Gönderen Konu: bir kaç ufak soru?  (Okunma sayısı 1468 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
bir kaç ufak soru?
« : Ocak 04, 2011, 12:47:03 »
merhaba arkadaşlar işlerimin yoğunluğu nedeniyle bayağıdır yazmaya fırsat bulamıyordum gerçi arada bir bakıp çıkıyordum ya neyse... bu arada ufak bir iki sorum olacak ;
- son günlerde debriyaj pedalına ilk basma anında gıcırtı sesi gelmeye başladı, önemlimidir acaba ve neden olabilir?
- aracım 2006 corolla hb terra, bizim aynalar ısıtmalımıdır?
herkese selam eder, keyifli forumlar dilerim  ;)
iyi ki varsın toyota...

Toyota Club Türkiye

bir kaç ufak soru?
« : Ocak 04, 2011, 12:47:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: bir kaç ufak soru?
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2011, 14:22:51 »
  Gıcırdama sesi pedalın oradan geliyorsa eklemi greslemek iyi olabilir ama şanzımanda geliyorsa ayrıyaten düşünmek lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2011, 14:36:29 »
hakan hocam, ses pedaldan geliyor sanırsam dediğiniz gibi, greslemekle hallolur inşallah...
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2011, 14:47:49 »
Talip abi hoşgeldin vallaha kayıpsın nezamandır hala yeşil yazılarada devam :D

benim pedaldada az bi ses vardı vd 40 sıktım eklem yerine düzeldi :)  terrayı bilmiyorum ama benim sport'ta aynalar ısıtmalı, terradada vardı diye hatırlıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2011, 15:18:15 »
Pedaldan gelen gıcırtı sesinin kesin ve nihai bir çözümünün olmadığını ancak yağlama (sıvı gres yada gres ile) ile geçici bir çözüm olduğunu yazmıştım,

E12 terra araçlarımızda aynalar elektrikli değil ancak tesisatları hazır, yani sol modelinin aynalarını alıp taktığımızda rezistansı açınca ayna rezistanslarıda devreye giriyor.Aşağıda E12 corolla H/B terra ve sol aynalarının parça numaraları ve orjinal K.D.V dahil fiyatlarını veriyorum.

Saygılar...

02-04 corolla H/B terra:

87901-02030 sağ ayna gövdesi:250,90TL
87906-02030 sol ayna gövdesi: 213,83TL

02-04 corolla H/B sol:

87901-02020 sağ ayna gövdesi:299,77TL
87906-02020 sol ayna gövdesi:262,89TL

04-06 corolla H/B terra:

87901-02160 sağ ayna gövdesi:274,46TL
87906-02150 sol ayna gövdesi: 250,90TL

04-06 corolla H/B sol:

87901-02170 sağ ayna gövdesi:214.38TL
87906-02160 sol ayna gövdesi: 278,54TL

Not: Ayna camları gövdelerin üzerinde gelmektedir,02-04 ile 04-06 corolla aynalarının şekli ve kapakları açısından farklıdır, birbiri yerlerine takılabilir ve soketleri birbirine uyumludur.

SAYGILAR....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2011, 15:20:03 »
Debriyaj sorunu ile ilgili bende bir konu açtım ve bazı cevaplar aldım bu konuyu incelemeni tavsiye ederim.

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/baski-balata-29356/new/#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2011, 15:21:32 »
Ufuk bey tam cevap verdiğiniz konuyu yazıyordum sizde yazmışsınız :) o konunu altına birşey daha yazdım bakabilirseniz memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2011, 15:23:18 »
hoşbulduk mesut kardeşim, sorma görev değiştiğinden beri başımı işten kaldıramıyorum yoksa bu forumu gerçekten çok seviyorum zaten başka hiç bir foruma üye bile değilim! yeşil yazılara aynen devam tabiki (bazen unutsamda)
anlaşılan debriyaj pedalıda benim dizler gibi oldu, gıcırdamaya başladı. bu arada vd 40 nedir? nereden bulurum? aynaların ısıtmasını devreye sokmak için artı bişey yapmak gerekiyormu?
bu arada oğuzhan kardeşimin espriside gerçekten çok iyiydi burada gülmekten  :parti: öldük !
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2011, 15:52:06 »
abi Ufuk beyin yazdığına göre senin arabada yok ama elektrik tesisatı hazırmış, sol aynası alıp takarsan olur anlıyacağın :)  wd40 sprey yağdır, nalburlarda falan bulunuyor 3 5 tl birşey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 04, 2011, 16:01:44 »
tekrar hoş geldiniz talip bey,

debriyajın sağa-sola boşlukl yapmasından kaynaklı bir ses sanırım...bu bendende geliyor ve yağlama spreyi kullanıyorum...

