Gönderen Konu: aracımızın üretildiği ülke ve sorunlar hk  (Okunma sayısı 10782 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
aracımızın üretildiği ülke ve sorunlar hk
« : Ocak 05, 2011, 10:17:30 »
merhaba arkadaşlar. araçlarımızın üretildiği ülkeler ve sorun yaşanan araçlar arasında bağlantı olduğunu düşünüyorum.
2008 Corolla 1.6 Elegant MMT J  33 xxx 33

Toyota Club Türkiye

aracımızın üretildiği ülke ve sorunlar hk
« : Ocak 05, 2011, 10:17:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: aracımızın üretildiği ülke ve sorunlar hk
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2011, 10:19:26 »
sorun yaşayan arkadaşlar araçlarımızın üretildiği yerleri ve sorunları paylaşalım. japonya üretimlerinde sorun olmadığı kanısındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2011, 10:27:17 »
Gökhan bey
Ne gibi sorunlar ben hiç sorun yaşamadım benim araç japon üretim galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2011, 10:30:57 »
konunun uzmanı değilim. ama serviste duyduğum kadarı ile japonya üretimi araçlarda sorun çıkmıyor. güney afrika vs üretimlerde daha çok sorun çıkıyor. şase numarası içerisindeki harf kombinasyonunda J harfi japonya üretimi olduğunu gösteriyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2011, 12:41:34 »
corollaların hepsi japon üretim
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2011, 13:23:27 »
Cihat bey, 2008 ve sonrasının bir bölümün Güney Afrika üretimi olduğundan eminim. Şase numarasında J harfi bulunmayanlar japonya üretimi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2011, 14:43:11 »
Yeni araçların bir bölümü G. afrikada üretiliyor , kapı içindeki etiketleri çıkarmadıysanız orada yazıyor zaten , ayrıca şasi harf gruplarından da anlaşılabiliyor.  G.afrika üretimlerinde , ön kapı camları ( arkalarda da var galiba) yarıya kadar açıkken kapı biraz hızlı kapatıldığında cam boştaymış da düşecekmiş gibi ses yapıyor , bende de var servis zamanı gelince düzeltilmesini isteyeceğim.  Depo çalkantı sesi var özetle bildiğim

2009 G.afrika corolla
- Ön kapı cam sesi
- Dolu depo çalkantı sesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2011, 14:56:21 »
Servise cruise control taktırmaya gittiğim zaman arabamın menşeini sordular.Sebebine gelince G.Afrika üretiminde motor kısmından direksiyona kadar(hız sabitleme çubuğunun takıldığı yer) olan bölümde spiral kablonun hazır olmadığını onu servisin takacağını ve daha pahalıya mal ocağını söylediler.Japon üretimlerinde bu kablo hazır bulunuyormuş.Ben 250 ye taktırdım.G.Afrika üretimi olsaymış 500 olacakmış.İşte iki üretim yerinden bir örnek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2011, 15:12:16 »
Benim aracada takılıyormu ki ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2011, 16:12:33 »
Yeni araçların bir bölümü G. afrikada üretiliyor , kapı içindeki etiketleri çıkarmadıysanız orada yazıyor zaten , ayrıca şasi harf gruplarından da anlaşılabiliyor.  G.afrika üretimlerinde , ön kapı camları ( arkalarda da var galiba) yarıya kadar açıkken kapı biraz hızlı kapatıldığında cam boştaymış da düşecekmiş gibi ses yapıyor , bende de var servis zamanı gelince düzeltilmesini isteyeceğim.  Depo çalkantı sesi var özetle bildiğim

2009 G.afrika corolla
- Ön kapı cam sesi
- Dolu depo çalkantı sesi

+1

Benim 2009 corolla G.afrika üretimiydi.
Yenisi japon üretimi.

Ön kapı camı sesi , depo çalkalantısı sesi ve geri geri giderken frene basıldığında gıcırdama sesi 2009 corollamda vardı yenisinde yok.

