Gönderen Konu: İstanbul'da yeni EDS-Radar sistemi  (Okunma sayısı 7826 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: İstanbul'da yeni EDS-Radar sistemi
« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2011, 14:16:31 »
Ana arterlerin hızlı akmamasının yan yollarda tıkanmalara neden olacağı fikrine katılmıyorum. İstanbullu değilim ama İstanbul'da bulunduğum sınırlı süre içerisinde edindiğim izlenimlerin ve hatta iniş ve kalkışlar sırasında uçaktan gördüğüm manzaranın bende oluşturduğu düşünce İstanbul'un en büyük sorununun çok hızlı akan ana arterlerin getirdiği yükü kaldıracak miktarda tali yollar ve çevre yolu olmadığı yönündedir. Özellikle köprülerin bu konuda baş rolde olduğunu söyleyebilirim. Kimyada çok basit bir kural vardır. Kademeli reaksiyonlarda, en yavaş tepkimenin hızı genel reaksiyonun hızını belirler. Tahmin ediyorum hepimiz şikayetçiyizdir ana yollarda hızlı bir şekilde ilerledikten sonra ara yollarda zaman kaybetmekten. Dolayısıyla ben, ana yollardaki trafiğin yavaşlamasının ara yollardaki trafiği rahatlatacağını ve genel anlamda trafiğin hızını arttırabileceğini bile düşünüyorum :)

Bu sistem yaygınlaşırsa trafik iyice arap saçına döner, arterler akmayacağı için yan yollarda trafik felç olur. Isbak trafik sorununa çözüm üretmekten çok, daha fazla ceza yazıp daha çok para kazandıracak sistemler üretme peşinde.
...
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2011, 14:16:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 07, 2011, 15:06:29 »
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Ocak 07, 2011, 15:15:11 »
bunada kaçak göçek bir çözüm bulurlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 07, 2011, 15:19:23 »
kesinlikle vergiye bağlanır :D plaka gizleme vergisi :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Ocak 07, 2011, 15:30:35 »
Ana arterlerin hızlı akmamasının yan yollarda tıkanmalara neden olacağı fikrine katılmıyorum. İstanbullu değilim ama İstanbul'da bulunduğum sınırlı süre içerisinde edindiğim izlenimlerin ve hatta iniş ve kalkışlar sırasında uçaktan gördüğüm manzaranın bende oluşturduğu düşünce İstanbul'un en büyük sorununun çok hızlı akan ana arterlerin getirdiği yükü kaldıracak miktarda tali yollar ve çevre yolu olmadığı yönündedir. Özellikle köprülerin bu konuda baş rolde olduğunu söyleyebilirim. Kimyada çok basit bir kural vardır. Kademeli reaksiyonlarda, en yavaş tepkimenin hızı genel reaksiyonun hızını belirler. Tahmin ediyorum hepimiz şikayetçiyizdir ana yollarda hızlı bir şekilde ilerledikten sonra ara yollarda zaman kaybetmekten. Dolayısıyla ben, ana yollardaki trafiğin yavaşlamasının ara yollardaki trafiği rahatlatacağını ve genel anlamda trafiğin hızını arttırabileceğini bile düşünüyorum :)

Bu belediye kuruluşlarının birimleri maalesef trafiği çözemiyor. UKOME gibi yerlerde çalışan arkadaşlar trafiğin sıkıştığı yerlere alt geçit projeleri üreterek trafiği rahatlatacaklarini düşünüyorlar. Ne oluyor? 500 mt sonra daha da sıkışan bir trafik. IETT kafasına gore duraklar yerleştiriyor. ISPARK nerede bir boşluk görse park haline getiriyor, para vermemek için insanlar olur olmaz yerlere park ediyor. İş çıkış saatlerinde Çöp Kamyonları trafikte geziyor, Park ve Bahçeler Refüj sulaması yapıyor, olmadı belediye asfalt döküyor iş saatlerinde! . ISBAK ceza yazilmasini otomatikleştirerek akmayan trafiği dahada yavaşlatarak trafik sorununu çözeceğini düşünüyor. Bu anlayışa sahip birimlerin trafiği çözmesini beklemek sadece HAYAL olur.

