Gönderen Konu: Bir alt kademeden MTV ödemek  (Okunma sayısı 5183 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Bir alt kademeden MTV ödemek
« : Ocak 03, 2011, 23:31:30 »
Arkadaşlar nasıl oluyor bilmiyorum ama mynet'te haberi var buyurun kendiniz inceleyin .

Araç sahipleri dikkat!

Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefleri aracınızın kasko değeri üzerinden indirimli vergi ödemeniz mümkün.
Güncelleme:03 Ocak 2011 10:39
Araç sahipleri dikkat!

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksidinin ödeme süresi bugün başlıyor. Peki daha az vergi ödeyebileceğinizi biliyor musunuz?

Hürriyet yazarı Şükrü Kızılot, Motorlu Taşıt Vergisi'ni daha az ödemenin yolunu bugün köşesinde okurlarıyla paylaştı. İşte Kızılot'un kaleminden indirimli vergi ödemenin yolu:

"Yaklaşık 14 milyon taşıt sahibini ilgilendiren "2011 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifesi" belli oldu.

2011 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi, bir önceki yıl vergisinin "yeniden değerleme oranına göre" yüzde 7.7 oranında yükseltilmesi suretiyle belirlendi. Başka bir anlatımla, 2011 yılıda Motorlu Taşıtlar Vergisi yüzde 7.7 zamlandı.

KİM, KAÇ TL VERGİ ÖDEYECEK?
- Otomobil, cip ve motosikletler ile minibüslerin vergisi, taşıtın yaşı ve motor silindir hacmine bakılarak hesaplanıyor.

- Otomobi ve ciplerin 2011 yılı vergisi en düşük 48 TL, en yüksek 15 bin 820 TL olarak belirlendi.

- Kamyon ve kamyonetlerin vergisi, taşıtların ağırlığı ve yaşına göre belirleniyor. Bu taşıtların 2011 yılı vergisi, en düşük 155 TL, en yüksek 2 bin 369 TL.

- Otobüslerin vergisi ise oturma yeri sayısına ve yaşına göre belirleniyor. Otobüslerin 2011 yılı vergisi en düşük 346 TL, en yüksek 2 bin 105 TL.

DAHA AZ VERGİ ÖDEMEK İSTER MİSİNİZ?
"Kim istemez ki?" dediğinizi duyar gibiyim. Otomobil ve cip vergileri yaklaşık 7.5 milyon vatandaşı ilgilendirdiği ve her yıl değiştiği için, okuyucularımız o yılın Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarını ve "indirimli vergi avantajını" her yıl sorarlar biz de açıklarız.

DAHA AZ VERGİ
2011 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin birinci taksidi, Ocak ayı sonuna kadar ödenecek. Verginizi ödemeden önce, "daha az vergi ödeme" avantajını bilmenizde fayda var.

Kısaca özetleyelim

1- Otomobil ya da cipinizin, kasko değerinin yüzde 5'ini hesaplıyorsunuz.

2- Tablodaki sütunda gözüken, vergi ile kıyaslıyorsunuz.

3- Tarifedeki MTV, kasko değerinin yüzde 5'inin altında ise, yapacağımız birşey yok. Tarifeye göre MTV'yi ödeyeceksiniz.

4- MTV tutarı, kasko değerinin yüzde 5'inden fazla ise, bir alt kademedeki vergiyi ödüyorsunuz. (Bir alt kademede vergi de kasko değerinin yüzde 5'inden fazla ise ikinci alt kademeye inebiliyorsunuz).

BAŞVURU ŞART
-2011 yılında indirimli MTV tarifesinden yararlanabilmek için, yetkili sigorta acenteleri tarafından düzenlenen 'bildirim formu' ile vergi dairesine başvuruda bulunulması gerekiyor. Başvuruda bulunmayanlar, bu avantajdan yararlanamıyorlar.

-Araçlarını, kasko sigortası yaptırmayanlar da 'MTV indirimi' uygulamasından yararlanamıyorlar."

Kaynak:http://finanshaber.mynet.com/detay/otomotiv/arac-sahipleri-dikkat/488?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_finans_link_1

Toyota Club Türkiye

Bir alt kademeden MTV ödemek
« : Ocak 03, 2011, 23:31:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir alt kademeden MTV ödemek
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2011, 10:56:36 »
:)))bir önceki aracımın vergisini bu uygulamadan dolayı bir alt kademeden ödemiştim:)))
işin özü şu 8 yaşını geçmiş ve büyük motorlu araçlarda uygulanır..hesaplama şöyle yapılır
trammer sitesinde o yıla ait araçlara göre poliçe bedeli bulunur ve 20 ye bölünür çıkan sonuç mtv vergisinden 1 krş dahi az ise trammer sitesinde bulunana form dolduruklarak herhangi bir sigorta acentesine imzalatılarak motorlu taşıtlar vergi dairesine dilekçe ve bu forml ile başvurulur...netice oalrak 250tl ye yakın bir indirim sizleri bekliyor:))
önceki aracım seat cordoba vario 1,9tdı 1999 model idi ve ben 250tl ye yakın indirimden fayladalnmıştım:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2011, 11:03:35 »
ozaman bizim sıfır arabalarda öyle bir kazancımız olmayacak.
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2011, 11:07:47 »
ozaman bizim sıfır arabalarda öyle bir kazancımız olmayacak.

