0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mazot filtren düzgün olduktan sonra ve aracın toyota dizelse ne full ne başka bir akaryakıt istasyonunda sorun yaşamazsınız yakıt konusunda 10 numara yağı 10 tane tırı olan ve kendisinin de mercedes (2007 yılında sıfır aldı) dizel aracında kullanıyor.Abi motoru almayasın eline dedim ilk çalıştırırken zor çalışır gerisinde problem olmaz dedi..25 senelik tırcılık yaptıgını varsayarsak bu adamın mazot euro dizel falan hakkında herşeyi bileceğini düşünüyorum..D4d corolla 110 binde 10 numara yağla 5. depoyu bitiriyorum hiçbir sorun yok..Yakıttan altınızdaki araba corollaysa korkmayın Menzil olarak diğer markalardan cok daha fazla gidiyorum..Özellikle shellden aldığım akaryakıtla en az menzil yapıyorum ama arac cok seri oluyor bende cözemedim durumu..Full istasyonu olsa durmaz hep ordan alırdım herhalde
Aracımızın turbosunda veya enjektörlerinde hiçbir arıza yok 2007 terra 60 binde almıstık..Daha hiç karaduman attığını görmedim..Aynı 10 numara yağı 1.5 dci kango multix 105 bg arabaya koyduğumuzda cayır cayır kara duman atıyor..Toyotayı da 10 numara yağı ucuza aldığımız için devirli kullanıyorum .1 depo ile yaptığım km 800..shell yakıtla devirli kullanıp uzun yolda 775 km yapmıstım..Hepsi uzun yoldur..Tıkanma konusuna da gelince sizin dediğinizi yapıp 7.5 liraya enjektör temizliyicisi koyuyorum 5bin kmde bir Ne ucuz mazot kullanırken ne de yagda hiçbir problem yok.
Vizeye falan gireceğim zaman shellden fulluyorum depoyu butun resmi evrakları alıp cıkıyorum..5.4 -5.2 litre arasında gidip geliyor araba ancak dediğim gibi kalkıslarda olsun uzun yolda olsun devirli kullanırım..Hiç karısım uygulamadık..Motor sogukken ilk calısmalarda gurultulu calısıyor ama ısındıgında normalden pek fark göremiyorum ben..Biz traktörlerde ekonomi için almıştık ancak araçlara da koymaya başladık.