Birde satış elemanı bana G.afrika üretimi araçların lastiklerinin michelin olduğunu ve camlarında toyota yazmadığını söyledi ne derecede doğru bilemiyorum ama 2009 corollamın camlarında toyota yerine başka birşey yazıyordu yeni aracımda camlarda toyota yazıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 05, 2011, 16:37:54 »
Benim arac 2011 corolla a/t elegante ve Belçika üretimi  aracın  kıtapçıklarında öyle yazıyor ayrıca araç kalite test belgelerinde de  belçika  yazıyor
bu iyi mi kötü mü bişmiyorum artık ama şimdilik araçtan memnunum
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Ocak 05, 2011, 16:50:19 »
Yokuşta çekmeme, bayılma, baskı balatadan koku gelmesi gibi şikayeti olanlarda üretim yerini incelerse, büyük olasılıkla güney afrika üretimi olabilir. tartışmamızdan böyle bir sonuç çıkarsa toyota merkeze veya servislere bu konuda baskı yapılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 05, 2011, 16:55:19 »
Toyota markasının en kaliteli ve sorunsuz üretim çıkartan fabrikaları 1. sıra ingiltere fab. 2. sıra Türkiye Adapazarı fab. toyota çalışanı bir arkadaşımdan duydum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 05, 2011, 17:06:47 »
Toyota markasının en kaliteli ve sorunsuz üretim çıkartan fabrikaları 1. sıra ingiltere fab. 2. sıra Türkiye Adapazarı fab. toyota çalışanı bir arkadaşımdan duydum

Eski bir konudan alıntıdır. Biraz eski bir başlık ama çok şeyler değişti mi bilmiyorum...

-------------------------------------------------------------------------------

baştan sona okuyun lütfen...

Toyota’nın Adapazarı fabrikası, dünyanın en iyi Toyota fabrikası seçildi. Toyota Türkiye Üretim Genel Müdürü Tamer Ünlü, "Japon şirketin fabrikalar arasında yaptığı değerlendirmede en iyi ve en kaliteli üretim yapan fabrika biz çıktık" dedi.

Ünlü, Auris’in üretiminin Türkiye’ye verilmesinin bunun bir sonucu olduğunu belirterek, "2009’da yenilecek Verso’nun üretimini de yine bize verdiler" dedi.

2004, 2005 yıllarında Türkiye ihracat şampiyonu 2006 yılında ise ikincisi olan Toyota Adapazarı fabrikası, dünyanın en iyi Toyota fabrikası seçildi. Toyota Türkiye Üretim Genel Müdürü Tamer Ünlü, fabrikalarının dünyanın en iyisi olduğunu belirterek, "Japon şirketin fabrikalar arasında yaptığı değerlendirmede en iyi ve en kaliteli üretim yapan fabrika biz çıktık" dedi. Ünlü, Corolla Verso’nun ardından Avrupa için çok önemli bir model olan Auris’in üretiminin Türkiye’ye verilmesinin bunun bir sonucu olduğunu belirterek, "2009 yılında tamamen yenilecek Verso’nun üretimini de yine bize verdiler" dedi.

5 BİN AURIS ÜRETİP GÖNDERDİK: Otomotiv Sanayi Derneği’nin (OSD) 33’üncü Genel Kurulu’nda konuştuğumuz Ünlü, Adapazarı fabrikasının faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi. 8 Mart’ta Toyota’nın Avrupa’daki en önemli kozu Auris’i üretmeye başladıklarını kaydeden Tamer Ünlü, "Şu ana kadar 5 bin Auris’i Avrupa’ya gönderdik bile" dedi. Auris modelinin 130 bin adedinin İngiltere’de 70 bin adedinin ise Türkiye’de üretildiğini hatırlatan Ünlü şöyle konuştu: "Şu anda gümbür gümbür otomobil üretiyoruz. Adapazarı fabrikamızın kapasitesi 160 bin adet. Biz fazla mesaiyle bunu yılda 175 bin adede çıkartıyoruz. Bu rakamın 70 bin adedi Auris’ten oluşacak. Yaklaşık 100 bin adette Verso üretiyoruz. Eğer Auris’in Avrupa’daki talebi 200 binden fazla olursa bizim kapımızı çalarlar. 70 bin adedin üstünde Auris için hemen yeni yatırım isterim. Umarım Auris’e talep çok olurda bizde yeni yatırım yaparız. Aksi halde şu anda başka bir model yatırımı yok.

TASARIMCIYI ÖPTÜM: Toyota Verso’yu dünyada sadece Adapazarı’nda üretiklerini hatırlatan Tamer Ünlü, 2009 yılında piyasa sunulacak yeni Verso’yu Japonya’da gördüğünü belirterek, "Aracı görünce dayanamadım Japon tasarımcısını alnından öptüm ve "Sen İtalyan Giugiaro’dan kat kat iyisin" dedim. Hakikaten yeni Verso çok muhteşem olmuş" diye konuştu. Her modelin olduğu gibi Verso’nun da 5 yıllık bir ömrü olduğunu kaydeden Ünlü konuşmasına şöyle devam etti: "Verso’yu 2003 yılında Türkiye’de üretmeye başladık. 5 yıl ömrü olduğu düşünülürse 2008 yılı sonunu kadar yaşamaya devam edecek. 2009 yılında tamemen yenilerek piyasaya çıkacak. Toyota, yeni Verso’nun üretimini başka hiç bir aday düşünmeden yine bize veriyor. Yeni Verso’nun da dünyada tek üretim merkezi Türkiye olacak."

