Gönderen Konu: Toyota Terra 1.3 86BG araçlar tutulmuyormuş, acaba neden?  (Okunma sayısı 33636 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
Merhablar arkadaşlar.
Corolla Terra 1.3 almayı düşünüyorum.
Fakat piyasada değişik söylentiler var;
yok kasa ağır gelir çekmez, çok yakar ve en ilginci yağ yakar vs vs...

1. Sormak istediğim 5 kişilik bir aileyiz (ortalama boy 1.80cm, ortalama kilo 85kg) Toyota Terra 1.3 araba bize yeterli gelir mi? Çekişte sorun yaşar mıyız, yükten dolayı yakıt tüketim fazlalılığı yaşar mıyız?

2. Birde, araştırdığım kadarıyla Toyota Terra 1.3 motorlar 86BG'dir. Acaba daha büyük motor olmasına rağmen 75BG gücündeki motorlardan daha mı kuvvetlidir, performanslıdır?

3. Özellikle benzinli ve LPG'li performansı ve tüketimi ile ilgili deneyimlerinize ve bilgilendirmelerinize ihtiyaç duyuyorum.

Totoyta Terra 1.3 araç hakkında fikirlerini rica ediyorum.

Şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Terra 1.3 86BG araçlar tutulmuyormuş, acaba neden?
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2011, 09:57:57 »
İhsan Bey forum kuralları gereği önce kendinizi Tanışma bölümünde tanıtınız. Daha sonra sorular sorup cevaplar alabilir ve tartışamalarda bilgilerinizide paylaşabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2011, 10:14:57 »
corolla 1.3 için bu tür söylentiler var ... ama kullanıcısı yorum yapsa daha gerçekçi olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2011, 10:41:17 »
benim 96 1.3 aracım var çekişinden gayet memnunum...diğer araçların 1.6 sından iyi... ama konu terralar iş değişir...o araçların tutulmadığını yağ yaktığını ve piyasasının olmadığını biliyorum....hatta bi arkadaşım 2 hafta önce broadway aracını sattı sizin bahsettiğiniz 1.3 terralardan arıyor...fakat ben vazgeçirmek için elimden geleni yapıyorum..bisürü adamla görüştük hiç kimse tavsiye etmedi...toyota plazaya gittik onlarda tavsiye etmedi...yavaş yavaş vazgeçecek bizim kasalardan alacak gibi :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2011, 10:56:59 »
bence terra 1.3....86***beygir iyi ---bende 1.3 eco 75***var!! terra nın beygir gücü bizimkinden yüksek benimki sadece rampada zorluyor. onada çarevar benzine alıyorum arabayı sorun ortadan kalkıyor... çok rampa gidecek halimiz yokyaaa
1.3 terra ibre 220 km/hz  ----- 1.3 eco 200 km/hz dır.
hatta terra enjeksiyonludur yakıt cimrisidir.
benim babam toyota gibi adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '16
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2011, 11:34:49 »
99 1.3 terra kullandım daha önce,yakıt tüketimi,sürati gayet iyi, bence lpg ye ihtiyaç bile duymaz,yağ yakma olayını hiç duymadım bir sonraki kasalarda yaşanan bir problem o,temizini bulursanız alabilirsiniz.Tek dezavantajı tipi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2011, 13:44:01 »
Bence 1,3 terra yerine 1,6  ae 101 efsane düşünün.fiyatları arasında uçurum yoktur.Hem konforlu hem yakıt konusunda üzmez saglamlıgı tartışılmaz.Parasının hakkını fazlasıyla veren bir araçtır.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • patlak gözlüm
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2011, 17:39:37 »
corolla 1.3 için bu tür söylentiler var ... ama kullanıcısı yorum yapsa daha gerçekçi olur...
   bencede 1 senedır kullanıyorum.arac gayet guzel varsa bır sıkıntı ben burdan cevap yazarım.
e11

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2011, 17:44:26 »
   bencede 1 senedır kullanıyorum.arac gayet guzel varsa bır sıkıntı ben burdan cevap yazarım.

uğur bey kızdırmak istemedim sizi kusuruma bakmayın.. bende sizin gibi bu aracın kullanıcısı olan arkadaşlarımın yorumlarının dikkate alınması gerektiğini söylemek istemiştim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • patlak gözlüm
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 04, 2011, 18:26:36 »
 :)ne haddımıze  tesekkurler ne guzel yazmıssınız .kullanıcısı yorum yazarsa dıye :) :alkis: saygılar :alkis:
e11

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 04, 2011, 18:36:14 »
99 1.3 TERRA otomatik kullandım eski sistem tüplü
çekiş kötü yağ yakar tipsiz ama uzun yolda tasarruflu
zor sattım bayramda klimalı ve tüp var diye gitti:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2011, 22:06:36 »
Arkadaş bunun 1,6 sını bulursan hemen al. Tutturmuşlar efsane kasa diye. Benim her iki araçtan da oldu 1998 corolla hemde 1999 terra corolla , Genişlik olarak 1993-1998 arası iyi ama fiyat performans açısından 1999 terra special derim. Araçta klima, hem abs hamde iki hava yastığı var. Diğeri sadece klima var. Motorlar aynı. Biri 13 bin tl diğeri 16 bin tl. İkisi de sorunsuz. Ayrıca 1998 ler yere daha yakın. yol tutuşu iyi ama yarış yapmayacaksan önemli değil. Bence Fiyat Donanım olarak 1999-2000 terra special gayet iyi arabalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 04, 2011, 23:07:09 »
2,5 yıldır 1,3 Terra kullanıyorum.  30.000 KM kullandım. Yağ yakma olayı hiç olmadı. Yağ yakıyor diyen arkadaşların
kendi araçlarında sorun olsa gerek. Yetkili serviste üç kere bakıma soktuk normal bakımları haricinde hiç masraf çıkarmadı.

Bir tek araç sollarken dikkat ediyorum, onun haricinde çekişinden de memnunum.

Yakıt olayına gelince benzin fiyatının 4tl olduğu bir ülkede araba kullanmak akıl karı iş değil. :olu:
Benzin bittikçe (ışık yandıkça) koyuyorum ne kadar yakıyor diye hesap yapmadım. :)

Size tavsiyem imkanınız varsa 1,6 sını almanız. En önemlisi de alacağınız aracı iyi inceleyip, kontrol ettirip alın.

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #13 : Ocak 07, 2011, 09:22:36 »
arkadaşlar benim ev sahibin aracı 1991 1.6 xl 250.000 bini geçik hiç yağ yakar mı diye sordugumda yag yakmaz hatta kolay kolay sanayiye girmeyen araçlardan biridir toyota demişti 2006 dan buyana ben 3 araç 2000 opel vectra cdx-2001fiat palio 2003-hyundai accent 1.5 gls değiştirdim kim bilir 15-20 defa sanayi yolu tuttum ev sahibimde lpg taktırmak için gittmiştir.
birde aracı kullanan kişide fark ettirir diye düşünüyorum,,,
benim babam toyota gibi adam