Gönderen Konu: 2011 model dizel aracımıza 1000 km den sonra konulacak en iyi yağ cinsi nedir?  (Okunma sayısı 6318 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Bu konu hakkında teknik bilgisi olanlar lütfen bilgilerini esirgemsinler.yağ ile ilgili sabitlenmiş topicte malesef işler bayağı karışmış.en iyi korumayı sağlamak için 2011 model dizel aracıma konulacak yağın markasının ve cinsinin ne olması gerektiğini araştırıyorum.

Mobil 1esp formula 5w-30 diyen var, servisin 10w-40 koyduğunu söyleyen var,birde 5w-40 yağ önerenler var.Bu şartlar altında insanın kafası karışıyor.

toyota hangi yağı öneriyor ve servislerde hangi yağı kullanıyor?

bilgisi olanlar paylaşsın lütfen
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Toyota nın sitesinden alıntı yaparak aşağıya aktarıyorum.1000 bakımdan sonra aşağıdaki yağlardan Yarı Sentetik Motor Yağı SAE 10W-40 konuluyor sanırım.Daha iyi bir koruma için Sentetik Motor Yağı SAE 5W-40 kullanmanın sakıncası varmı acaba.aradaki fiyat farkı nedir acaba?tam sentetik olan turbomuzun yağ kullanma miktarını azaltmaz mı?

MOTOR YAĞLARI

- Sentetik Motor Yağı SAE 5W-40

Toyota sentetik motor yağı, sürücülerin ihtiyaç duyduğu en üst seviyede yağlamayı ve daha fazlasını karşılayacak niteliktedir. Sabit viskozite kontrolü, termal denge ve düşük sıcaklıkta mükemmel akışkanlık sağlar. Toyota sentetik motor yağı, Antalya'nın sıcağında da Erzurum'un dondurucu soğuğunda da aynı korumayı sağlar.

ACEA: A3 / B3 / B4
API: SL / CF
1 ve 4 litrelik ambalajlarda

Yarı Sentetik Motor Yağı SAE 10W-40
Toyota yarı sentetik motor yağı, yüksek performans motorlarında mükemmel korumayı sağlamak amacıyla en gelişmiş yağlama teknolojisi ile üretilmiştir. Çok geniş bir sıcaklık aralığında yüksek termal denge sağlayarak çalışabilir. Bu sayede motor ömrünü uzatırken, yağ sarfiyatını da azaltır.

ACEA: A3 / B3
1, 4 ve 208 litrelik ambalajlarda

Premium Motor Yağı SAE 15W-40

Toyota premium motor yağı, ilk çalışma anındaki sürtünmeyi ve sıcaklık gerilimini azaltarak, motorunuzu aşırı sürtünmeden kaynaklanan zararlı etkilere karşı korur. Özel formülü, metal yüzeyleri motor atık ve tortulardan korur ve böylece motor ömrünü uzatır.

ACEA: A2 / B2
1, 4 ve 208 litrelik ambalajlarda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
1000 (bin) km bakımında yağ değişimi yok. sanırım 10 bin km kastettiniz.  Bulunduğunuz bölgeye göre yağ seçimi yapmanızı öneriyorum. Yağların akışkanlık dereceleri hava sıcaklığı ile değişir. Eğer bulunduğunuz bölgede yaz ve kış sıcaklıkları  örneğin yazın +40 kışın ise -20 gibi değerlerde ise mutlaka tam sentetik ve geniş aralıklı 0w-40 veya 5w-40 yağ kullanmalısınız. Ancak yazın çok sıcak olmayıp kışında eksi derecelere pek düşmeyen bir bölgede daha dar aralıklı yarı sentetik yağlar iş görür. Ancak yine de koyduracağınız  en düşük vistoziteli yağ 10w-40 olsun.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
1000 (bin) km bakımında yağ değişimi yok. sanırım 10 bin km kastettiniz.  Bulunduğunuz bölgeye göre yağ seçimi yapmanızı öneriyorum. Yağların akışkanlık dereceleri hava sıcaklığı ile değişir. Eğer bulunduğunuz bölgede yaz ve kış sıcaklıkları  örneğin yazın +40 kışın ise -20 gibi değerlerde ise mutlaka tam sentetik ve geniş aralıklı 0w-40 veya 5w-40 yağ kullanmalısınız. Ancak yazın çok sıcak olmayıp kışında eksi derecelere pek düşmeyen bir bölgede daha dar aralıklı yarı sentetik yağlar iş görür. Ancak yine de koyduracağınız  en düşük vistoziteli yağ 10w-40 olsun.