EN KALİTELİ FABRİKA: Yeni modeller için Toyota’nın 49 fabrikasıyla rekabet ettiklerini söyleyen Ünlü, "Özellikle Doğu Avrupa ülkeleriyle maliyetler ve işçilik konusunda çok farkımız yok. Eşit şansa sahibiz. Ama biz kalite olarak hepsinden çok ileriyiz ve bu bizim için büyük avantaj" dedi. Şu anda Toyota’nın Japonya’dan sonra dünyadaki en iyi fabrikası olduklarını söyleyen Ünlü şöyle konuştu: "Toyota’nın fabrikalar arasında yaptığı değerlendirmeke Adapazarı en iyi sonuçları almış durumda. Tüm veriler ortaya konduğunda en kaliteli üretim yapan fabrika biziz. Ama Japonlar diğer markalar gibi bunu rekabet nedeniyle resmi olarak açıklamak istemiyor."

Toyotasa’nın yerli avantajı yok araçları Belçika üzerinden alıyorlar

TOYOTA Türkiye Üretim Genel Müdürü Tamer Ünlü, Türkiye’de üretim yapan diğer markaların iç pazarda avantajlı olduğunu belirterek, "Ama Toyota’nın Türkiye distribütörü Toyotasa’nın yerli üretimden dolayı bir avantajı yok. Diğer Avrupa ülkeleri gibi araçları Belçika üzerinde alıyorlar" dedi. "Türkiye’de ürettiğimiz araçların yüzde 96’sını ihraç ediyoruz" diye konuşan Tamer Ünlü, "Japonlar üretimin sadece yüzde 4’ünü Türkiye’de satıyor. Sadece yüzde 4’lük bir pay için Türkiye’ye özgü bir üretim yapmayı düşünmüyorlar. Toyotasa da diğer Avrupa ülkeleri gibi araçları Belçika’ya sipariş ediyor ve oradan alıyor. Bize ülkelere göre üretim rakamlarını söylüyorlar biz üretiyoruz. Ürettiğimiz her aracın nereye gideceği belli. Bizim yapacak birşeyimiz yok" açıklamasını yaptı. Adapazarı fabrikasında yerlilik oranın yüzde 46 olduğunu söyleyen Ünlü, "Parçaların yüzde 8’i Japonya’dan geliyor. Geri kalan yüzde 92’sinin ise yarısı Türkiye’de diğer yarısı ise Avrupa’dan geliyor" dedi. Ünlü, bu oranın hızla arttığını da sözlerine ekledi.

Alıntı: Hurriyet

--------------------------------------------------------------------------------
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #14 : Ocak 05, 2011, 18:17:01 »
Benim arac 2011 corolla a/t elegante ve Belçika üretimi  aracın  kıtapçıklarında öyle yazıyor ayrıca araç kalite test belgelerinde de  belçika  yazıyor
bu iyi mi kötü mü bişmiyorum artık ama şimdilik araçtan memnunum
Mehmet abi benim kitapçıktada belçika yazıyor o fazla önemli dil
Ruhsatta şasi numaran J harfi ile başlıyorsa aracın 100% japon :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #15 : Ocak 05, 2011, 19:19:49 »
benım aracım japonya üretimi ve depo çalkantı sesı var yanı g.afrıkayla alaksı yok -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 05, 2011, 21:36:33 »
Adapazari kalite uretebilir, ama Japon arabasini Japon'dan iyi kimse yapamaz diye dusunuyorum, herkesin gorusu kendine tabii.
Fakat bu Japonlar en iyiyi hep kendilerine sakliyorlar, disariya gonderdikleri kendilerine ayirdiklariyla ayni degil.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Ocak 05, 2011, 22:31:14 »
2003 corolla hangi ülke üretimi
---------------------------------------
- 2003 Toyota Corolla 1.6 Sol Otomatik Beyaz 34 UCU 55
- 1996 Honda Euro Civic 1.6 iLS  Otomatik Yesil 34 D 9260
- 1995 Toyota Corolla 1.3 XL Yeşil 34 ROE 45

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 05, 2011, 23:31:42 »
Bizim efsaneler nere üretimi acep? Ben kaputu açtığımda her tarafında Japonca yazılar var.... :) Acaba benimki yerli üretim mi yoksa japon mu? Bu arda benim araç 97 model 1.3 XE...?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ocak 06, 2011, 00:05:52 »
japon 2010 corolla dizel
yag eksiltme
dolu depo calkalanma sesi