Gönderen Konu: TOYOTA'YA ÖVGÜLER...  (Okunma sayısı 1516 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
TOYOTA'YA ÖVGÜLER...
« : Ocak 07, 2011, 09:44:00 »
geçen fatih altaylı'nın bir yazısında okudum...  Toyotanın çıkarım seinle her yola reklamı nedeniyle fakir ailelerden şikayetler gitmiş altaylı'ya... çocuklarımız arabamız olmadığından bu reklamdan etkileniyorlar diye... altaylı'da bunu toyota'ya iletmiş... reklam bu nedenle tv den kaldırıldı... duyarlı davranışından dolayı toyotaya bende teşekkür ediyorum... bide son on yılın 3-13 yaş araçlarda yapılan bir araştırmaya göre toyota en dayanıklı aile otomobili seçilmiş... buda hoşuma giden ikinci unsur...
sağlıklı-mutlu yıllar herkese...

Toyota Club Türkiye

TOYOTA'YA ÖVGÜLER...
« : Ocak 07, 2011, 09:44:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: TOYOTA'YA ÖVGÜLER...
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2011, 09:47:18 »
bu fatih altaylıda Toyota reklam kaldırma müdürü oldu kardeşim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2011, 10:27:00 »
Çocuklar arababamız değil babamız olmadığı için etkilendiğini söylemiştir.

Habertürk Toyota'ya angajedir. İnternet sitesinde tüm sayfalarda Toyota reklamı çıkar.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2011, 11:57:16 »
o zaman reno reklamını da kaldırsınlar.... babam beni okula arabayla hiç götürmedi... :(
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2011, 12:03:57 »
o zaman reno reklamını da kaldırsınlar.... babam beni okula arabayla hiç götürmedi... :(

:alkis:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2011, 12:08:30 »
benim babama renault reklamındaki gibi akşam geç kalma beni almaya desem var yaaaa ALLLAHHHH  beni almamaya babam değil 5 dk sonra ambulans gelir beyauu :D
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2011, 12:10:49 »
Gerçekten çok duyarlı bir davranış. Reklamın etkileyiciliğini düşündüğümde babasız büyüyen çocukların nasıl içinin sızlayacağı malum. :(
Sercan Akman /2011 Corolla 1.6 Elegant /İzmir Bergama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2011, 20:14:11 »
duyarlılık on numara .......
tebrikler.............
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2011, 11:01:23 »
Bana kalırsa Toyota, halkının bu kadar büyük bir çoğunlukla ve bu kadar bariz bir şekilde balatayı sıyırmış olduğu bir ülkede tatlı tatlı kâr ederken başını bu kadar önemsiz bir nedenle derde sokmamak için kaldırmıştır reklamı.

Eğer fakir-zengin arasındaki uçurumu bu kadar önemseyen bir ülke olsaydık, herhalde bu uçurumu kapatmak için en küçük bir çaba harcamaması bir yana, genişletmek için insanüstü bir çaba harcayan iktidarları (son altmış yıldır) iş başına getirmezdik.

Eğer biz, birilerinin iddia ettiği gibi komşumuz aç iken tok yatamayan insanlarsak, yayımlanan bütün yiyecek, içecek, giyim, makyaj, konut, otomobil, tatil, gezi... reklamlarına karşı çıkardık. Çünkü bunların hepsi için fakirlerde bulunmayan en önemli şey, para, gerekiyor.

Araştırmalar gösteriyor ki, fakirle zengin arasındaki uçurumu gözler önüne serecek (reklam gibi) davranışlardan kaçınılması gerektiğini savunanlar, aslında bilinç altında bu farkın fakirleri tahrik ederek şu ya da bu şekilde kendi ellerindeki zenginliğe karşı düşmanca davranışlara girişmelerini engelleme arzusuna bağlı olarak hareket etmektedirler.

Bunun en son ve en aşırı örneği, Rio de Janeiro'da şehrin yeni inşa edilen lüks bir semti ile çevredeki fakir mahalleler arasına çok ciddi (görüşü dahi engelleyecek yükseklikte) bir duvar çekilmesidir. Muhtemelen o duvarın maliyetiyle binlerce fakir çocuğun karnı doyabilir, üstü örtülebilir, eğitim verilebilirdi. Fakat mesele o değil ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2011, 15:25:50 »
Doğruya doğru Engin Bey haklı...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2011, 23:55:49 »
engin bey biraz da  tercih meselesi diyorum.çünkü arabası olmayıp da ev almaya çalışan, varını yoğunu ev için harcayan bir çok kişi var etrafımızda.benim 20 bin liralık arbam var evim yok kirada oturuyorum..ev almaya da niyetim yok....sadece rahat yaşamak için çalışıyorum...bir dolmuşa,otobüse,veya toplu taşıma aracına  binmek istanbul'da kabüs.....hem evi hem de arabası olmayanlar bu tür reklamlardan zaten uzaktır.onlar geçim derdinde..bir de 200-300 bin liralık evi olup da arabası olanlara enayi gözüyle bakanlar da cabası.arabayı fuzuli görenler var ya...dediğiniz gibi onlar her reklamdan alınırlar, o zaman hiç bir şeyin reklamı yapılmasın....iktidarlar konusunda sonuna kadar destekliyorum sizi,selamlar....
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......