Gönderen Konu: aks körüğü  (Okunma sayısı 1174 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
aks körüğü
« : Ocak 03, 2011, 13:42:08 »
arkadaşlar 97 gli bir araca sahibim aks körüğü yırtılmış ve usta aks kafasıda değişecek başka türlü değişmiyor dediler. 3 ustaya baktırdım. başka bir yolu varmıdır bunun??

Toyota Club Türkiye

aks körüğü
« : Ocak 03, 2011, 13:42:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: aks körüğü
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2011, 14:49:22 »
  Aks körüğü tek başına değişebilir kolaylıkla. Aks kafasında sorun varsa aks kafasıda değişmeli, aks körüğü yırtık halde ne kadar süre ve hangi şartlarda seyahat ettiğinize bağlı olarak aks kafasıda yıpranmış olabilir. Bu durumda da değişmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2011, 18:04:00 »
dönüşlerde ses geliyorsa aks kafası da bozulmuş demektir. ancak sesin sağdan mı soldan mı geldiğini işinin ehli bir usta anlayabilir. ben bu yüzden sağlam olan aks kafasını da değiştirmek zorunda kalmıştım. körüklere gelince körükler aks kafasıdan bağımsız değişir ve önemli bir parçadır ihmale gelmez.Körüklerin orijinal olması ömrü ve içerisindeki yağın bozulmadan işlevini yerine getirmesi açısından önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 18841
  • Model Yılı: '14
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2011, 17:43:24 »
İlker Bey benim aracımda da aynı sorunu yaşamıştım.Ustama gittim 20 tl malzeme 15 tl işçilik toplamda 35 liraya hallettim.Sizin bahsetiğiniz sorunu tam olarak anlayamadım ama sanırım aks kafası hasar almış körük yırtılmış olsaydı ustanız halledirdi ki 3 ustaya göstermişsiniz.Sanırım sadece körükte değil problem.En kısa zamanda yaptırın derim.
E160 1.6 Advance Multidrive S..