Gönderen Konu: 97 corolla ateşleme sorunlu mu sizce ?  (Okunma sayısı 2148 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
97 corolla ateşleme sorunlu mu sizce ?
« : Ocak 05, 2011, 16:33:58 »
Arkadaşlar aracım eski performansına kavuşsun diye elimden geleni yapıyorum fakat istedigim performansı o eski kükreyişi bir türlü yakalayamıyorum.bu iş için buji buji kablosunu degiştirdim.baskı balataya baktırdım fakat bunlarda sıkıntı yok tamam araç gitmiyor degil gidiyor ama 115 beygir bir araba gibi gitmiyor.benim aklıma distiribitör ve tevzi makarası felanda geliyor.çünki bu parçalar hiç degişmedi .eskiden gıv demeden çalışan araba soguk sıcak fark etmiyor marş 4-5 kere gıvlamadan çalışmıyor.Bu araç 213 bin km de bu parçalar daha hiç degişmedi .Özellkile efsaneci arkadaşlar bu konuda bir bilginiz varmı sizce neden olabilir.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

97 corolla ateşleme sorunlu mu sizce ?
« : Ocak 05, 2011, 16:33:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 97 corolla ateşleme sorunlu mu sizce ?
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2011, 17:39:42 »
benim toyotam 97 gli 145.000 km de.
bujiler kaç kez hatırlamıyorum ama buji kabloları bir kez o da yeni değiştirildi.
sorun yaşadığımdan değil sadece iletkenliğini yitiriyor olma ihtimalinden değiştirildi.
ama öncesi yada sonrasında hiç uzun marş basma durumum olmamıştı. yarım marşta motor çalışıyor.
sorununuzun kaynağı ateşleme ile ilgili olsa illaki motorun tekleme hali olacak ve siz fark edeceksinizdir.
emme menifoltundaki kelebeği temizlettirmenizi tavsiye ederim. ben uzun süre temizletmediğimden temizleme sonrası ciddi oranda performans artışını hissettim.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2011, 18:38:23 »
Bizim araçda 2 haftaya kadar 2-3 marşta çalışıyordu. Sanayiye götürdük bujiler bitmiş dediler bujileri denso aldık değiştirdik şuan sıcak-soğuk farketmeden tek marşta çalışıyo eskisi gibi. Yücel abi ateşleme kömürüydü galiba geçen senede ondan zor çalışmıştı bizim araç bi onada baktır istersen.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2011, 18:50:16 »
selçuk bey gaz kesmelerde özellikle 2-3 viteslerde silkelem kafa sallama dedigimiz şey oluyor.Kelebek bogazını kendim temizlemeye çalıştım ciddi anlamda kurum çıktı ve yaglanmıştır kelebegi ve içerisine elimi mümkün oladugunca bagazın içini temizlemeye çalıştım ama pek birşey fark etmedi .ne diyim size önceden aracın gücünü parmagımın ucunda hissederdim böyle bastıkça giderdi şimdilerde basınca gidiyor fakat agırdan agırdan topluyor sonradan toplarlıyor araç .bir arkadaş distiribitör kapagını ve tevzi makarasını degiştirdikten sonra performansın eski haline geldigini yazmış .bende sadece bu kaldı geriye buji buji kablosu degişti , baskı balata kontrolu yapıldı .yag su filitre bakımları yeni yapıldı .Bu arabalarda ateşleme sisteminin performansı çok etkiledigini biliyorum.birde eskiden aracın çalıştıgını inanın duymak mümkün degildi .şimdi hissediyorsunuz .Ustanın biri sibop ayarı ile alakalı dedi götürdüm servise baktılar siboplarda en ufak bir sıkıntı yok dediler .aracım yag , su eksiltmez  ama bir türlü busorunu düzeltemedim . tanıdıgın ustalıgına güvendigniz biri varsa durumu ona anlatsanız bana yardımcı olur mu acaba .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2011, 18:50:54 »
marş motorunu kömürlerini diyorsun kardeş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2011, 18:53:55 »
Yücel abi benimkisi bi ihtimal geçen sene bizimde marşı zor alıyodu götürdük marş kömürleri bitmiş değişti düzeldi baktır istersen
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'sız kalmaktansa Susuz kalmayı tercih ederim
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2011, 18:58:10 »
Bujilerin değişmesini tavsiye ederim bir arkadaşım boğaz temizliği demiş brawo olabilir doğrudur birde distribiratöre bakılsın derim..
