.yıkmacıda mı su aldığını farkettiniz?
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2011, 22:53:59 »
Servise mutlaka ariza kayitlarini yaptirin sonra aracin ayipli yani hatali oldugu gerekcesi ile toyota ya basvurun. Aman dikkat toyota yetkili srvis disinda araci ellettirmeyin. Gecmis olsun
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2011, 23:09:50 »
sol arka kapı taziklii su ile su alıyorr
 alttan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2011, 23:47:13 »
arkadaşlar yardım etcek arkadaşım yokmu acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2011, 08:08:39 »
geçmiş olsun çok üzüldüm benim araçta öyle bir zorun yok çok şükür...bulunduğunuz ilçenin tüketici hakları hakem heyetine başvurduğunuzda size en doğru bilgiyi vereceklerdir,servis kayıtlarını yaptırın ve elinizde bulunsun onları isteyecek olablirler..tekrar geçmiş olsun...:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2011, 11:42:00 »
Çaglar kardeş aslında  ben dahil sana ne yapman gerektiğini söyledik.Kısaca tekrar edeyim.Nomalde tazyikli su uygulandığında eger içeri su alıyorsa sadece 2 ihtimal var.Birincisi fitil yani lastik çizik yada yırtık, ikincisi kasada hata var ve lastik iyice oturmuyor.Fakat bunlar yeni arabada kabul edilemez.
Gelelim yapacağına
servise bunları tespit ettir ve servis raporları ile aracı aldığın bayiye başvur.(aracın bir kaç defa servise gitmiş ve sorun hala devam ettiği için) aracının değiştirilmesini iste.Kabul etmezler ise hakkını yasal yollardan ara.Yani önce tüketici heyeti, sonra çözüm olmaz ise mahkeme.Burda çok önemli bir püf noktası var.Aracı katiyen yetkili servis dışında kimse kurcalamasın servis ise yaptığı müdahaleleri kayıt altına alsın ve sana kesinlikle bir suret versin... Geçmiş olsun tekrar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2011, 20:53:46 »
arkadaşlar   bugün servise arabamı götürdüm sabahtan verdim iyice kontrol ettiler  en sonda beni çagırarak  test ettiler video çektiklerini ve istanbula gönderdiklerini  suyu  sol arka  camın fitilden sadece ufak bir damla şeklinde  alıyor ve enteresan olanıı  yeni sıfır  teslim için bekleyen bir  araç vardı  onada aynı testi uyguladık  ve inan  ki sonuç aynı bir damla sadece camın fitilinden su aldı şaşırdım.  servis müdür ile görüştüm yasal hakkım oldugunu  söyledim  onlarda fitilleri degiştirdik  yagmur yagınca bir bakalımm dedi tekrar ve geri geldim. tazikli suyu çok yakından tutup sizde deneye bilirsiniz  camın üst çıtasından damla şeklinde  bir damla test edin arkadaşlar. bu arada benim arabada cam rüzgarlıkta var. enterasan olan  diger arabalarda olması arkadaşlar  hemde hiç kullanılmamış arabalarda. bugün servis raporu verilmedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 14, 2011, 11:32:22 »
servis olması gerekeni yapmış ancak yasal hakklarnız için belge şart aksi halde sadece konuşmum olursunuz.Tavrım agresif gelebilir ama kanun seni beni tanımaz delilin varsa konuş yoksa sus meşgul etme der...(Bana öyle dendi  :D ana konunun toyota ile alkası yoktu tabi)