Gönderen Konu: 2010 auris ses sistemi hakkında  (Okunma sayısı 4425 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
2010 auris ses sistemi hakkında
« : Ocak 06, 2011, 20:50:01 »
merhaba arkadaşlar aracıma sonunda necvox 9804hd navigasyonumu takdırdım.şimdide orta karar bi ses sistemi taktırmak istiyorum.ama benim amacım kesinlikle çok bangır bangır müzik dinlemek değil sadece daha net daha güzel müzik dinleyebilmek. sorularım şunlar:
1. taktırdığım navigasyon yani necvox un 4x45 watt çıkış gücü var. acaba hiç amfi işine girmeden sadece hoparlörleri değiştirip kaliteli hoparlörler takdırsam faydası olurmu?
2. eğer sadece hoparlörleri değiştirmek yeterli olmaz ise amfi+hoparlör takılacak. bunu dışarda iyi bi yerde yaptırsam arabanın kapılarına vs başına bişi gelirmi orjanalliğine yani(hoparlörleri falan değişirken)?
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2010 auris ses sistemi hakkında
« : Ocak 06, 2011, 20:50:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2010 auris ses sistemi hakkında
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2011, 23:04:54 »
arkadaşlar bi yardım lütfen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2011, 23:26:01 »
kapılardaki kolonlarla hiç oynama zira ses ve su konusundaki sıkıntıların başlayabilir.zaten araçtaki ses ile ilgili sıkıntı zannımca kalitesiz ana ünite.ses 35 lere kadar hiç kayıpsız çıkarken 35 ten sonra midler tamamen kayboluyor buna daha sonra tizlerde ekleniyor.bence ucuz yollu mono bas anfisi ve 1200w lık bi kutu bas senin işini görür.tam dediğin gibi net bir ses alırsın.bende sana şunu sorayım: nasıl aldın o necvoxu kaç lira ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2011, 23:30:27 »
1.hoparlör iki şık içinde mecburi olduğundan önce hoparlörleri alıp deneyin tatmin etmezse amfi takviyesi yaparsınız.
2.Bilindik bir tesisatçıya gitmekte fayda var daha önce aynı aracın tesisatıyla uğraşmış mı onu da bilmek lazım yada hoparlörü alın kapılar için servisten yardım isteyin öyle sökün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2011, 03:27:34 »
Auris JBL ses sistemi montajı ile ilgili belgede kapı ve hop sökümü ile ilgili bilgi var. (Forumda var)
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2011, 21:43:42 »
necvoxu serviste takıyorlar ben pazarlıklar 3 taksit 1900 e taktırdım. ve maşşaallah memnunum.. dediğiniz gibi yapıp önce hoparlör takviyesi yapcam bakalım ne olcak teşekküürler arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2011, 22:18:08 »
arkadaşlar tekrar rahatsız ediyorum aama bi son sorum daha olucak: benim necvox navigasyon 4x45 watt çıkışlı.buna uygun iyi kalitede beni uğraştırmayacak hangi hoparlör takımını almalıyım?
yani amfisiz woofersız.? siz olsanız aurisinize bu şartlarda hangi uyumlu hoparlörleri alırsınız yada mid takımı falan diyolar herneyse?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2011, 23:33:59 »
arkadaşlar tekrar rahatsız ediyorum aama bi son sorum daha olucak: benim necvox navigasyon 4x45 watt çıkışlı.buna uygun iyi kalitede beni uğraştırmayacak hangi hoparlör takımını almalıyım?
yani amfisiz woofersız.? siz olsanız aurisinize bu şartlarda hangi uyumlu hoparlörleri alırsınız yada mid takımı falan diyolar herneyse?

bence buna hiç gerek yok. zaten her yerinden ses gelmeye meyilli aracın kapılarını söktürüp taktırdıktan sonra kapılardan gelen tıkırtılarla uğraşmaya değmez.adam akıllı amfili midtiz takımlı baslı bi sistem düşünüyorsanki (o kadar para verdiğin double din ede bu yakışır) buna değer.sadece kapı kolonlarıyla uğraşarak mutlak ses kalitesini yakalaman imkansız....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 13, 2011, 11:23:06 »
merhaba arkadaşlar aracıma sonunda necvox 9804hd navigasyonumu takdırdım.şimdide orta karar bi ses sistemi taktırmak istiyorum.ama benim amacım kesinlikle çok bangır bangır müzik dinlemek değil sadece daha net daha güzel müzik dinleyebilmek. sorularım şunlar:
1. taktırdığım navigasyon yani necvox un 4x45 watt çıkış gücü var. acaba hiç amfi işine girmeden sadece hoparlörleri değiştirip kaliteli hoparlörler takdırsam faydası olurmu?
2. eğer sadece hoparlörleri değiştirmek yeterli olmaz ise amfi+hoparlör takılacak. bunu dışarda iyi bi yerde yaptırsam arabanın kapılarına vs başına bişi gelirmi orjanalliğine yani(hoparlörleri falan değişirken)?
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Harun bey selamlar.

Gecen ay 2010 auris aracima ses sistemi taktirdim. Durumla ilgili size detayli bilgi vermek istiyorum.

