Gönderen Konu: Corona Hakkında Acıl Bılgı Lazım  (Okunma sayısı 3532 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: B+
Corona Hakkında Acıl Bılgı Lazım
« : Aralık 06, 2007, 10:34:54 »
1993 model corona gli alıcam 1 hafta sonra..araba 180.000km de..full orjinal bır arac..uzerıne yenı tartarini sıralı gaz takılmıs...arac herseyıyle orjınal.ama yınede kullanan arkadaslarım varsa benı bılgılendırırsenız sevınırım..yanı kotu huyu varmıdır..yakıtı nasıldır...3 senedır 1996 model corolla kullanıyorum..cok memnundum..ınsallah corona daha ıyı cıkar...sımdıden herkese cok tesekkur ederım..

Toyota Club Türkiye

« : Aralık 06, 2007, 10:34:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2007, 11:11:34 »
Bildiğim kadarıyla yedek parçası pahalı
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2007, 11:54:42 »
Alıntı yapılan: eren topuz
1993 model corona gli alıcam 1 hafta sonra..araba 180.000km de..full orjinal bır arac..uzerıne yenı tartarini sıralı gaz takılmıs...arac herseyıyle orjınal.ama yınede kullanan arkadaslarım varsa benı bılgılendırırsenız sevınırım..yanı kotu huyu varmıdır..yakıtı nasıldır...3 senedır 1996 model corolla kullanıyorum..cok memnundum..ınsallah corona daha ıyı cıkar...sımdıden herkese cok tesekkur ederım..
[/quote]

inşallah corona daha iyi çıkar işi şans işi.. ben 15 senedir kullanıyorum, 275.000 de aracım, lpg taktırmadım o yuzden de o konu hakkında yorum yapamam.
ama,
sırf benim aracımı görüp, binenlerin toyota almışlıgı cok vardır, bugune kadar mekanik ve elektrik arızası yuzunden hiç yolda kalmadım. sadece radyator su kacırırdı kapaktan,suyu biterdi aracın o zaman kalmıştım bikaç kez yolda.
parça pahalılıgına gelince, periyodik bakımlarını yaptırmak pahalı degil. aracın orjinal parcasını servis dışında biryerde bulma ihtimalin duşuk zaten, eğer servisin eline düştüysen yapacak birşey yok
mesela ben ogrenciyken kısıtlı bir bütcem vardı dogal olarak, aracımın ön takımını yavaş yavaş degiştirdim yan sanayi parçalarla hiç de problem cıkarmadılar hala kullanıyorum.
gecen yaz bir kaza yaptım ışıkta dururken arkadan çarptılar, az hasarlı bi kaza oldu.karşı tarafın sigortası ödeyecegi için servise götürelim yaptıralım dedik. değişen tampon ve arka farlar oldu gerisi tamir edildi, fatura 2.500 ytl  bunun 1.600 ytl si işcilikti neredeyse.
şimdilik aklıma gelen bunlar, sorun olursa herzaman cevaplarım, özelden de atabilirsin farketmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2007, 17:54:38 »
aksarayda butun yedek parcalarını ornegın:radyator,far,devırdayım pompası,on takım parcaları..buna benzer parcaların bulunabılecegını duydum..ama tabıı fıyat ıcın bırsey dıyemıycem yan sanayı bıle olsalar pahalı olabılırler..bu arada arac ta sunroff,orjınal derı koltuk,yenı tartarını gaz(sıralı)var dıger ozellıklerı ıse zaten bılıyorsunuzdur..cok ama cok temız bır arac...deyısen yok..kaputta boya var..ben bu araca 10mılyar verıcem normalmı?..

bıde km de kac yakar genelde aracı sakın kullanırım...100 120 yı gecmem cok onemlı bırsey olmadıkca..bu kullanımda arac gazda ve benzınde n eyakar tahmınınız varmıdır...cok tesekkur ederım cevaplarınız ıcın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2007, 18:28:30 »
Alıntı yapılan: eren topuz
aksarayda butun yedek parcalarını ornegın:radyator,far,devırdayım pompası,on takım parcaları..buna benzer parcaların bulunabılecegını duydum..ama tabıı fıyat ıcın bırsey dıyemıycem yan sanayı bıle olsalar pahalı olabılırler..bu arada arac ta sunroff,orjınal derı koltuk,yenı tartarını gaz(sıralı)var dıger ozellıklerı ıse zaten bılıyorsunuzdur..cok ama cok temız bır arac...deyısen yok..kaputta boya var..ben bu araca 10mılyar verıcem normalmı?..