evet maalesef olmayacak şöyle düşünün:aracın mtv si kasko değerinden fazla;bu durumda araç astarı yüzünden pahalıya geliyor anlamı çıkartabilriiz bundna dolayı devlet vergilendirmeyi bir alt kademeden yapıyor...ama her yıl başvuruda bulunmak şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2011, 11:23:04 »
bu indirim olayının bizim araçlarla uzaktan yakından ilgisi olmadığı anlaşılıyor.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2011, 11:29:53 »
İndirimmi ? Bizde nerde öyle şans :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2011, 11:47:41 »
Benim vectra için şu anda bu indirim geçerli :) 130-140 lira senelik bir kazancım olacak, ama ne yazık ki sahibi ortalıkta olmadığından başvurmam mümkün değil :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2011, 11:48:36 »
abi ben anlayamadım banada bi hesaplar mısınız :) 2003 model 2.0 23.000 kasko değeri indirimlidir inşallah :) 438 lira vergisi.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2011, 11:52:44 »
abi ben anlayamadım banada bi hesaplar mısınız :) 2003 model 2.0 23.000 kasko değeri indirimlidir inşallah :) 438 lira vergisi.
Kaskoya göre 1150 tl çıkıyor, yani senin tabloya göre 438 lira vergin iyi. Acayip farklar olupta bizi kâra sokacak arabayıda merak etmiyor değilim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 04, 2011, 11:56:14 »
Kaskoya göre 1150 tl çıkıyor, yani senin tabloya göre 438 lira vergin iyi. Acayip farklar olupta bizi kâra sokacak arabayıda merak etmiyor değilim :D

sağol abi bende 1150 gördüm, dedim çok fark var belki yanlışlık yapmışımdır belki indirimli öderim ama olmadı malesef :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 04, 2011, 13:00:53 »
Benim vectra'nın kaskosu 9700 lira, %5i 485TL ediyor, vergisi 523 liraya çıkmış. Daha düşük olduğu için bir alt motor seviyesine inmesi lazım, yani 346TL ödenecek. 177TL kar edilecek, nerdeyse bir depo benzin parası :P
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2011, 15:12:15 »
Benim vectra'nın kaskosu 9700 lira, %5i 485TL ediyor, vergisi 523 liraya çıkmış. Daha düşük olduğu için bir alt motor seviyesine inmesi lazım, yani 346TL ödenecek. 177TL kar edilecek, nerdeyse bir depo benzin parası :P

öyle % hesabı ile uğraşmaya gerek yok:) kasko bedeli/20 çıkan sonuç mtv den düşük ise indirimden faydalanıyorsun:) bukadar basit:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 04, 2011, 17:46:15 »
toyotada çok zor :D ikinci el değerleri yüksek mübareklerin... anca büyük hacimli motora sahip araçlarda olur bu durum..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 05, 2011, 12:17:07 »
toyotada çok zor :D ikinci el değerleri yüksek mübareklerin... anca büyük hacimli motora sahip araçlarda olur bu durum..

aynen öyle türkay:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Araç: Carina
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 28, 2011, 10:49:06 »
1998 model Carina'm için çıkan MTV vergisini  alt  tarifeden odedim çünkü kasko değerinin % 5 i  MTV den fazla idi , sigrtacımdan aldığım belge ile mal müdürlüğüne giderek durumumu bildirdim  bu yıl için 523 yerinde 346 TL odeyecegim Ocak ve Temmuz olarak toplam.. Hakkınızı arayın boşuna fazladan  vergi ödemeyiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 10, 2016, 21:31:24 »
Merhaba . 2014 model 1.33 araç var. Sorum ; 2017 ocak ayında 4-6 yaştan mı ödeyeceğim. Yoksa 1 -3 yaştan mı ?
1.5 dream

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2016, 21:37:56 »
4e girecek, 1 den başlamanız lazım saymaya, yani ilk aldığınızda 1 oluyor aracın yaşı
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2016, 21:42:00 »
Sevindim buna çok teşekkür ederim.
1.5 dream

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '98
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 11, 2016, 10:05:06 »
bu indirimden ben nasıl faydalanabilirim?

98 model

3,000 cc

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 11, 2016, 10:46:00 »
Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca; (I) sayılı tarifede yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar için, yıllar itibarıyla uygulanacak olan motorlu taşıtlar vergisi tutarları, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından her yılın Ocak ayında ilan edilen kasko sigortası değerlerinin yüzde 5'ini aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara ait vergi tutarları, bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak uygulanır.
Yani (I) sayılı listede yer alan araçları bulunanlar için, belirlenen vergi tutarı eğer aracın kasko değerinin yüzde 5'ini geçiyorsa bir alt dilimden vergi ödenebilir

Bunun için öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığı Sitesi'nin “Kasko Değerleri Sorgulama Ekranı” bölümünden aracın 2017 yılı kasko değerinin bulunması gerekmektedir.
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1207

Bulunan kasko değerinin yüzde 5i araç için belirlenen MTV tutarını aşıyorsa araç sahibi bir alt dilimden vergi ödeme avantajından yararlanabilecektir.
Taşıtlarının kasko değerleri "Kasko Değerleri Sorgulama Ekranı"nda yer alan araç sahipleri, kasko sigortası değeri uygulamasından yararlanmak için yetkili sigorta acentelerine müracaat etmeden, 40 Seri No'lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği ekinde yer alan "Kasko Sigortası Değeri Uygulaması Başvuru Formu"nu düzenleyerek motorlu taşıtlar vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesine müracaat edebilirler.

Yani kasko değeri bahsedilen sitede yer alan araçlar için formdaki yetkili acente bölümünün doldurulmasına ihtiyaç yoktur. Eğer bu sitede kasko değeri yayınlanmayan bir araç söz konusu ise o zaman yetkili acenteye müracaat edip ilgili formun alt bölümünün doldurulması gerekmektedir.