On kapi hoparlorlerini degistirmenizi oneririm. Cunku uzerinden cikan hoparlorler cok basit ve kotu. On kapilara mutlaka 16.5 cm komponent hoparlorler taktirmanizi tavsiye ediyorum. Arka kapilar icinde 16.5 cm hoparlor takabilirsiniz. Bir sorun olmuyor.

Yeni aldiginiz cihazda amfi (RCA) cikislari oldugundan kucuk te olsa bir amfi size oneririm. Amfinin amaci cok ses vermesi degil, Ana unitenin uzerindeki amfi yetersiz kalacaktir. Arac icindeki seste oldukca iyi bir duzelme hissedeceksiniz. Eger isterseniz bagaja stepne kismini ters cevirip icine kucuk alanlarda calisan bir subwoofer koyup bas duyularinida lezzetli hale getirebilirsiniz. Yani ne bagajda ne aracin gorunen yerinde ek bir malzeme olmadan daha iyi muzik dinliyorsunuz.

Ben amfiyi arka koltugun arkasina koydurdum. Toyotanin JBL premium ses sistemi icin onerisi sag koltugun alti. Sag on koltuk altinda amfinin soguyamayacagini dusunerek amfiyi arka koltugun arkasina monte ettirdim. Bendeki sonuc eskisine gore cok daha iyi oldu.

Kullandigim cihazlar
4 x audio system mx 165 component sistem hoparlorleri
2 x kicker 6x9 hoparlorler (arka tarafa mdf uzerine yerlestirildi)
Audio System F4-380 95 x 4 rms amfi
Orjinal ana unite
Stinger sgn13 sinyal ceviricisi ( Orjinal teybin amfi cikisi (RCA) olmadigindan, teybin hoparlor cikislarindan amfi baglantisi icin gerekli )

1. On kapi hoparlorlerini degistirmenizde fayda var. Tabiki de cok faydali olacaktir. Daha net ses elde edeceksiniz. Orjinal hoparlorlerde kullanilan malzeme cok kotu. Bence amfi yardimiyla bunu saglayin.
2. Isciligine guvendiginiz bir yerde yaptirabilirsiniz. On kapilari sokturmekten korkmayin. Sonucta kapi ile doseme arasinda plastik bir tutucu var, dosemeyi sokerken bu tutucular kirilsa bile tesisatcinin elinde mutlaka oluyor:) Benim sol arka kapiyi sokerken birini kirmislardi ve hemen degistirdiler :)

baska merka ettiginiz bir durum olursa lutfen sorun.

iyi gunler iyi calismalar
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ocak 26, 2011, 12:05:47 »
Kesinlikl iphone-ana unite uzerinden muzik dinleyin kaliteye inanamayacaksiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 19, 2011, 11:03:54 »
Kesinlikl iphone-ana unite uzerinden muzik dinleyin kaliteye inanamayacaksiniz :)

Denedim ve kolonlarımın bu kadar iyi ses verebileceğini hayal bile etmemiştim :) Ama iş ses sistemi ise biraz daha upgrade lazım sanki :) Hazır konu açılmışken sorayım. Sadece anfi alıp arka koltuk arkasına bir bass takviyesi ile sesi zorlasam acaba kapı kolonlarına zeval verirmiyim ?
Burdayım ==> http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31839.msg431622#msg431622

Lastik + Jant + Hava Filtresi + Performans Kiti ve diğer araç içi konularda sınırsız destek verebilirim. Özel Mesaj Atmanız Yeterli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2011, 14:56:24 »

Denedim ve kolonlarımın bu kadar iyi ses verebileceğini hayal bile etmemiştim :) Ama iş ses sistemi ise biraz daha upgrade lazım sanki :) Hazır konu açılmışken sorayım. Sadece anfi alıp arka koltuk arkasına bir bass takviyesi ile sesi zorlasam acaba kapı kolonlarına zeval verirmiyim ?

Selamlar Oguz bey

Bas takviyesi kismen sizi tatmin eder. Ama aracinizdan cikan orjinal hoparlorleri bir gorseniz kesinlikle degistirirsiniz. Dilerseniz orjinal hoparlor resimlerini mail atabilirim. Tavsiyem butun kapi hoparlorlerini degistirip bir amfi baglamaniz. SubWoofer sizin tercihiniz.

iyi gunler dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2011, 17:39:37 »
mehmet bey ben araştırdığım ürünleri yani component ve amfiyi internetten alcam bu yüzden kesin emin olmam gerekiyor: ön kapılara ve arka kapılara component taktırcam büyük ihtimalle de önler 16 cm arkalarada mı 16 cm alayım? ikiside uğraşmadan 16 cm mi takılmalı yani orjinalide böylemi? yoksa arkalar 13 cm ben 13 diye biliyorum da? teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ağustos 12, 2011, 12:08:38 »
arka kapi hoparlorleri 13 cm gibi gorunsede 16.5 cm hoparlorler buraya uymakta bilginiz olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 22, 2011, 19:12:05 »
arka kapi hoparlorleri 13 cm gibi gorunsede 16.5 cm hoparlorler buraya uymakta bilginiz olsun
16.5 cm taktırmak daha mantıklı olur.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D