Yanlış anlaşılmasın ben hızlı araba kullanmayı savunmuyorum, trafiğin akması için bu birimlerin işini doğru yapması gerektiğini savunuyorum. Ceza tek başına sorun çözme yöntemi değildir. Yoksa acile yetişeceksinizdir ceza kesilir ödersiniz paşa paşa, Polis geç der,Ambulans/Itfaiye araçlarına yol vermek için kırmızıda geçersiniz cezayi yersiniz, itiraz edemezsiniz. Ödersiniz.. ödersiniz, trafikte saatleriniz geçer yakıta ödersiniz. Park edecek yer bulamazsiniz yine ödersiniz.

Bu arkadaşlar ise takarlar bir tepe lambası basar giderler, hepimize de sellektör yaparlar. Kimin umurunda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
  • Kan Grubu: A+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #26 : Ocak 08, 2011, 00:11:19 »
şehir içinde radar olayı çok saçma koy kardeşim bütün şehirler arası yollara radarını eds ni başka sistemini .ondan sonra 120yi geçenin bakma göz yaşına >:( .bu resmen milleti soymak için güzel bir yol  >:(  >:(  >:( onlarda biliyor kimsenin ist.da 50 ile gitmeyeceğini şimdi kim bana kızarsada kızsın artık :(
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 08, 2011, 19:38:30 »
Mademki denetimleri bu derece sıklaştırıcaklar, öncelikle adam olsunlar da 4 şeritli dümdüz yola 50km/s hız limiti koyulmayacağını öğrensinler...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 10, 2011, 23:15:05 »
o da bir şey mi arkadaşlar...her gün işime gidip gelirken başımdan geçen ilginç aynı olaylardan örnek vereyim başınızı ağırtmadan..metris ceza evinin önünden 2.köprü yoluna çıkıp kemerburgaz sapağına kadar gidip akşam aynı güzergahtan geri dönüyorum....burası yolumun otoban kısmı...yahu takip mesafesi diye bir olay var.genelde hızım 80-100 km/sa arası.önümdeki araçla aramda en az 30-40m boşluk bırakmaya çalışıyorum ve 2. şeridi de geçmemeye çalışıyorum.ne mümkün önümde boşluk var diye geri zekalılar hemen araya giriyor ve acı bir fren sesi bazen de ufak dokundurmalar vs.vs. böyle insanları olduğu yerde trafik cezaları, hız sınırlamaları,hapis cezaları kaçınılmazdır.bunları bizi yönetenler de biliyordur merak etmeyin.sıkışan trafikte bir araç geçmek için kendini yırtan magandalar da cabası...önce insan olduğumuzu bileceğiz,saygılı olacağız.empati yapacağız,gerisi kendiliğinden gelir.selamlar, kazasız sürüşler...
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 10, 2011, 23:24:20 »
bu arda sayın site yöneticimiz hakkı saygılı bey'in istanbul trafiği için tesbiti benim daha önce proje konumdu...burada ikamet etmemesine rağmen gerçekten çok güzel bir tesbit yapmış......aklın yolu birdir....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 10, 2011, 23:29:23 »
o da bir şey mi arkadaşlar...her gün işime gidip gelirken başımdan geçen ilginç aynı olaylardan örnek vereyim başınızı ağırtmadan..metris ceza evinin önünden 2.köprü yoluna çıkıp kemerburgaz sapağına kadar gidip akşam aynı güzergahtan geri dönüyorum....burası yolumun otoban kısmı...yahu takip mesafesi diye bir olay var.genelde hızım 80-100 km/sa arası.önümdeki araçla aramda en az 30-40m boşluk bırakmaya çalışıyorum ve 2. şeridi de geçmemeye çalışıyorum.ne mümkün önümde boşluk var diye geri zekalılar hemen araya giriyor ve acı bir fren sesi bazen de ufak dokundurmalar vs.vs. böyle insanları olduğu yerde trafik cezaları, hız sınırlamaları,hapis cezaları kaçınılmazdır.bunları bizi yönetenler de biliyordur merak etmeyin.sıkışan trafikte bir araç geçmek için kendini yırtan magandalar da cabası...önce insan olduğumuzu bileceğiz,saygılı olacağız.empati yapacağız,gerisi kendiliğinden gelir.selamlar, kazasız sürüşler...
Malesef durum bu İlyas abi
Benimde sık karşılaştığım durum sıkışık trafikte durdum mu arkadakinin sürekli kornaya basması hayır yol verecek bir durumum olsa yol verecem gitsin ama oda yok zırt pırt kornaya basıyor sanki keyfimden durmuşumda basıyor gibi .
Bazen araçtan inip gel bak bakim önüm musaitmi diyesim geliyor ama burası Adana indin mi boş inmemek gerekiyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 10, 2011, 23:36:44 »
bizim yaşımızdakler ve üzerindekiler değişemez kolay kolay.....ama sizler ve TOYOTA binicileri böyle bilinçli olursanınız çok şey değişecek inan sevgili mahmut kardeşim.....teşekkürler...selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 10, 2011, 23:39:15 »
ben en çok ilaç reprezantlarının araç kullanımına çok kızıyorum. sanki yarış pistindeler etraflarında kimse yok. gözlerde gözlük bir yandan aynada makyaj bir yandan adreslerin kontrolü, anlamıyorum bu arkadaşların hiç mi korkuları yok, bu arkadaların firmalarında bir kontrol eden hesap soran yoktur?
saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 10, 2011, 23:41:19 »
bizim yaşımızdakler ve üzerindekiler değişemez kolay kolay.....ama sizler ve TOYOTA binicileri böyle bilinçli olursanınız çok şey değişecek inan sevgili mahmut kardeşim.....teşekkürler...selamlar...
Ben teşekkür ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 10, 2011, 23:46:32 »
ben en çok ilaç reprezantlarının araç kullanımına çok kızıyorum. sanki yarış pistindeler etraflarında kimse yok. gözlerde gözlük bir yandan aynada makyaj bir yandan adreslerin kontrolü, anlamıyorum bu arkadaşların hiç mi korkuları yok, bu arkadaların firmalarında bir kontrol eden hesap soran yoktur?
saygılarımla

