Gönderen Konu: Takas öneriniz Lütfen  (Okunma sayısı 2435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Takas öneriniz Lütfen
« : Aralık 03, 2007, 00:44:05 »
saygılar toyota dostları
 2000 model temiz tek farlı bi toyotam var 93000 km de sorunu masrafı yok.Bir arkadasım 1997 model 2000 motor opel vectra cd full donanımlı bi araç ile başa bas takas etmeyi önerdi lpg li aracı düşünmek için süre istedim sizce takas etmelimiyim görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum şimdiden teşekkürler sağlıklar.

Toyota Club Türkiye

Takas öneriniz Lütfen
« : Aralık 03, 2007, 00:44:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Takas öneriniz Lütfen
« Yanıtla #1 : Aralık 03, 2007, 01:28:29 »
abi yinede sen blirsin ama corollanı cok ama cok özlersin opeller cok masraflı araba hele alacagın arac ve 2.0 onlar cok asırı yakıt tükettiklerinden hicde tutulmadılar

sizin fikrinizi aklınızı karıstırmak gibi bir niyetim yok ( benim görüsüm japondan vacgecme aracın 10 ile 13 arası gider temiz bir honda 1.6 ies eski kasa düsüne bilirsin mesela madem )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
Takas öneriniz Lütfen
« Yanıtla #2 : Aralık 03, 2007, 01:46:19 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
abi yinede sen blirsin ama corollanı cok ama cok özlersin opeller cok masraflı araba hele alacagın arac ve 2.0 onlar cok asırı yakıt tükettiklerinden hicde tutulmadılar

sizin fikrinizi aklınızı karıstırmak gibi bir niyetim yok ( benim görüsüm japondan vacgecme aracın 10 ile 13 arası gider temiz bir honda 1.6 ies eski kasa düsüne bilirsin mesela madem )
[/quote]
  verdiğin bilgiler için teşekkür ederim arkadaşım. aklım karıştı ama masraflı bi arac diyosun oysa benim toyotamın masrafı yok belki bi triger kayışı degişimi gerekebilir o kadar tekrar tesekkürler. diğer dostlarında görüşlerini alırsam sevinirm saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Takas öneriniz Lütfen
« Yanıtla #3 : Aralık 03, 2007, 09:06:44 »
Alıntı yapılan: vedat gönül
saygılar toyota dostları
 2000 model temiz tek farlı bi toyotam var 93000 km de sorunu masrafı yok.Bir arkadasım 1997 model 2000 motor opel vectra cd full donanımlı bi araç ile başa bas takas etmeyi önerdi lpg li aracı düşünmek için süre istedim sizce takas etmelimiyim görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum şimdiden teşekkürler sağlıklar.
[/quote]

bizim patronda 98 model vectra var, araba servisten çıkmıyor
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Takas öneriniz Lütfen
« Yanıtla #4 : Aralık 03, 2007, 09:58:37 »
LPG'sizken bile sorun çıkarıyorlar, LPG'li nasıldırlar bilmem. Ben de 97 model GLS kullanıyorum, CD ile donanım dışında herşeyi aynı.

Masrafsız olmasını istiyorsan kesinlikle değiştirme. Ancak biraz sürüş keyfi istiyorsan düşünebilirsin, performansları oldukça iyi arabalar.