10w-40 yerine Mobil 1esp formula 5w-30 kullansak olurmu?yarı sentetik yerine tam sentetik kullanmanın bir zararı varmı?ayrıca yararı olurmu?tam sentetik kullanacaksak 10W-40 kullanılan bir araçta nasıl bir tam sentetik kullanılmalıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Mobil1 New Life 0W-40 'ın özellikleri mükemmel.Bu yağ corollaya yakışır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Mobil1 New Life 0W-40 'ın özellikleri mükemmel.Bu yağ corollaya yakışır diye düşünüyorum.
ben senin yerinde olsam mobil1 5w40 fullsentetik kullanırım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
5w40 arabayı çok iyi korur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
ben senin yerinde olsam mobil1 5w40 fullsentetik kullanırım.

Siz toyotaya mı uygun olmadığını düşünüyorsunuz.Amacım araç daha yeni ve ben uzun km ler kullanmak istiyorum.Bu nedenle paraya kıyıp maksimum koruma istiyorum.

Mobilin New Life 0W-40 ürünü "Mobil1" adı ile sunulurken  5W-40 ürünü "Mobil Süper Serisi" adı ile piyasaya sunuluyor.Aralarında da özellik bakımından dağlar kadar fark var.

Servise gidip 73,21TL(servisteki fiyat) 10W-40 koyduracağıma  "http://www.ozenticaret.com.tr/asp/group/146/Binek-Arac-Yaglari" sitesinden getirteceğim 85 TL ye Mobil1 New Life 0W-40 koydurmak daha akıllıca gibi geliyor.gerçi sizin tavsiyenizde aynı sitede 64 TL :D

http://www.mobil1.com.tr adresinden alıntıları aşağıya aktarıyorum.full sentetik yağlar ile mobil 1 full sentetik yağ arasındaki resimleri ve grafikleri de görmenizi isterim.

internet adresinden alıntıları aşağıda aktarıyorum.siteden resimlerle ve grafiklerle incelendiğinde her özellikte Mobil1 in Mobil süper serisi yağlara da fark attığı görülecektir.

Mobil 1 Farkını Keşfedin
Geliştirilmiş Yakıt Ekonomisi

Sentetik yağlar, modern motorların dayanabileceği olağanüstü koşullara uyum sağlamak için özel olarak formüle edilmişlerdir. Geleneksel madeni yağlardan daha kolay bir şekilde dolaşıma girerek, yüksek yakıt verimliliği sağlarlar.
Sentetik yağlar, dolaşıma daha uzun sürede girerek motorun bu süreçte daha verimsiz ve susuz kalmasına yol açan geleneksel madeni yağların aksine daha hızlı hareket ettikleri için, motor en yüksek çalışma verimine daha kısa bir süre içinde ulaşır.

