Anket

Siz olsanız hangi kasayı seçersiniz?

AE86
5 (16.7%)
AE92
0 (0%)
AE101
16 (53.3%)
AE111
0 (0%)
ZZE112
7 (23.3%)
ZZE121
1 (3.3%)
ZDE151
1 (3.3%)

Toplam Oy Verenler: 29

Gönderen Konu: HANGİ KASA MOD'A DAHA UYGUN?  (Okunma sayısı 3009 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
HANGİ KASA MOD'A DAHA UYGUN?
« : Ocak 08, 2011, 15:01:11 »
Arkadaşlar sizce hangi kasa motor, görsel veya ses modifiyesine daha yatkın? Merak ettim acaba T.C.T. bu işe ne diyor!!!

Sizden tek ricam hangi kasaya neden seçtiğinizi yazabilirseniz memnum olurum...

Sevgilerle...
STOCK - - - 06 YA 596 - - - STOCK

Toyota Club Türkiye

HANGİ KASA MOD'A DAHA UYGUN?
« : Ocak 08, 2011, 15:01:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: HANGİ KASA MOD'A DAHA UYGUN?
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2011, 15:18:40 »
Ae 86 ilk oy benden olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2011, 15:22:16 »
ae101'in çok hafif makyajlanmışı her zaman benim kafamı döndürüp tekrar bakmamı sağlıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2011, 15:28:29 »
burda  yok ama   olsaydı  benım  oy'um  2JZGTE  olurdu.

Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2011, 15:34:59 »
Muharrem Bey,
cok genis bir soru sormussunuz. Ne olacak bu memleketin hali deseniz ayni kapiya cikacak neredeyse.

Hele hele mekanik modifikayon cok ayri bir dünya. Maalesef ülkemizde modifikasyon deyince yogu kisi orasini burasini boyama, fiber parca eklettirmek olarak görüyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2011, 16:11:06 »
Muharrem Bey,
cok genis bir soru sormussunuz. Ne olacak bu memleketin hali deseniz ayni kapiya cikacak neredeyse.

Hele hele mekanik modifikayon cok ayri bir dünya. Maalesef ülkemizde modifikasyon deyince yogu kisi orasini burasini boyama, fiber parca eklettirmek olarak görüyor.

+1...

parça bulunabilirliği, çeşitliliği gibi konuları düşünürsek ae101 candır.. yok keyif alayım dersek ae86 candır...çünkü ae101 parçaları artık türkiyede bile bulunabiliyor, tr dışında ise inanılmaz fazla var zaten..

ancaaaak modifiyeye en uygun kasa, bakıp da kafanızda buna şöyle şöyle yaparım özgün olur farklı olur diye canlandırabildiğiniz kasadır bence..

ben ae101 seçtim çünkü elimde bu vardı :D yoksa e46 facelift coupe isterdim.. ac schnitzer lip takardım m technic tampon üzerine, angel takardım kaçırmazdım, zaten orjinal ledli stop var üstünde, sinyal kısmına siyah folyo, csl bagaj, m technic spoyler, csl jant, karbon kaplama tavan, rengi de füme ya da beyaz olacak... ancak ailemin ille de sıfır diretmeleri nedeniyle e46 yerine 2009 corolla alındı :( ben de ae101e yüklendim durdum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 98 Corolla XEI Special
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2011, 17:43:20 »
e46 haricinde türkayla aynı düşüncedeyim parça çeşitliliği ve bulunabilirliği açısından ae101 derim.Ben param olsa e46 değilde 02 bug eye sti alırdım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2011, 18:36:32 »
AE 101ler için Türkay abini deği gibi parça oranı yüksek :) zze serileri fena değil sonuçta Mesut abinin yaptıklarını biliyoruz gayet sade ve çok güzel. zze 112leri bilemicem daha modlayan gömedim ama fikirler kafamda canlanmaya başladıkça baya güzel şeyler çıkıyor sadece imkan meselesi eğer lisede değil üniversite bitip çalışıyor olsaydım gayet güzel şeyler çıkıcak :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2011, 18:46:25 »
burda  yok ama   olsaydı  benım  oy'um  2JZGTE  olurdu.

Haklısın ama 2JZ 1 motoru olan hurdaya bile razı olurdum ben :D Gerçekten harika bir motor bana göre. Rusya'da yaşadığım dönem test etme şansımız olmuştu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ocak 08, 2011, 18:50:21 »
Muharrem Bey,

Murat Bey haklısın soru biraz geniş oldu ama şöyle kast etmek istemiştim. Müzik Mod'da şu kasa, Motor Mod'da şu kasa, Görsel Mod'da şu kasa demek istemiştim ama haklısınız dediğinizde.

