0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu sistem yaygınlaşırsa trafik iyice arap saçına döner, arterler akmayacağı için yan yollarda trafik felç olur. Isbak trafik sorununa çözüm üretmekten çok, daha fazla ceza yazıp daha çok para kazandıracak sistemler üretme peşinde. ...
Ana arterlerin hızlı akmamasının yan yollarda tıkanmalara neden olacağı fikrine katılmıyorum. İstanbullu değilim ama İstanbul'da bulunduğum sınırlı süre içerisinde edindiğim izlenimlerin ve hatta iniş ve kalkışlar sırasında uçaktan gördüğüm manzaranın bende oluşturduğu düşünce İstanbul'un en büyük sorununun çok hızlı akan ana arterlerin getirdiği yükü kaldıracak miktarda tali yollar ve çevre yolu olmadığı yönündedir. Özellikle köprülerin bu konuda baş rolde olduğunu söyleyebilirim. Kimyada çok basit bir kural vardır. Kademeli reaksiyonlarda, en yavaş tepkimenin hızı genel reaksiyonun hızını belirler. Tahmin ediyorum hepimiz şikayetçiyizdir ana yollarda hızlı bir şekilde ilerledikten sonra ara yollarda zaman kaybetmekten. Dolayısıyla ben, ana yollardaki trafiğin yavaşlamasının ara yollardaki trafiği rahatlatacağını ve genel anlamda trafiğin hızını arttırabileceğini bile düşünüyorum
flipper,license cover,license plate frame,license hiden system,license protector böyle bir plakalık mı kullansam
o da bir şey mi arkadaşlar...her gün işime gidip gelirken başımdan geçen ilginç aynı olaylardan örnek vereyim başınızı ağırtmadan..metris ceza evinin önünden 2.köprü yoluna çıkıp kemerburgaz sapağına kadar gidip akşam aynı güzergahtan geri dönüyorum....burası yolumun otoban kısmı...yahu takip mesafesi diye bir olay var.genelde hızım 80-100 km/sa arası.önümdeki araçla aramda en az 30-40m boşluk bırakmaya çalışıyorum ve 2. şeridi de geçmemeye çalışıyorum.ne mümkün önümde boşluk var diye geri zekalılar hemen araya giriyor ve acı bir fren sesi bazen de ufak dokundurmalar vs.vs. böyle insanları olduğu yerde trafik cezaları, hız sınırlamaları,hapis cezaları kaçınılmazdır.bunları bizi yönetenler de biliyordur merak etmeyin.sıkışan trafikte bir araç geçmek için kendini yırtan magandalar da cabası...önce insan olduğumuzu bileceğiz,saygılı olacağız.empati yapacağız,gerisi kendiliğinden gelir.selamlar, kazasız sürüşler...
bizim yaşımızdakler ve üzerindekiler değişemez kolay kolay.....ama sizler ve TOYOTA binicileri böyle bilinçli olursanınız çok şey değişecek inan sevgili mahmut kardeşim.....teşekkürler...selamlar...
ben en çok ilaç reprezantlarının araç kullanımına çok kızıyorum. sanki yarış pistindeler etraflarında kimse yok. gözlerde gözlük bir yandan aynada makyaj bir yandan adreslerin kontrolü, anlamıyorum bu arkadaşların hiç mi korkuları yok, bu arkadaların firmalarında bir kontrol eden hesap soran yoktur?saygılarımla
Çok iyi olur, eminim ki şehir içi trafik kazaları azalacağı gibi yer yer ani trafik sıkışıklıkları da aynı oranda azalacaktır. Hız ihlalleri yüzünden İstanbul'un trafiğinde ani yoğunluklar meydana geliyor sürekli. Sanırım Bağdat Caddesi'nde buna benzer sistem var, sürekli 50-60 km/h ile seyir ettiğinizde kırmızıya yakalanmıyorsunuz.