Gönderen Konu: Atiker OBIDI SıraLı otogaz Sistemi 2005 Corolla H/B  (Okunma sayısı 3350 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 Terra 110 hp Tüplü ve öfkeli :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Arkadaşlar öncelikle hepinize Merhabalar;
Ben aracıma 2 gün önce atiker otogaz sistemi taktırdım. Bu araca o gün lpg ayarı yapıldı lakin Ayarı küçük seviyede tuttular haftalık bakım olacak o zaman orta seviyeye ( en uygun olan seviyeymiş ) getireceklermiş. Performansı eski haline kavuşacak mıdır ? bu konuda bilgisi olanların bilgisini paylaşmasını önemle rica ediyorum. Bir de aracın otomatik lpg ye geçisini 30 C olarak ayarladılar sizce bu ideal midir ? kış aylarında çok benzin harcıyor gibime geliyor Ayda kaç tl benzin harcaması normaldir ? Yani benim canımı benzin yaktıgı için gaza geçtim yine benzin harcıyor canımı cook yakıyor ..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayatımın anlamı biricik kızım seni çok seviyorum
  • Araç: Başka Marka
Ynt: Atiker OBIDI SıraLı otogaz Sistemi 2005 Corolla H/B
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2011, 22:45:36 »
mehmet bey ilk soru hakkında bir bilgim yok ama lpg ye geçişi sıcaklığa değil süreye bağlı yapılabiliyor en azından benim ki öyle (landirenzo omega) 25 sn de tüpe geçiyor ha bu arada zararı olurmu onuda bilmiyorum :(
2008 elegant corolla gri kaplanım :) (gittiiiii gitti gitti)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2011, 22:52:09 »
mehmet kardeşim benim aracımda aynı şekilde kışın benzin sarfiyatı oluyor lpgye geçiş sabah sıcaklık düşükken 1,5 kmyi bulabiliyor orta ayara geçince performans biraz daha düzelecek ama yüzde 3 kayıp lpg de her daim mevcut ben bu haliyle memnunum beklentilerimi karşılıyor sende memnun kalırsın umarım ha bide aracın otomatikse eğer sıcaklık daha düşüğe ayarlanıp aracın lpgye erken geçerse stop etme sorunu yaşayabilirsin bu 30 c ideal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2011, 22:57:21 »
mehmet bey ilk soru hakkında bir bilgim yok ama lpg ye geçişi sıcaklığa değil süreye bağlı yapılabiliyor en azından benim ki öyle (landirenzo omega) 25 sn de tüpe geçiyor ha bu arada zararı olurmu onuda bilmiyorum :(

Gökhan Bey öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Bilginize Herdaim saygı duyuyorum lakin usta nın yorumuna ve bilgilerine göre o şekildeymiş sıcaklığa bağşıymış çünkü araç gazı yakarak enjeksiyorunlara iletmeliymiş. Gazı yakacağı ısı da minimum 30 C olacakmış. Bu bahsettigim OBIDI sistem de bilgisayara bağlanıp istediğin ayarı verebiliyorsun. Onun için danışmak istedim. Ama benim kendi şahsi bilgim de seninki ile aynı şekilde Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2011, 23:00:45 »
mehmet kardeşim benim aracımda aynı şekilde kışın benzin sarfiyatı oluyor lpgye geçiş sabah sıcaklık düşükken 1,5 kmyi bulabiliyor orta ayara geçince performans biraz daha düzelecek ama yüzde 3 kayıp lpg de her daim mevcut ben bu haliyle memnunum beklentilerimi karşılıyor sende memnun kalırsın umarım ha bide aracın otomatikse eğer sıcaklık daha düşüğe ayarlanıp aracın lpgye erken geçerse stop etme sorunu yaşayabilirsin bu 30 c ideal
Mustafa Bey size de yorumunuz için teşekkür ediyorum saygılarımı iletiyorum efendim. Aracın şuan ki performansı da gayet ideal fakat araba baba yadigarı oldugu için ben şahsi şekilde zarar vermek istemiyorum arabayı onun bıraktıgı gibi olsun istiyorum hep korkum o umarım ayar yapılınca eski haline kavuşur. Aracım manuel şanzıman ama dediğim gibi benzin canımı yaktıgı için gaza geçtim yine benzin yakıyor diye üzülüyorum gözümü gaz göstergesinden ayıramıyorum biner binmez hadi geç artık geç diye kendimi hırpalıyorum :) bilgilerinizden yararlanmak güzeldi teşekkür ediyorum ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2011, 23:04:07 »
Rica ederim kardeş böyle arabayı koruyarak kullanan arkadaşları çok seviyorum biz onu üzmeyelim oda bizi üzmez :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2011, 23:21:29 »
Bende Aynı Şekilde Toyota Kız Gibi Araçtır :) Duygusaldır Seversen Uçar Sevmezsen Küser :)