bıde km de kac yakar genelde aracı sakın kullanırım...100 120 yı gecmem cok onemlı bırsey olmadıkca..bu kullanımda arac gazda ve benzınde n eyakar tahmınınız varmıdır...cok tesekkur ederım cevaplarınız ıcın
[/quote]
yedek parça konusunda yansanayi cok kotu değil. dedigim gibi ogrenciyken mecburen yansanayi alıp yapmıştım ön takımı yaklaşık 4 sene oldu bi problem yok. bi parça vardı aks başı dişlisi olması lazım, 80 ytl ye çiftini aldım ustaya da 20 ytl verdim hala kullanıyorum, tabi toyotadan işcilik dahil 750 ytl fiyat alınca..
ama periyodiklerini yaptıracagın zaman toyotaya git 12 ytl yag filtresi 33 ytl hava filtresi , bujileri sanayiden NKG al 20 ytl ye, benzinlikten de yagını al bakımın yaptır, 10 ytl verirsin ustaya. bu kadar. periyodik bakımda yan sanayi kullanma orjinali zaten pahalı degil.
gelelim tuketime, depo 62 lt. en fazla 58-59 lt sini yakabiliyosun zaten içinde hep kalıyo. istanbuldan samsuna cok gittim, 720 km. bi keresinde yine ogrencilik zamanları tabi ki, cebimde 10 milyon para var depo dolu ama hiç bir depoya samsuna gittiğimi hatırlamıyorum o yuzden de cok temkinli ilerledim.haziran ayı klimayı kapattım, camı hafif araladım 80-90 arası gittim, samsuna vardım sonra samsunda aynı sakinlikte 130 km daha kullanmıştım  yani 60 lt ye 850 km gitmiştim.yani 7.0 lt\100 km. bundan da az yakmaz bu araba.istanbulda şehir içinde ise cok agresif kullanırsam 450-500 km yapabiliyodum.yaklaşık 12-13 lt\100 km. ama onceki msjımda da belirttigim gibi lpg konusunda hiçbir tecrubem yok.
bu araç arka koltukta oturanlar için sundugu diz mesafesi ve bagaj hacmi bakımından sınıfında rakipsiz diyebilirim. 5 kişi bagajlarımızla birlikte yaz sıcagında klima hep açık turkiye turu yapmıştık 3500 km, en ufak bi aksaklık ve konfor kaybı yaşamamıştık.
gel gelelim fiyatına.7-8 milyar civarıydı bunlar ama senin soylediginin km si az, lpg var, sunroof var, deri koltuk var. olabilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 07, 2007, 08:34:36 »
:]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2007, 18:27:37 »
ben kısa zamandır carina kullanıyorum ve aracım otomatik hemen hemen aynı araçlar oldukları için yazma ihtiyacı duydum ilk önce kesinlikle çok yakmıyorlar bundan sakın korkma ki senınki lpg liymiş geçen lpg takılmış otomatik carina sahibiyle konuştum dediğine göre km de 0,170 ykr yakıyormuş benım aracımda şehir içinde 10.03 lt benzin yaktı geçenlerde ki bence cok güzel iç hacim mükemmel bagaj deseniz bebegimizin ve bizim bütün eşyaları hiç sıkıntı çekmeden alıyor bence o fiyatlara alınabilecek en güzel araba ben hep aynı fiyata doğan şahin alanlara şaşmışımdır
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2007, 23:58:44 »
Ben 1 yıldır carina kullanıyorum. Arkadaşta corona vardı, uzun yola gidip gelirdik. 0-100 ve ara hızlanmaları çok iyi olduğu için bende bir üst modeli olan carina aldım. Ancak carinanın motor gücü coronadan 2-3 bg daha düşük, (katalizatörden dolayı, iptal ettirirsen aynı güce ulaşıyor, motor aynı sonuçta)
carina coronadan 50 kg daha ağır. Bu sebeplerden dolayı, corona 0-100 km hıza 8,9 sn de ulaşıyor, carina ise 9,1 sn...  ama son hız aynı.. 235 yapan duydum, ben 210'u geçemedim, daha doğrusu tırstım 210 dan sonra...

carinaların tamamında ABS,çift hava yastığı standart.  
corona modellerde ise bazılarında ABS var.(Genelde 1994 apex modellerde)
coronalar orjinal japon üretimi olduğu için döşemeler biraz daha kaliteli.

Bence carinanın dış görünümü coranaya göre çok daha güzel, daha modern ve agresif duruyor.
Ayrıca güvenlik (ABS+airbag) önemli. Bunlar aracı elinden çıkaracağın zaman 2000 ytl fark ettirir.

Yakıta gelince; şehir içinde 100 ytl lik benzinle 375-400 km gidiyorum. çok defa ölçtüm,sonuç hep aynı. Yani 100 km de şehir içi 8,5-9 yakıyor. (anlatınca inanmıyorlar ama doğru)

Yedek parçalarının hepsini aksarayda bulursun, kaportadan elektrik aksamına, sadece sis farını bulamazsın:))) , corona ve carinaların %90 parçaları aynı olduğu için kazalı araçlardan uygun fiyata parça temin edebilirsin. Yani bence parçada sorun yok.

Sonuç; satanı bulabilirsen temiz corona apex 10.000-11.000 YTL eder. (hiç düşünme)
carinalarda 11.000-14.000 YTL arası değişiyor.