Gönderen Konu: Corolla çamurluktan gelen sese çözüm..  (Okunma sayısı 4332 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Corolla çamurluktan gelen sese çözüm..
« : Ocak 07, 2011, 02:47:37 »
Yeni corollada çamurluklardan da taş-toprak, çamur ve su carpma sesleri geldigi soyleniyor.. Bu sesleri izole etmek amaciyla camurluklarin ic kismina, sunger yada askerlerin kullandigi(uzerine yattigi) matlardan yerlestirsek nasil olur?? Camurluklarin lastige bakan yuzunde cikarilabilen plastik varsa, onu cikartip ic tarafa bakan kismina yapistirmak yada bi sekilde sabitlemek sesi azaltir diye dusunuyorum.. Ben daha bizim araci goremedim, 15 tatilde gorecegim ama merak ettim.. Konsoldan gelen ses icin de(eger bizim aracta da varsa) mat yerlestirme fikri beni cekiyor..
Veteriner Hekim Gökhan YELALDI

Toyota Club Türkiye

Corolla çamurluktan gelen sese çözüm..
« : Ocak 07, 2011, 02:47:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla çamurluktan gelen sese çözüm..
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2011, 03:58:27 »
aracın orjinalliğiyle oynamayın derim.sonuçta aksama bir zarar verdiğinde aracınızla oynadığınız için garanti dışı kalabilir.sonuçta yeni araç.bence bırakın öyle kalsın.o da nazar boncuğu olsun. :)
2013 Auris Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2011, 09:03:03 »
daha önceki aracımda (renault clio-hb) böyle bir ses duymuyordum, yaklaşım bir aydır corollada asfalt yolda giderken bile rahatsız edici sesler geliyor çamurluktan, her modelinde mi var toyotanın yoksa corollaya özel mi?
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2011, 10:04:57 »
  Bu konuda profesyonel ses yalıtım sistemleri mevcut, onları araştırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2011, 10:20:42 »
Bir kaç ay önce ben bir mazleme bulmuştum ve uygulamaya düşünmüştüm ama fırsatım olmadı.
Bu konuyu inceleyin:
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/%27emulzer-putur%27-bileniniz-var-mi/

Eski aracıma linkteki gibi uygulama yaptırmıştım. Fiyat biraz yüksek ama vermeye değer.
http://www.ziebart.com.tr/icerikg2.asp?id=647

daha önceki aracımda (renault clio-hb) böyle bir ses duymuyordum, yaklaşım bir aydır corollada asfalt yolda giderken bile rahatsız edici sesler geliyor çamurluktan, her modelinde mi var toyotanın yoksa corollaya özel mi?
Japon arabaların en büyük eksiği bu. Honda Nissan Mitsubishi, hepsi yol sesi alır, alt yalıtımları zayıf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2011, 10:23:36 »
gökhan kardeşim, sanayide ''pütür'' adı verilen sentetik bazlı bir sprey var. ondan alıp çamurlukların iç kısmına sık. donmaya bırak bir süre aracı hareket ettirme. ürün donunca elastik bir hal alıyor böylece lastikten ve yoldan sıçrayan taş, kumun çarpma sesini emiyor.  yalıtım yapan firmalar da bu gibi bir iş yapacaklar ve senden yüzlerce tl para isteyeceklerdir. bu işin maaliyeti kullandığın kadar pütürün fiyatı kadar olacaktır...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2011, 11:22:10 »
gökhan kardeşim, sanayide ''pütür'' adı verilen sentetik bazlı bir sprey var. ondan alıp çamurlukların iç kısmına sık. donmaya bırak bir süre aracı hareket ettirme. ürün donunca elastik bir hal alıyor böylece lastikten ve yoldan sıçrayan taş, kumun çarpma sesini emiyor.  yalıtım yapan firmalar da bu gibi bir iş yapacaklar ve senden yüzlerce tl para isteyeceklerdir. bu işin maaliyeti kullandığın kadar pütürün fiyatı kadar olacaktır...:)
Örnek bir ürün bilgisi var mı?
Bu ürün sprey şeklinde basınçlı kutu mu? ve ya kompresorle mı atılıyor.
Benim bildiğim pütür kompresor ile uygulanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2011, 12:04:38 »
Bir kaç ay önce ben bir mazleme bulmuştum ve uygulamaya düşünmüştüm ama fırsatım olmadı.
Bu konuyu inceleyin:
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/%27emulzer-putur%27-bileniniz-var-mi/

Eski aracıma linkteki gibi uygulama yaptırmıştım. Fiyat biraz yüksek ama vermeye değer.
http://www.ziebart.com.tr/icerikg2.asp?id=647

Linki inceledim bence ziebart bu isi biliyor.. ikinci el arabayi goturuyorsun, sifir arac gibi kokmaya ve gorunmeye basliyor..
Veteriner Hekim Gökhan YELALDI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 07, 2011, 12:58:14 »
Evet benim aracımda da ses problemi fazla. Özellikle yoldaki taş parçaları kabin içinde çok yankı yapıyor. Biraz da paçalıkların kabahati bu sanırım. Taşlar paçalıktan geriye sekerek davlumbazın içine giriyor.
Sercan Akman /2011 Corolla 1.6 Elegant /İzmir Bergama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2011, 13:01:09 »
levent hocam bu ürün basınçlı kutuda. resmini bulamadım ama şöyle bir adres var. http://www.duyarogluboya.com/sayfalar/mxs_0.htm fiyatları hakkında.   PRESTO PÜTÜR SPREY adlı ürün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2011, 08:40:44 »
yol sesi ayrı..lastik suya girdiğinde çamurluğa vurma sesi direk olarak içerieydi toytamda amma velakin yeni aldığım honda civic de bu olayı yaşamadım dediğim gibi yol sesi olarak değil.. yol sesini maalesef alıyor honda da toyota da yanlız istanbulda yeni uygulanmaya başlanan (yaklaşık 2 yıldır) sessiz asfaltta yağmur da olsa çamur da olsa honda dan asla ses gelmiyor 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #11 : Şubat 21, 2011, 16:15:38 »
ziebart ta ses yalıtımı yapılıyor, fakat fiyatlar biraz yüksek. Ayrıca, yapılan uygulamaların sesi tamamen kesmediğini, sadece belli oranda azalma sağladığını biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 21, 2011, 22:23:10 »
Bu ses problemi yaşayan arkadaşlar acaba davlumbazları kontrol ettimi? Şayet davlumbaz bir şekilde kırılmış ise taşlar direk içeri girer ve böyle bir ses yapabilir.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #13 : Şubat 22, 2011, 15:54:30 »
arkadaşlar aynı sorun bendede var en ufak bi taş sesi kabinde olduğu gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Nisan 11, 2011, 17:07:37 »
bede de aynı sorun var. bana sanki arka lastiklerın fırlattıkları taşlar bagajın alt bölümüne çarpıyormuş gibi gelir. çamurluğun içi zaten kumaş paspas  tarzı bi şeyle kaplanmış gibi.
2007 corolla mm