tuncay ile bu konu hakkındaki yazışmlarımız aşağıdaki gibi

Abi balata biraz azalmışmı ne marştan sonra yanmıyor artık.:) 3 senedir duymadıgım debriyaj gıcırtısı hafiften geliyor gene.Antepe gidince dılarda 20 tl ye yapıyorlar.Sağa sola boşluk var onu alınca geçiyor..Dün direksiyonun altındaki plastik muhafazyı döküp pealı würthün  yaglayıcısı  ile iyice yağlattım ama gene bazen hafiften geliyor.abi iyice bunaldım değişiklik lazım avensise doğru yelken acacam zaten.Allaha şükür buzamana kadarr hiç üzmedi öle ufak tefek gıcırtı sesi dışında.  ::) ::) ::)  ama aile büyüyor hb de büyümeli demi..

bende de aynı ses var,wüethün yağlama spreyiyle arada biryağlıyorum,5-10 gün sonra yeniden geliyor... sen bir baktır bu ses nedeni neymiş bende ona göre bakayım yada baktırayım... hb  aracını bu kadar küçümseme,bi çoğuna göre büyük araçtır :))))

muhammet abi antepte aynı sesten biryaris gelmişti.Servis debritaj üs merkezi değişecek demiş birhayli kalun fatura çıkarmıstı.Ali usta diyte dışardan bir ustada adam pedalı söktü pedalı tutan bir mil var onun yuvaya oturuken birtane beyaz plastik gibi birşey var o mili tutuyor.Adam onu gitti tornacıda 10 tlye yeniden yaptırdı sonra birde güzelcene yagladı taktırdı elemana adamdan 10 tl el emegi aldı  toplamda 20 tlye halletti yaris sahibi.Abi bizim pedallara bak saga sola boşluk var.Bu boşluk zamanla olustugu için o mil dengesiz oldugu için usta ses yapıyor dedi ne kadar yaglarsan yagla gene çıkar dedi.Bende yağlamaktan bıktım gelecek hafta antepteyim allahın izniyle baktıracam yapsınlar.İçerde gırc gırc ses deli ediyor.Soguk havalarda özellikle ortaya çıkıyor....Deli oluyorum.Abi  araç iç hacmi olarak küçük değilde memlekete gidiyoz hanımın memleketi manisa ya gidiyoz dönüşte ön koltuktan tut arka koltuk aralarına kadar doluyor gerisini sen düşün artık.Arabamdan memnunum bib ama bagaj sorunu  yüüznden değiştirmek istiyorum
Debriyaj pedalına yarın bir bak pedal saga sola boşluk var.Ben yaptırırken resmini çeker eklerim.Servise kalsa debriyaj üst merkezinide pedalla birlikte değişecek oda çok pahalıya mal oluyor abi.yada bagajda spreyle gezeceksin abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 04, 2011, 18:59:45 »
ufuk hocam,
benim terranın aynaları elektrikli ancak ısıtma olayı varmı yokmu onu bilmiyorum, varsa eğer arka camın rezistansına bağlı demekki...
bu arada mesut ve muhammet sizlere de teşekkür ederim cevaplarınız için ::) mesajlarınız gerçekten aydınlatıcı oldu benim için...
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2011, 19:47:09 »
terraların da aynaları ısıtmalı ve arka cam rezistansı açıldığında çalışıyor...
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #12 : Ocak 04, 2011, 19:48:00 »
terraların da aynaları ısıtmalı ve arka cam rezistansı açıldığında çalışıyor...
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 04, 2011, 21:42:02 »
benim aracım 2003 tamamen orjinal aynalar ısıtmalı aynayı ıslatın arka cam rezistansını açın sular nasıl kuruyor göreceksiniz sabah buzu bile çözüyor :)