Gerçekten Türkiye'de ne yazık ki modifiye denilince insanlarımızın aklına sadece marşpiyer, tampon, en fazla dtm tip kanat geliyor. İki tane bas atılınca ortalık sallanıyor diyorlar, hele ki hele bir açık filtre ve abart egzoz olunca kimse beni tutamaz moduna giriyor. Tabi boyu kısaltılmış vites topuz ve körüğünü de unutmamak lazım :D

Boşuna dememişler "güleriz ağlanacak halimize" diye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2011, 18:52:57 »
+1...

parça bulunabilirliği, çeşitliliği gibi konuları düşünürsek ae101 candır.. yok keyif alayım dersek ae86 candır...çünkü ae101 parçaları artık türkiyede bile bulunabiliyor, tr dışında ise inanılmaz fazla var zaten..

ancaaaak modifiyeye en uygun kasa, bakıp da kafanızda buna şöyle şöyle yaparım özgün olur farklı olur diye canlandırabildiğiniz kasadır bence..

ben ae101 seçtim çünkü elimde bu vardı :D yoksa e46 facelift coupe isterdim.. ac schnitzer lip takardım m technic tampon üzerine, angel takardım kaçırmazdım, zaten orjinal ledli stop var üstünde, sinyal kısmına siyah folyo, csl bagaj, m technic spoyler, csl jant, karbon kaplama tavan, rengi de füme ya da beyaz olacak... ancak ailemin ille de sıfır diretmeleri nedeniyle e46 yerine 2009 corolla alındı :( ben de ae101e yüklendim durdum

Güzel kardeşim senin aracının kasası gerçekten görsele çok uygun bence de. Fakat bizimkileri de yabana atmamak gerekiyor ama ne hikmetse hiç bir malzeme yok nedense. E46 konusunda da katılıyorum sana ama rahat durmazsın sen onda. Ailen doğru tercih etmiş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2011, 18:55:04 »
Benim naçizane düşüncem ise;

Motor konusunda AE86,
Ses konusunda AE92 (çünkü bildiğim kadarıyla en ince saçlar onda var :D )
Görselde ise ah imkan olsa ZZE112 ama ne yazık ki AE101 diyorum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 08, 2011, 19:28:38 »
 2ZZ-GE  de  yabana  atmayalım, hem  motor  olarak hemde  görsellik  olarak  gönlümde yeri vardır.(herkez gibi) :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ocak 08, 2011, 23:44:25 »
görsel iş tam anlamıyla kişisel zevk işi.. ben ae101den sonra ilk kez güncel kasayı beğendim, bu kasa çıkana kadar da her corolla çıktığında gittik alıcı gözle bakmaya beğenmedik, beğenemedik.. dediğim gibi tam anlamıyla kişisel beğeni..

motor olarak ae86nın bir artısı yok yalnız ya..4age falan desek onlar da gayet ae101de mevcut sadece türkiyede yok.. olaydı bi blacktop, 165hp stock bineydik..

ses konusunda da ince saç falan değil, güzel izolasyon lazım :D bütün arabalara gideri var :D

sonuç olarak ae101 oof ooof
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ocak 08, 2011, 23:53:17 »
Kardeşim iyiki 101'in var :D :D İyi ki seninkini güzel güzel yakışıklı yaptın yani :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 08, 2011, 23:56:56 »
Muharrem abi bizimkilerede bişiler yapılıyor aslında yapılırsaa deli divane şeyler çıkar ortaya :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2011, 00:03:16 »
muharrem abi kafamda yeni kasa var da, lpg bile o arabaya sarmayım diye taktırıldı.. ben yeni kasayı alıp geleyim dedim annemin ödü koptu :D şaka olsun diye onu beyaza kaplatıp kırmızı şerit çekesim var :D bir de beyaz jant, angel, 5cm yay hoppaa yana yana koyardım hep :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2011, 00:31:38 »
E12 hb ve yeni kasa corollalar. Tabi beyaz olmak şartıyla :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2011, 00:58:58 »
Muharrem abi bizimkilerede bişiler yapılıyor aslında yapılırsaa deli divane şeyler çıkar ortaya :)

Ercüment kardeşim haklısın ama Türkiye'deki gerekli malzemelerin yetersizliği ne yazık ki!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ocak 09, 2011, 01:00:19 »
muharrem abi kafamda yeni kasa var da, lpg bile o arabaya sarmayım diye taktırıldı.. ben yeni kasayı alıp geleyim dedim annemin ödü koptu :D şaka olsun diye onu beyaza kaplatıp kırmızı şerit çekesim var :D bir de beyaz jant, angel, 5cm yay hoppaa yana yana koyardım hep :D

Senden beklerim, güzelde yaparsın ama bu sefer sizinkilerle aran nasıl olur onu bilemiyorum :D kardeşim...