Bu arada yakıt tüketimleri oldukça iyi sayılır, ben 100km'de yaklaşık 8 litre yakıyorum, masraftan kastım motor mekaniği. 5 tane sensörleri var motorda ve hepsi sıkça problem çıkarırlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Takas öneriniz Lütfen
« Yanıtla #5 : Aralık 03, 2007, 10:02:00 »
97 model Vectra 2.0 GLS'm olmuştu bir aralar. Bunlar ikinci jenerasyon Vectra'dır ve resmi adı "Vectra B" dir. Çoğunluğu eski A kasa VEctra'lar gibi İzmir Torbalı'daki Opel-EGEM fabrikasında üretilmiştir. Güzel arabadır. 2000cc motorun uzun yolda verdiği keyif ve aracın biraz ağır olmasının verdiği konforu gerçekten Corolla'yla kıyaslanamaz. Anca Avensis'le karşılaştırabilirsiniz. Fakat Opel'in diğer Alman malı arabalardaki ile aynı olan bazı sorunları da var. İlk olarak elektronik ve elektrik aksamı ile alakalı arızalar yaşırsın. Bu ilk başlarda seni pek etkilemez ama camlardan birini kapatmaya çalışırken kendi kendine geri açılması, yolda giderken merkezi kilitin kendi kendine kapatması sonra tekrar açması, yol bilgisayarından bazı digitlerin(rakam haneleri diyeyim buna) silinmesi zamanla seni resmen sinir hastası edecektir. Birde küçük bir arızanın zamanla başka arızaları tetikliyerek daha başka zincirleme arızalara sebeb olması da ayrı bir konu. Bu arızalardaki önemli etkenlerden biri özellikle Opel ve diğer General Motor otomobil üreticilerinin yan sanayi olarak elektrik ve elektronik aksamlarını Delphi Packard diye İzmir Serbest Bölge'deki salak bir firmaya ürettirmeleridir. Eski A kasa Vectra'ların elektrik-elektronik donanımları orjinal Alman malı idi ve bahsettiğimiz B kasalara göre daha sorunsuzdular. Zaten Opel'in Volkswagen, Audi ve BMW karşısında aşırı derecede kan kaybetmesinin sebebi de bu kötü fason üretici seçimleridir.

YÜrüyen aksamdan da sorunlar yaşayabilirsin. Hele bir de yolları kötü bir muhitte yaşıyorsan. Zira alman arabaları alt takım açısından Japon arabaları ile asla boy ölçüşemez.

"Eeee.... Vectra'nın Corolla'ya göre hiçmi artısı yok?" dersen; var tabii: Öncelikle konfor gerçekten harika. 2.si, 2000cc motora rağmen düşük yakıt tüketimi. Özellikle uzun yola çıktığında 2.0 Vectra'nın kıytırık 1,6 motorlu Şahin ve Doğan lardan da daha düşük yakıt tükettiğini görürsün. Ayrıca 2.0 GM motorun gücünü hisetmek harika. Başkalarının 1nci viteste anca çıkabildiği bir rampayı sen 2 ve hatta 3'le çıkarsın. Bir de hararete çok dayanıklı. Radyatörde su kaybı olduğunda problem çıkartmıyor. Gerçekten sağlam motoru var. Zira 1 milyon KM yapan Opel'ler var.  LPG'de taktırabilirsin, sorun çıkartmıyorlar.

Konfor ve güç istiyorsan üst sınıfta bulunan Vectra'yı seçebilirsin. Ama ekonomik ve problemsiz olsun, konfordan feragat ederim diyorsan Corolla'n sende kalsın. Üstelikte araban öbürüne göre daha yeni.

Her iki durumda da size ve ailenize otomobilinizle kazasız-belasız yolculuklar dilerim.
Sağlıcakla kalın.

Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
Takas öneriniz Lütfen
« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2007, 17:44:46 »
Alıntı yapılan: Ahmet Alegöz
97 model Vectra 2.0 GLS'm olmuştu bir aralar. Bunlar ikinci jenerasyon Vectra'dır ve resmi adı "Vectra B" dir. Çoğunluğu eski A kasa VEctra'lar gibi İzmir Torbalı'daki Opel-EGEM fabrikasında üretilmiştir. Güzel arabadır. 2000cc motorun uzun yolda verdiği keyif ve aracın biraz ağır olmasının verdiği konforu gerçekten Corolla'yla kıyaslanamaz. Anca Avensis'le karşılaştırabilirsiniz. Fakat Opel'in diğer Alman malı arabalardaki ile aynı olan bazı sorunları da var. İlk olarak elektronik ve elektrik aksamı ile alakalı arızalar yaşırsın. Bu ilk başlarda seni pek etkilemez ama camlardan birini kapatmaya çalışırken kendi kendine geri açılması, yolda giderken merkezi kilitin kendi kendine kapatması sonra tekrar açması, yol bilgisayarından bazı digitlerin(rakam haneleri diyeyim buna) silinmesi zamanla seni resmen sinir hastası edecektir. Birde küçük bir arızanın zamanla başka arızaları tetikliyerek daha başka zincirleme arızalara sebeb olması da ayrı bir konu. Bu arızalardaki önemli etkenlerden biri özellikle Opel ve diğer General Motor otomobil üreticilerinin yan sanayi olarak elektrik ve elektronik aksamlarını Delphi Packard diye İzmir Serbest Bölge'deki salak bir firmaya ürettirmeleridir. Eski A kasa Vectra'ların elektrik-elektronik donanımları orjinal Alman malı idi ve bahsettiğimiz B kasalara göre daha sorunsuzdular. Zaten Opel'in Volkswagen, Audi ve BMW karşısında aşırı derecede kan kaybetmesinin sebebi de bu kötü fason üretici seçimleridir.

