merhaba arkadaşlar aracıma sonunda necvox 9804hd navigasyonumu takdırdım.şimdide orta karar bi ses sistemi taktırmak istiyorum.ama benim amacım kesinlikle çok bangır bangır müzik dinlemek değil sadece daha net daha güzel müzik dinleyebilmek. sorularım şunlar:
1. taktırdığım navigasyon yani necvox un 4x45 watt çıkış gücü var. acaba hiç amfi işine girmeden sadece hoparlörleri değiştirip kaliteli hoparlörler takdırsam faydası olurmu?
2. eğer sadece hoparlörleri değiştirmek yeterli olmaz ise amfi+hoparlör takılacak. bunu dışarda iyi bi yerde yaptırsam arabanın kapılarına vs başına bişi gelirmi orjanalliğine yani(hoparlörleri falan değişirken)?
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Harun bey selamlar.
Gecen ay 2010 auris aracima ses sistemi taktirdim. Durumla ilgili size detayli bilgi vermek istiyorum.
On kapi hoparlorlerini degistirmenizi oneririm. Cunku uzerinden cikan hoparlorler cok basit ve kotu. On kapilara mutlaka 16.5 cm komponent hoparlorler taktirmanizi tavsiye ediyorum. Arka kapilar icinde 16.5 cm hoparlor takabilirsiniz. Bir sorun olmuyor.
Yeni aldiginiz cihazda amfi (RCA) cikislari oldugundan kucuk te olsa bir amfi size oneririm. Amfinin amaci cok ses vermesi degil, Ana unitenin uzerindeki amfi yetersiz kalacaktir. Arac icindeki seste oldukca iyi bir duzelme hissedeceksiniz. Eger isterseniz bagaja stepne kismini ters cevirip icine kucuk alanlarda calisan bir subwoofer koyup bas duyularinida lezzetli hale getirebilirsiniz. Yani ne bagajda ne aracin gorunen yerinde ek bir malzeme olmadan daha iyi muzik dinliyorsunuz.
Ben amfiyi arka koltugun arkasina koydurdum. Toyotanin JBL premium ses sistemi icin onerisi sag koltugun alti. Sag on koltuk altinda amfinin soguyamayacagini dusunerek amfiyi arka koltugun arkasina monte ettirdim. Bendeki sonuc eskisine gore cok daha iyi oldu.
Kullandigim cihazlar
4 x audio system mx 165 component sistem hoparlorleri
2 x kicker 6x9 hoparlorler (arka tarafa mdf uzerine yerlestirildi)
Audio System F4-380 95 x 4 rms amfi
Orjinal ana unite
Stinger sgn13 sinyal ceviricisi ( Orjinal teybin amfi cikisi (RCA) olmadigindan, teybin hoparlor cikislarindan amfi baglantisi icin gerekli )
1. On kapi hoparlorlerini degistirmenizde fayda var. Tabiki de cok faydali olacaktir. Daha net ses elde edeceksiniz. Orjinal hoparlorlerde kullanilan malzeme cok kotu. Bence amfi yardimiyla bunu saglayin.
2. Isciligine guvendiginiz bir yerde yaptirabilirsiniz. On kapilari sokturmekten korkmayin. Sonucta kapi ile doseme arasinda plastik bir tutucu var, dosemeyi sokerken bu tutucular kirilsa bile tesisatcinin elinde mutlaka oluyor:) Benim sol arka kapiyi sokerken birini kirmislardi ve hemen degistirdiler

baska merka ettiginiz bir durum olursa lutfen sorun.
iyi gunler iyi calismalar