Gönderen Konu: FULL akaryakıt istasyonu  (Okunma sayısı 25936 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: FULL akaryakıt istasyonu
« Yanıtla #120 : Şubat 28, 2012, 18:29:23 »
 önemli olan ilk bakışta zaten yakıtın araca zarar verip vermemesi ve performansı etkilememesi. full ün yakıtı ucuz olduğu için kalitesiz olarak adlandırıldı ancak yakıtta kalite anlamında bence sorun yok ama işte ben böyle bir tespit yaptığım için görüşlerimi sundum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Şubat 28, 2012, 18:29:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Şubat 28, 2012, 18:42:40 »
Bir arkadaşımın şahit olduğu konuşmayı aktarıyorum.
Xhell petrol firmasının istasyonu.
Xull petrol sahibi(Tahıl ihracat-ithalatçısı bildiğim kadarı ile); "Ne kadar istiyorsun buraya?"
Xhell petrol istasyonu sahibi; "Senin gücün yetmez burayı almaya(tanımıyor)"
Xull pet sah; "Söyle bir rakam"
Xhell pet ist sah; "150milyon"
Xull pet sah; "Al sana 200, al ceketini çık!"

Bu konuşma 5-6 ay önce gerçekleşmiş. Piyasaya cidden girmek istiyorlarmış ve girmişler.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Şubat 28, 2012, 19:20:29 »
Mazot filtren düzgün olduktan sonra ve aracın toyota dizelse ne full ne başka bir akaryakıt istasyonunda sorun yaşamazsınız yakıt konusunda :) 10 numara yağı 10 tane tırı olan ve kendisinin de mercedes (2007 yılında sıfır aldı) dizel aracında kullanıyor.Abi motoru almayasın eline dedim ilk çalıştırırken zor çalışır gerisinde problem olmaz dedi..25 senelik tırcılık yaptıgını varsayarsak bu adamın mazot euro dizel falan hakkında herşeyi bileceğini düşünüyorum..D4d corolla 110 binde 10 numara yağla 5. depoyu bitiriyorum hiçbir sorun yok..Yakıttan altınızdaki araba corollaysa korkmayın :) Menzil olarak diğer markalardan cok daha fazla gidiyorum..Özellikle shellden aldığım akaryakıtla en az menzil yapıyorum ama arac cok seri oluyor bende cözemedim durumu..Full istasyonu olsa durmaz hep ordan alırdım herhalde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Şubat 28, 2012, 20:28:41 »
Mazot filtren düzgün olduktan sonra ve aracın toyota dizelse ne full ne başka bir akaryakıt istasyonunda sorun yaşamazsınız yakıt konusunda :) 10 numara yağı 10 tane tırı olan ve kendisinin de mercedes (2007 yılında sıfır aldı) dizel aracında kullanıyor.Abi motoru almayasın eline dedim ilk çalıştırırken zor çalışır gerisinde problem olmaz dedi..25 senelik tırcılık yaptıgını varsayarsak bu adamın mazot euro dizel falan hakkında herşeyi bileceğini düşünüyorum..D4d corolla 110 binde 10 numara yağla 5. depoyu bitiriyorum hiçbir sorun yok..Yakıttan altınızdaki araba corollaysa korkmayın :) Menzil olarak diğer markalardan cok daha fazla gidiyorum..Özellikle shellden aldığım akaryakıtla en az menzil yapıyorum ama arac cok seri oluyor bende cözemedim durumu..Full istasyonu olsa durmaz hep ordan alırdım herhalde :)

Shell'in yakıtları daha ince olduğundan daha rahat devirlenme sağlayabildikleri gibi (ince yakıtta karbon molekülleri oksijenle daha fazla temasa geçebilmekte), fakat yokuşlarda yeterli gücü oluşturamadıklarından tork eğrisinde aşağı yönde düşüş meydana gelmekte bu da menzile kötü yönde etki etmektedir. İnce yakıt aynı zamanda daha hafif olduğundan Shell'in bu özel formülü Ferrari F1 aracındada kullanılmış fakat son yıllarda yine de şampiyon olmasına yetmemiştir, zira yakıt çabuk bittiğinden 1 pitstop fazla yapmak zorunda kalıyor.