Toyota'sız kalmaktansa Susuz kalmayı tercih ederim .:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2011, 19:03:05 »
Tucel bey,
Cepten yazdıgım Icın nereden yazdıgınızı goremıyorum ama ıstanbuldaysanız efsanenızı ıyı bır ustaya emanet edebılırız.
Ama anlatılanlar sonrası dıstrıbutor kapagının degısımı ve avans acısının kontrol edılmesı ıslerı mantıklı gorunuyor.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2011, 19:03:48 »
Yucel bey,
Ozur dılerım adınızı yanlıs yazmısım
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2011, 19:04:12 »
Bujilerin değişmesini tavsiye ederim bir arkadaşım boğaz temizliği demiş brawo olabilir doğrudur birde distribiratöre bakılsın derim..
Faruk bey bujiler değişmiş zaten sorun başka yerde
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 05, 2011, 19:50:18 »
Yücel bey çiğ benzin kokusu hissedebiliyormusunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 06, 2011, 10:13:59 »
  Bujiler uygun ve kaliteli olanlar ile mi değişti?
 Distribütör kapağının içindeki metal uçlar zaman içinde arkdan dolayı erime yapabilir ancak bu kapağı açma ve özellikle kapamanın püf noktaları vardır, bunlara dikkat etmek lazım.
 Yakıt sistemi temizliği (enjektörler) yapıldı mı kaliteli bir şekilde?
 Yakıt filtresi en son ne zaman değişti?
 Hava filtresi kalitesi nasıl?

Bence öncelikle bunları cevaplamak iyi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ocak 07, 2011, 15:16:01 »
Arkadaşlar ben aynı sorunla 3 aydır uğraşıyordum.
2 gün önce çözdüm. Şöyle ki:
  Araçta performans düşüklüğünden bihal oluyordum.
  gaz ayarı maz ayarı disbiritör vs.. bıktım idi. sonunda aklıma ateşlemenin zayıf olduğu geldi.
Akü başlıklarını açtım, yağını temizledim,şu an motor uçuyor sanki yahu.
tabi avans ayarını da yarım santim sağ tarafa bükmüştüm daha önce. araba sanki 1,6 motor gibi oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2011, 12:46:42 »
arkadaşlar bujiler denso marka toyan dan aldım.Buji kabloları seıwa japon malı.hava filitresi , yag filitresi , yag , 2000 km  önce degişti.Benzin filitrsi - pompa filitresi 200 km önce degişti.Kelebek temizligini el yordamıyla kendim saf alkolle yaptım baya yaglanmıştı tertemiz yaptım.Şu an distiribitör kapagı ve tevzi  makarası kaldı geriye birde marş motorunun kömürleri bunlara hiç müdehale edilmedi.Performans konusunda ise dün tam bir yer uçagı gibi gidiyordu valla bende anlama veremedi ama çalışma olyı gene 3-4 gıvdan sonra oluyor ama nadiren gıv demeden gene çalıyor.Bu distiribitörü söksem 0 zımpara ile temizlesem bakır uçlarını felan sökmenin takmanın bir ilmi varmı dikkat edilecek bir husus varmı .Arkadaşlar iki ihtimal var ya arabanın bana kastı var .Ya da bende bir problem var .anlamış degil ama kensinlikle iki ihtimal oldugunu düşünüyorum