Mobil 1 Gelişmiş Yakıt Ekonomisi Sunar

Bazı motor yağlarının şartnameleri, şartname koşullarını karşılamak için bir yakıt ekonomisi test limitine ulaşılmasını zorunlu kılar. Daha sıkı şartnamelerse, daha katı limitler koyarlar (ör. Mercedes-Benz şartname sistemi, sıralı yakıt ekonomisi limitlerini kullanır). MB 229.5 gibi sıkı şartnamelerin gereklerini karşılayan yağlar, MB 229.1 gibi daha az sıkı olan şartnamelere göre, daha gelişmiş bir yakıt ekonomisi sağlamak zorundadır.
Karşılaştırma testi için internet sitesini ziyaret edin.Açık ara mobil1 0w-40 önde

Mobil 1 Farkını Keşfedin
Aşınmaya Karşı Yüksek Koruma

Sentetik yağlar, modern motorların dayanabildiği olağanüstü koşullara uyum sağlamak üzere özel olarak üretilmiştir. Motor içinde geleneksel madeni yağlara göre daha kolay dolaşırlar.

Mobil 1 Aşınmaya Karşı Üstün Koruma Sunar

Motor çalıştırılırken, madeni yağların motor içinde dolaşıma geçmesi daha uzun bir süre alır. Bu özellik, motorun kuru parçaları arasında sürtünme oluşmasına sebep olarak, motor ömrünü azaltır. Sentetik bir motor yağıysa, aksine, hemen dolaşıma geçerek, motor içindeki tüm hareketli parçaları korumaya alır.
MB 229.5 gibi yüksek performans şartnamelerini karşılayan yağlar, aşınmaya karşı gelişmiş bir koruma sunarlar. Daha düşük aşınma seviyeleri, daha sağlıklı ve daha uzun bir motor ömrünü garanti eder.
Bazı motor yağı şartnameleri, bir aşınma koşulu alt limitine ulaşılmasını zorunlu kılar. Daha sıkı şartnamelerse, daha katı limitler koyarlar (ör. Mercedes-Benz şartname sistemi, sıralı yakıt ekonomisi limitlerini kullanır).

Mobil 1 Farkını Keşfedin
Düşük Sıcaklık Performansı

Sürüş deneyiminizin büyük bir kısmı, işe, okula veya mağazalara yaptığınız kısa yolculuklardan oluşuyorsa, motorunuz, durdurulana kadar ısınmaya vakit bulamaz. Motor aşınmasını önlemek için, yüksek soğuk başlangıç korumasına ihtiyacınız vardır. Mobil 1’in motor çalıştırıldığı sırada eksi 50ºC gibi düşük bir sıcaklıkta bile serbestçe akabildiği, böylelikle hareketli motor parçalarına geleneksel motor yağlarının bazılarından 15 saniye daha önce ulaşabildiği kanıtlanmıştır. Bu da Mobil 1’in motorunuzu çalıştırıldığı andan itibaren koruyarak, motorunuzu büyük bir zahmetten, siziyse yakıt ve bakım masraflarından kurtardığı anlamına gelir. Aynı zamanda en soğuk sabahlarda bile otomobilinizi güvenle çalıştırabileceğinize işarettir.

Mobil 1 Olağanüstü Düşük Sıcaklıklarda Üstün Performans Sunar

Mobil 1, motorun bütün hareketli parçalarına diğer geleneksel yağlara göre 15 saniye daha erken ulaşır. Soğuk havalarda yağ hızla dolaşıma geçemediği için, motorun tam yağ basıncına ulaşması daha uzun zaman alır. Bu durum da, zayıf yağlanmaya ve motorun daha fazla aşınmasına sebep olur. Testimiz, düşük sıcaklıklardaki dolaşımı ve soğuk başlangıcı simüle etmektedir.
Karşılaştırma test sonuçları internet adresinden abkılabilir açık ara mobil1 0w-40 önde
Yüksek Temizlik ve Kalıntı Kontrolü

Mobil 1 Eski Motorlar İçin Yüksek Temizlik Performansı Sağlar

Laboratuvar testlerinde, geleneksel madeni yağ kullanan bir Amerikan bir de Avrupa motorunu Mobil 1 ile doldurduk. Tavsiye edilen yağ boşaltma aralıklarıyla Mobil 1 ile kat edilen 14.000 mil sonrasında, Avrupalı araç, teşhir salonunda sergilediği temizlik seviyesine yakın bir seviyeye döndü. Amerikan araçsa, daha da yüksek bir gelişme gösterdi.

