Gönderen Konu: Kayış Sesi...  (Okunma sayısı 5321 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Kayış Sesi...
« : Aralık 01, 2007, 01:33:17 »
selam  arkadaşlar,
Son iki yağmurda aracımı kullanırken birşey dikkatimi çekti.Su birikintilerinden geçtiklen sonra çok kısa süreli (2-3 sn) bir kayış sesi ve araçta bi zorlanma hissediyorum.Ardından hemen kesiliyor fakat can sıkıcı bir durum daha önce hiç başıma gelmemişti...
Su birikintisi dediysem öyle aşırı derin bir yer değil en fazla 3-5 cm lik birikintiler...

???
Cevaplara şimdiden teşekkürler...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Toyota Club Türkiye

Kayış Sesi...
« : Aralık 01, 2007, 01:33:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Kayış Sesi...
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2007, 02:33:38 »
Ses gelen kayışa bir parmak kadar sıvı sabun ya da arap sabunu sürün. Sesi kesebilir. Ben denemiştim ve kesmişti...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Kayış Sesi...
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2007, 15:21:07 »
Anlatamadım galiba öyle sürekli bi ses değil.Sadece su birikintisinden geçtikten sonra anlık bi olay.Sabunla çözülecek bişey değil sıyırma gibi bir durum söz konusu.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Kayış Sesi...
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2007, 10:28:08 »
Alıntı yapılan: Ferdi Çetinbaş
selam  arkadaşlar,
Son iki yağmurda aracımı kullanırken birşey dikkatimi çekti.Su birikintilerinden geçtiklen sonra çok kısa süreli (2-3 sn) bir kayış sesi ve araçta bi zorlanma hissediyorum.Ardından hemen kesiliyor fakat can sıkıcı bir durum daha önce hiç başıma gelmemişti...
Su birikintisi dediysem öyle aşırı derin bir yer değil en fazla 3-5 cm lik birikintiler...

???
Cevaplara şimdiden teşekkürler...
[/quote]
Selam.
Kayışların hiç birine herhangi bir kimyasal sürmek onun özelliğini bozacaktır. Sabun vb. ise kayışın kaymasına neden olabilir ve bu da ciddi arızalara yol açabilir.
Su birikintisinden geçtikten sonra eğer kayışlara su sıçrıyorsa bu seslerin oluşması doğaldır ve hiç bir zararı yoktur. Esas olan kayışların ömrüdür. Eski ise değişmesi gerekir. Çünkü eski kayışlar ve ıslanan kayışlar ses yapar.(Gerginlikleri normal ise) Islanmasından oluşan sesin de bir zararı yoktur, sadece davlumbazı kontrol edin derim. Lastik motora su atıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Kayış Sesi...
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2007, 11:34:31 »
3 sene önce dayımın arabasında yaptım bu olayı. Hala sağlam çalışıyor kayış.
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Kayış Sesi...
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2007, 12:05:06 »
Alıntı yapılan: demir_mert
3 sene önce dayımın arabasında yaptım bu olayı. Hala sağlam çalışıyor kayış.
[/quote]
Tabiki de çalışıyor olabilir ama bazı kimyasallar kayışı çatlatır ve kullanım ömrünü kısaltır.
Mesela arabayı ev temizlik maddesiylede yıkayabilirsin ancak birsüre sonra boya solar.
bir kayışa 60bin km. garanti verildiğinde bu onun normal kullanım şartları için geçerlidir. Kimisi aynı kayışla 100bin km. de yapabilir. Ancak başkasında 60bin i zor görebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Kayış Sesi...
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2007, 15:00:58 »
Bu arada kayış dediniz de benim de arabanın direksiyon kayışı ilk arabayı çalıştırdığımda hareket etmek için dirksiyonu çevirdiğimde ötüyor bıraktığımda kesiyor.Az gaz veridiğimde bir kaç saniye sonra direksiyonu sevirsem de ses gelmiyor Kaputu açıp baktım kayış dönüyor pompanın kasnağı duraksıyor (kasılıyor ) tabi kayış döndüğü için ve kasnak düraksadığı için ses çıkıyor
morelim hayli bozuluyor tabi ilk çalıtırışta direksiyonu çevirmeye korkar oldum .
Ustaya kaç kez gittim gerginlik gayet iyi dedi daha geremeyiz dedi
Pudra surelim kaymayı engellesin dedi bir müddet kesilir gibi oldu ama yine yapıyor ne tavsiye edersiniz.
( bu arada kayışları değiştirdikten sonra olmaya başladı yeni kayış yapar dediler onu çıkarttım eskisi iyiydi onu taktırdım oda yapıyor farketmiyor)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Kayış Sesi...
« Yanıtla #7 : Aralık 03, 2007, 12:16:23 »
Alıntı yapılan: Bülent Öztürk
Bu arada kayış dediniz de benim de arabanın direksiyon kayışı ilk arabayı çalıştırdığımda hareket etmek için dirksiyonu çevirdiğimde ötüyor bıraktığımda kesiyor.Az gaz veridiğimde bir kaç saniye sonra direksiyonu sevirsem de ses gelmiyor Kaputu açıp baktım kayış dönüyor pompanın kasnağı duraksıyor (kasılıyor ) tabi kayış döndüğü için ve kasnak düraksadığı için ses çıkıyor
morelim hayli bozuluyor tabi ilk çalıtırışta direksiyonu çevirmeye korkar oldum .
Ustaya kaç kez gittim gerginlik gayet iyi dedi daha geremeyiz dedi
Pudra surelim kaymayı engellesin dedi bir müddet kesilir gibi oldu ama yine yapıyor ne tavsiye edersiniz.
( bu arada kayışları değiştirdikten sonra olmaya başladı yeni kayış yapar dediler onu çıkarttım eskisi iyiydi onu taktırdım oda yapıyor farketmiyor)
[/quote]
 Selam.
 Dreksiyonu en sonuna kadar çevirmediğini düşünüyorum. Çünkü en sonda ses yapması doğal ve kesinlikle dre.hid. pompasına zararlıdır dreksiyonu en sonunda tutmak. Yeni kayış aslında bir süre sonra sesi kesmesi lazım, üzerinde yağ vb. çeşitli kimyasallar yoksa? Dreksiyon hid. yağınında seviyesini kontrol et bence. Kapağı açınca en üst seviyeden 2-3 cm aşağıda olmalı yağ seviyen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • canım corollam
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Kayış Sesi...
« Yanıtla #8 : Aralık 03, 2011, 21:47:58 »
97 1.3 toyotam var bu sabah motor çalışır halde iken cam suyunu dolduruyordum kayıştan hafif ses geliyordu ve bir şey dikkatimi çekti kasnağın göbeği hızlı dönüyor , kasnak kısmı yani kayışın oturduğu yer kesik kesik dönüyordu çok fazla da inceleme fırsatım olmadı acaba bu kasnağın göbek kısmı ile kasnak kısmı iki parçadan mı oluşuyor bilen varsa lütfen cevap versin , şimdiden teşekkürler