Gönderen Konu: Acİl Yardim: Efsane Kasa'ya (ae101 97 Model, Xei) Texon H4 Xenon Kit Uygulanması Hakkında  (Okunma sayısı 2277 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaslar selam ,

carsamba gunu yola gidecegim ve bundan sonra bir sure duzenli uzun yol yapmam gerekicek. gece yolculugu da yapabilirim, biliyorsunuz, bizim efsane kasanın kendi farı cok zayıftır, geceleri cok az aydınlatır.

bunu yukseltmek istiyorum, birkac tane oneri ile karsılastım,

bizim kendi farlarımız ne kadar 55w degil mi, bana 100 e cikart diyenler oldu, bir kısmı da cıkartma dedi, kabloları yakarsın, sigorta yanar, röle koydurman gerekir ama ne kadar saglıklı olur bilemeyiz dediler.

bir kismi da farın kendisini degistirmeden xenon uygulatmamı soyledi.

texon'un h4 kitleri varmıs, 300 ytl balastları ile birlikte full set takma fiyatı aldım. hatta soktuler ve 6000klık modelini taktılar epey iyi aydınlattı.

aklım karıstı, 100w a mı cıkartsam, yoksa texon xenon kit mi taktırsam, xenon kit taktirirsam, kaclık taktirayim 6000 mi , 8000 mi,

biliyorsunuz bizim farlar buzlu cam, acaba xenon ile nasıl performans verecek, camında degismsi gerekiyor mu, 300 ytl nasıl bir fiyat, iyi mi kotu mu?

acil yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaslar, yardım, tecrube ve oneri.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
ae101 lerin aydınılatması kötü diyorsunuz ama benim ki gayet güzel. hatta dün gece 150 km yol yaptım hiç sıkıntı çekmedim
bence farların içi kararmış veya ampülleriniz eskimiş olabilir

ayrıca bizim farların camlarına uygulanan xenon hem ışığı çok dağıtır hemde karşıdakinin gözünü çok alır ve hiç güzel olmaz
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Bildiğim kadarı ile Xenonlar düz cam istiyor, bence yüksek parlaklık veren Philips veya Osram ampul al yeter. Ben Osram'ın modelini kullanıyorum (Silverstar yanlış hatırlamıyorsam) ve oldukça memnunum.

Eğer yüksüz ve tek kişi yolculuk yapacaksan far ayarını çok hafif yükseltebilirsin. Bu kasalar hem alçak, hem de farları orjinallerde çok aşağı doğru bakıyor (elektrikli ayar olmadığından) ve bu yüzden aydınlatması kötü gibi geliyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Selam.
  Alper arkadaşımızın bahsettiği (Osram Silverstar) ampulleri bende kesinlikle tavsiye ederim. Eğer fece yol aydınlatma sorunu yaşıyorsan oldukça iyi bir çözüm olacaktır bunlar. Ama far cam ve reflektörlerinide kontrol etmelisin. Eğer pislerse söküp biraz alkol yardımıyla temizleyebilirsin.
 Aydınlık sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaslar cok tesekkurler iki tane silverstar taktım alet super oldu. birde blue aldım yedekte onlarda sehir icinde cok karizmatik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi

Beğendiğine sevindim. Şehirlerarası yolda ve gece farkı daha da iyi göreceksin. Çok büyük rahatlı gece yolculuğunda böyle aydınlatma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Alıntı yapılan: Hakan Öztürk
Beğendiğine sevindim. Şehirlerarası yolda ve gece farkı daha da iyi göreceksin. Çok büyük rahatlı gece yolculuğunda böyle aydınlatma.
[/quote]

valla dun elektirikcime gittim, burhan usta oto elektirik, emek 71. sokaktadır.

farları yukseltti biraz, zaten alcakmıs dedi simdi projektor gibi oldu silverstarlar. gercekten muthis bir far, hic zenon'a gerek kalmadı.

sis lambası ve far ikaz sistemi de taktırdım.

farlara 19 ytl'den 38 lira tuttu, silverstarlar, sis lanmbası, ikaz aleti takım artı montajda lambaların fiyatı ile birlikte 140 a mal oldu,

180 etti toplam,  birde yedek blu isik veren osram aldım, hepsi 220 ye mal olduki zenon icin tek basına 300ytl fiyat vermislerdi, epey kardayım.

cok tesekkur oneriler icin.