YÜrüyen aksamdan da sorunlar yaşayabilirsin. Hele bir de yolları kötü bir muhitte yaşıyorsan. Zira alman arabaları alt takım açısından Japon arabaları ile asla boy ölçüşemez.

"Eeee.... Vectra'nın Corolla'ya göre hiçmi artısı yok?" dersen; var tabii: Öncelikle konfor gerçekten harika. 2.si, 2000cc motora rağmen düşük yakıt tüketimi. Özellikle uzun yola çıktığında 2.0 Vectra'nın kıytırık 1,6 motorlu Şahin ve Doğan lardan da daha düşük yakıt tükettiğini görürsün. Ayrıca 2.0 GM motorun gücünü hisetmek harika. Başkalarının 1nci viteste anca çıkabildiği bir rampayı sen 2 ve hatta 3'le çıkarsın. Bir de hararete çok dayanıklı. Radyatörde su kaybı olduğunda problem çıkartmıyor. Gerçekten sağlam motoru var. Zira 1 milyon KM yapan Opel'ler var.  LPG'de taktırabilirsin, sorun çıkartmıyorlar.

Konfor ve güç istiyorsan üst sınıfta bulunan Vectra'yı seçebilirsin. Ama ekonomik ve problemsiz olsun, konfordan feragat ederim diyorsan Corolla'n sende kalsın. Üstelikte araban öbürüne göre daha yeni.

Her iki durumda da size ve ailenize otomobilinizle kazasız-belasız yolculuklar dilerim.
Sağlıcakla kalın.
[/quote]

aydınlatıcı bilgileriniz içim içten tesekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Takas öneriniz Lütfen
« Yanıtla #7 : Aralık 07, 2007, 18:30:09 »
Dostum 8 ay önce kuzenimin eşi 2000 model Vectra'sını 10.5 milyara zor sattı. Ayda bir servis ziyaret ederdi. Bİrgün direksiyon kutusu bozulur ertesi gün ateşleme sistemi bozulur, ustalarla ahbap olursun. Ben derim ki boşver konforu falan, asıl olan sorunsuzluk ve ekonomidir. Ki inan bana senin aracın yenilerden çok daha konforlu. 2001 corollamı satıp 2008 aldım süspansiyon ve koltuklar kazık gibi geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
Takas öneriniz Lütfen
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2007, 00:59:31 »
Alıntı yapılan: Özgür Adıyaman
Dostum 8 ay önce kuzenimin eşi 2000 model Vectra'sını 10.5 milyara zor sattı. Ayda bir servis ziyaret ederdi. Bİrgün direksiyon kutusu bozulur ertesi gün ateşleme sistemi bozulur, ustalarla ahbap olursun. Ben derim ki boşver konforu falan, asıl olan sorunsuzluk ve ekonomidir. Ki inan bana senin aracın yenilerden çok daha konforlu. 2001 corollamı satıp 2008 aldım süspansiyon ve koltuklar kazık gibi geldi
[/quote]
  uyarınız için coooooookkkkkkk teşerkkürler saygıdeger arkadaşlar artık carollamı katiyen vectra ile takas etmemeyen karar verdim. saolun varolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Takas öneriniz Lütfen
« Yanıtla #9 : Temmuz 19, 2009, 18:45:41 »
sakın toyota satıpta vectra alma heleki 2000 lerini 1.6 comfort olsa neyse derdim ama 2000 almanızı tavsiye etmem çok yakıyor bide masrafı çok
TRD_____

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Takas öneriniz Lütfen
« Yanıtla #10 : Temmuz 19, 2009, 18:46:40 »
honda civic lsvtech var onlarda iyi 18 -17 milyara  bulabilirsiniz
TRD_____