Mobil 1 Yüksek Sıcaklıklarda Yüksek Performans Sağlar

Mobil 1, motorunuzu yüksek sıcaklık koşullarında daha temiz tutar. Yaptığımız motor testlerinden bazıları, şiddetli koşulları simüle etmekteydi. Bu motor testiyse, çok sıcak bir havada yapılan yüksek hızlı simülasyon sürüşlerindeki piston kalıntılarını ölçmektedir. Yağ sıcaklığı, 100 saatte 150ºC'ye yükselmiştir.

Mobil 1 Yüksek Sıcaklıklarda Bile Kalıntılara Karşı Üstün Dayanıklılık Sağlar

Mobil 1, yüksek sıcaklıkta oluşan kalıntılara karşı dayanıklılık konusunda diğer önde gelen sentetik ve yarı sentetik yağlara göre etkilidir. Testimiz, motor verimini düşüren yüksek sıcaklık koşullarındaki piston kalıntıları formülünü simüle etmektedir. Test yağı 285ºC’ye kadar ısıtılmış ve hızla dönmekte olan (2500tur/dakika) ve 330ºC’ye ısıtılmış alüminyum bir diske yönlendirilmiştir. Bu test 3 saat sürmüştür. Test sonunda, yağa 100 üzerinden bir temizlik derecesi verdik.Mobil1 0w-40=90  5w-40=63   yarı sentetik=49 test sonuçları da orta da(yalan değilse tabiii)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Atilla bey toyota yı aradım.Aracımda şuan 10W-40 yağ varmış.bu yağı full sentetik ile hemen değiştireyimmi?Yoksa 10.000 bakımda mı değişikliği gerçekleştirsem?Aracımın şuan km si 200 ve önümüz kış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti

Atilla bey toyota yı aradım.Aracımda şuan 10W-40 yağ varmış.bu yağı full sentetik ile hemen değiştireyimmi?Yoksa 10.000 bakımda mı değişikliği gerçekleştirsem?Aracımın şuan km si 200 ve önümüz kış
Cihat bey çimdi yağa dokunma,10000 bakımda mobil1 fullsentetik 5w40 istiyorum de onlar koysun.ellerinde yoksa dışardan alırsın,garanti şartlarını ihlal etme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
 Cihat bey çimdi yağa dokunma,10000 bakımda mobil1 fullsentetik 5w40 istiyorum de onlar koysun.ellerinde yoksa dışardan alırsın,garanti şartlarını ihlal etme.

0w-40 ın motora zararı olacağından mı yoksa fuzuli masraf olduğundan mı uygun bulmadınız?tecrubelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi

Atilla amcacım öncelikle ellerinizden öpüyorum, tecrübelerinizi bizimle paylaştığızın için çok teşekkürler. Bende dizel aracıma 10.000 bakımında Mobil Süper 3000 5W40 koydurmayı düşünüyorum, siz ne dersiniz?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Mobilin sitesinde de aracınıza uygun bu yağlar demiş ama kafam karıştı...

Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
Atilla amcacım öncelikle ellerinizden öpüyorum, tecrübelerinizi bizimle paylaştığızın için çok teşekkürler. Bende dizel aracıma 10.000 bakımında Mobil Süper 3000 5W40 koydurmayı düşünüyorum, siz ne dersiniz?
0w-40 ın motora zararı olacağından mı yoksa fuzuli masraf olduğundan mı uygun bulmadınız?tecrubelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
sevgili kardeşlerim önce düşünceleriniz için teşekkür ederim.ben uzun seneler otomobil kullanıcısı olarak ince yağı sevmem.bu konuda sevgili Ahmet Özkökle devamlı tartışırız.benim bu düşüncemi toyotada haklı çıkarmış ve arabalarına 10w40 yağ koymuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
ama birde şu gerçek var ful sentetikler daha iyi yağ,bende efsaneme yeni çıkan mobil1 peaklife fulsentetik 5w50 koyacağım,çünkü artık sentetikler mahzurları görüldüğünden yüksek viskoziteye kayıyor.motorlar herkesin bildiği gibi aşinmayı soğukken ve çok sıcakken yapar.motorun o soğuk zamanında 0 viskozite nasıl koruma yapabilir(su gibi bir yağ),gelelim çok sıcağa oradada 30 viskozite dahada inceleğinden(yağlar sıcakta incelir)gereken koruma yapılamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
0 aracınıza maksimum koruma istiyorsanız, surekli serviste bakımlarını yaptırın ve 5 sene toplam garanti paketini alın.
gerisini düşünmeyin
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
bazen maddi imkanın fazla olması insana zarar verir,mesela çok et,havyar,sakatat gib i adamı kısa yoldan tansiyon ve kalp hastası yapar.firmalar pahalı yağlarını pazarlamak için 0w40    0w30  yağlarına övgü yağdırır ama toyota aptal ya oda arabasına 10w40 koyar,benim motorum erken aşınsın şöhretim bitsin diye.hani fabrika ekonomik nedenlerden yarı sentetik koyuyorsa bizde onun kullandığı viskoziteye en yakın olan 5w40 ı kullanmalıyız.150-200bin kmye kadar,sonrada 5w50 yine ful sentetik mobil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
bazen maddi imkanın fazla olması insana zarar verir,mesela çok et,havyar,sakatat gib i adamı kısa yoldan tansiyon ve kalp hastası yapar.firmalar pahalı yağlarını pazarlamak için 0w40    0w30  yağlarına övgü yağdırır ama toyota aptal ya oda arabasına 10w40 koyar,benim motorum erken aşınsın şöhretim bitsin diye.hani fabrika ekonomik nedenlerden yarı sentetik koyuyorsa bizde onun kullandığı viskoziteye en yakın olan 5w40 ı kullanmalıyız.150-200bin kmye kadar,sonrada 5w50 yine ful sentetik mobil.

yaklaşımınız bence doğru.ama şimdi aracımın kullanıcı el kitabını arabadan aldım yağ bölümünü okudum.fabrikadan araçlarımıza ilk yağ olarak 0W-30 kullanılıyormuş?Ama ben servisi arayıp sorduğumda içinde 10W-40 var demişlerdi!.Ayrıca kullanıcı el kitabında sıcaklığa göre önerilen yağlar 0W-30, 5W-30, 10W-30, 15W-40, 20W-50.görüleceği üzere 10w-40 da öneriler arasında yok.

kullanıcı el kitabında soğuk hava şartlarında çalıştırmak ve yakıt ekonomisi için Toyota araçlarda üretim esnasında  0W-30 yağ kullanıldığı yazılı..bu nedenle araçlarınızda diyor 0W-30 veya 5w-30 önerilir diyor.ve devamında
kullanıcı el kitabından bir bölümü direk aktarıyorum:

"Yağ vizkozite sınıflamasındaki 0w-30 deki 30 bölümü yağın çalışma şartlarındaki vizkozitesini gösterir.Yüksek hızlarda ve aşırı yük altında çalışma durumlarında yüksek vizkoziteli yağ kullanımı daha uygun olabilir."

Tüm bunlardan anladığım illa şu vizkozitede yağ kullanılmalı diye bir şey yok.demekki adamlar 10w-40 ülke koşullarına uygun buluyor .ancak biraz paraya kıyıp daha uzun motor ömrü istiyorsan tam sentetik 5w-40 da kullanılabilir.daha da iyisni istiyorsan mobil1 0W-40 tam sentetiği kullan.
Atilla beyi dinleyerek 5w-40 mantıklı gibi gözüküyor.Çünkü bu görüş hem cebe hem akla hem arabaya hitap ediyor .Teşekkürler Atilla bey
Toyota merkezede bu bağlamda bir mesaj gönderdim bakalım ne diyecekler