şirket araçlarının birçoğu öyle maalesef, benzin/mazot şirketten, araba şirketin, gavurun malı gibi kullanıyorlar...
ama onlara da hak vermek lazım, başındaki patronlar öyle bir  rota veriyor ki adamlara, resmen ışınlanmaları gerekiyor, olay gene başta bitiyor yani...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 10, 2011, 23:50:23 »
saygılarımla

Arabaları kiralık...Nerde tırak,orda bırak...Ne olacak ki?
Adamlar bu işe girip araba kullanmayı öğreniyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 11, 2011, 01:11:59 »
Çok iyi olur, eminim ki şehir içi trafik kazaları azalacağı gibi yer yer ani trafik sıkışıklıkları da aynı oranda azalacaktır. Hız ihlalleri yüzünden İstanbul'un trafiğinde ani yoğunluklar meydana geliyor sürekli. Sanırım Bağdat Caddesi'nde buna benzer sistem var, sürekli 50-60 km/h ile seyir ettiğinizde kırmızıya yakalanmıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 11, 2011, 10:48:36 »
Çok iyi olur, eminim ki şehir içi trafik kazaları azalacağı gibi yer yer ani trafik sıkışıklıkları da aynı oranda azalacaktır. Hız ihlalleri yüzünden İstanbul'un trafiğinde ani yoğunluklar meydana geliyor sürekli. Sanırım Bağdat Caddesi'nde buna benzer sistem var, sürekli 50-60 km/h ile seyir ettiğinizde kırmızıya yakalanmıyorsunuz.
izmirde de var o sistem.. 60 ile sabit giderseniz yeşil dalga oluyor hep yeşil geliyor 80-90la gitmekle aynı zamanda varılıyıor...ancak gece, radarın olmadığını bildiğim zaman vs, izmirin %70-80i o yolda 120 ile gider, yine ışığa yakalanmaz..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 11, 2011, 15:57:21 »
İstanbul trafiğinin en büyük sorunu yeterince yol olmaması. Bu nufusa bu kadar yol yetmez.  Binaların vb yıkılıp yol yapılması gerekir.
15milyon insan var ise  bizde sadece 1milyon insan'a yetecek yol var.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #39 : Ocak 11, 2011, 23:52:15 »
binaları yıkıp insanları da denize dokmeli dimi zaten ::)  ::)  ::)
malatya