Gönderen Konu: Trafik Sigortası Yeterli Mi?  (Okunma sayısı 3230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Trafik Sigortası Yeterli Mi?
« : Aralık 01, 2007, 18:44:55 »
arkadaşlar merhabalar.aklıma takılan bir soru ne zamandır.trafik sigortası zaten zorunlu olarak yaptırıoruz ama istenmeyen bir durumda ne kadar korur bizi? kasko gibi çok avantajlı değil tabiki,orası aşikar zaten de.en başta hırsızlık konusunda kaskonun avantajı tartışılmaz. fikirleri bekliyorum...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Toyota Club Türkiye

« : Aralık 01, 2007, 18:44:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2007, 21:35:50 »
kaza esnasında hata sizde değilse, karşı tarafım hasarını karşılar (tabi değeri kadar) başka da pek bir işe yaramaz. tabi kazanız kimsenin canına zarar vermediyse.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2007, 23:26:24 »
Trafik sigortası hata bizde olsa bile karsı tarafın hasarını karsılar limitleri dahilinde bildigim kadarı ile.
Sadece alkol varsa durum degisiyor
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2007, 00:20:39 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
Trafik sigortası hata bizde olsa bile karsı tarafın hasarını karsılar limitleri dahilinde bildigim kadarı ile.
Sadece alkol varsa durum degisiyor
[/quote]

Evet aynen öyle eğer hatalıysanız sizin sigortanız karşı tarafın hasarını karşılıyor (6-7 bin ytl lik masraflarını ) eğer masraf daha çoksa gerisini cepten ödüyorsunuz.
Brodway arabamla 4 yıl önce passatla çarpıştım hata bendeydi passatın masrafını siğorta karşıladı 1 kruş daha cebimden çıkmadı. Tabi hata bende olduğu için kendi arabamınkini ben ödedim . Hastane masraflarınıda karşılıyor sigorta poliçesinde limitler yazıyor.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2007, 01:48:54 »
Arkadaşlar, bazı uyanık sigortacılar Prim tutarını ucuz gösterip fazla poliçe yapmak için mali mesuliyet rakamlarını düşürüyormuş. Henüz çözemedim nasıl olduğunu.
Ama üç ayrı acenteye sordum hepsi ayrı fiyat verdi. En sonunda orta fiyat verene yaptırdım.  
Bence trafik sigortası tek başına yetersiz. Yollarda her geçen gün yeni arabalar ile karşılaşıyoruz. Küçük bir hasarda bile servis binlerce YTL fiyat çekiyor. Bende 99 Terra var. Full kasko yaptırıyorum 460 YTL. 2 Ay önce cam patladı fiyatını bile sormadım. poliçeyi verdim 2-3 saat sonra arabam yeni camı ile işyerime getirildi. DAHA NE OLSUN?    
milaslı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2007, 08:29:58 »
Eskiden sabitti trafik sigortası primi. Serbest bırakılınca değişim gosteriyor primler ve limitler.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2007, 12:45:08 »
Selam.
Trafik sigortasında hasarsızlık indirimi ile belirli bir prim indirimi sağlanabilir. Trafiğe intikal eden kaza durumunda tam tersi prim arttırımı oluşur.
Kasko ise bence kesinlikle gereklidir. Ancak belli firmalardan Kasko işlemini yaptırmak lazım. Yoksa bazı Kasko firmalarıda insanın başını oldukça ağrıtabiliyor. Tabi bu arada Kasko acentasının da müşteri menuniyetinde rolü çok büyük, müşterinin haklarını Kasko firmasından aramak için.
460Tl. ye 99 Corolla nasıl full kasko yapılabildi anlamadım?(İndirim yoksa) Çünkü indirimde bile üst limit bildiğim kadarıyla en çok %60 dır.

Bu arada özellikle belirtiyim yeni trafik yasasıyla (Eğer meclisten geçerse) artık herkesin Trafik Sigortası kendi aracını kapsayacak kaza yapılan diğer aracı değil. Böylece Tra.Sig. olmayan bir araç size çarptığında başınız ağrımayacak karşı tarafın peşinde koşarak. Trafik kaza zabıtlarınıda Experler tutacak Trafik polisinin
yerine.
 Hatta Kasko nun zorunlu hale getirilmeside ileride gündeme gelebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2007, 20:34:13 »
benim düşüncem de kaskonun vazgeçilmeyecek bir güvence olduğu.ama yine de sorayım dedim arkadşlar,belki gözden kaçırdığım bi nokta var mıdır yok mudur diye.şu mecliste olan yasa da iyiymiş aslında,öyle birşey çıkarsa daha oturaklı bi hal alır sanırım ortam
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 03, 2007, 11:14:27 »
Alıntı yapılan: Taha İnan
benim düşüncem de kaskonun vazgeçilmeyecek bir güvence olduğu.ama yine de sorayım dedim arkadşlar,belki gözden kaçırdığım bi nokta var mıdır yok mudur diye.şu mecliste olan yasa da iyiymiş aslında,öyle birşey çıkarsa daha oturaklı bi hal alır sanırım ortam
[/quote]
  Selam
 Eh tabi kesinlikle. Çoğu sürücü için Trafik polisini beklemek bile yeterince can sıkıcı zaten. Eğer kanun değişirse kendi sigortan kendi aracından sorumlu olacağı için karşı tarafla anlaşmak daha kolay olacak ve trafiği de aksatmadan (muhtemelen) yaralanma ve can kaybı yoksa zabıta gerek olmayabilecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir Toyota Aşığı...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2007, 22:31:39 »
arkadaslar trafik sıgorası 3 .kısılerın haklarını korur sıze hıc bır faydası yoktur ve zorunludur bıldıgınız gibi kasko ise sizin menfaatinizi dusunur alkol ve uyusturucu madde sonucu ortaya cıkan bı kusur varsa odemez sıgortacıyımda ordan bılıyorum:)bide sunu anlamam ınsanlar arabasına kasko yaptırır ama saglık sıgortası yaptırmaz oysakı ssk bag-kur emeklı sandıgın yanında buda bir can kaskosudur bence herkes sigortadan faydalanmalı malum ekonomık yapı elvedıgınce olucaktır ayak ustu reklam yaptım be:)
All For You COROLLA!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 15, 2007, 22:52:35 »
Trafik sigortası siz kusurlu iseniz teminatları kadar sizin mesuliyetinizi üstüne alır...
Teminatlar
Araç başına maddi : 8 bin
Kaza başına maddi : 16 bin..
Tedavi gideri kişi başına : 80 bin
Kaza başına tedavi gideri : 400 bin
Sakatlanma ve ölüm kişi başına : 80 bin
Kaza başına sakatlanma ve ölüm : 400 bin.. liradır..