10 numara yağ yakarken egzosttan çıkan dumanı çok merak ediyorum, aynı Xenon ampul gibi bunada yakında el atılır. Diğer yandan motor yan parçalarında ne tip tıkanmalar, arızalar meydana getireceğinide açıkçası teknik anlamda merak ediyorum.

10 numara yağ ile yaptığınız menzili söyleyebilirmisiniz?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Şubat 28, 2012, 21:59:59 »
  Alper beyin dediği gibi bütün firmalar yakıtı aynı yerden alıyor ve içine kattıkları katkılar ile fark yaratıyorlar. Ben nerdeyse bir yıla yakın zamandır Full benzinini kullanıyorum. Hem şehiriçinde hem de şehirlerarasında kullandım. Ne performansta ne de kilometrede fark yaratmadı. Ayrıca bir de Full garanti kartı veriyorlar ki bazen normal % 7 indirimden de fazla indirim uyguluyorlar.
  FULL'ün açıklaması da mantıklı geldi bana. Diyorlar ki; bizim bayilerimiz de firmamıza ait. Bayi karı olan % 14'ten feragat ediyoruz, % 7 indirim uyguluyoruz. Bayiler de bizim olduğu için biz diğer firmalardan % 7 fazla kazanıyoruz. Yakıtta başınıza gelebilecek kötü olaylar büyük oranda yakıtınızı aldığınız bayi sahibinin helal süt emmesi ile doğru orantılı.  Bilen bilir doğuda benzin istasyonları neredeyse ayda bir isim değiştirir. Çünkü orada kaçak yakıt geliyor. Firma (hangisi olursa olsun) gerekli kontrolü yapınca bayinin bayiliğini iptal ediyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Şubat 28, 2012, 22:52:38 »
Aracımızın turbosunda veya enjektörlerinde hiçbir arıza yok 2007 terra 60 binde almıstık..Daha hiç karaduman attığını görmedim..Aynı 10 numara yağı 1.5 dci kango multix 105 bg arabaya koyduğumuzda cayır cayır kara duman atıyor..Toyotayı da 10 numara yağı ucuza aldığımız için devirli kullanıyorum .1 depo ile yaptığım km 800..shell yakıtla devirli kullanıp uzun yolda 775 km yapmıstım..Hepsi uzun yoldur..Tıkanma konusuna da gelince sizin dediğinizi yapıp 7.5 liraya enjektör temizliyicisi koyuyorum 5bin kmde bir :) Ne ucuz mazot kullanırken ne de yagda hiçbir problem yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #126 : Şubat 28, 2012, 23:02:19 »
Aracımızın turbosunda veya enjektörlerinde hiçbir arıza yok 2007 terra 60 binde almıstık..Daha hiç karaduman attığını görmedim..Aynı 10 numara yağı 1.5 dci kango multix 105 bg arabaya koyduğumuzda cayır cayır kara duman atıyor..Toyotayı da 10 numara yağı ucuza aldığımız için devirli kullanıyorum .1 depo ile yaptığım km 800..shell yakıtla devirli kullanıp uzun yolda 775 km yapmıstım..Hepsi uzun yoldur..Tıkanma konusuna da gelince sizin dediğinizi yapıp 7.5 liraya enjektör temizliyicisi koyuyorum 5bin kmde bir :) Ne ucuz mazot kullanırken ne de yagda hiçbir problem yok.

10 numara yağı nereden alıyorsunuz? ne marka? deponun tamamını mı dolduruyorsunuz, karıştırıyormusunuz?

800km'lik menzil bir depo ile gerçekleşiyorsa az, L/100km olarak tarif edebilirmisiniz?

Egzost emisyon testinden geçebiliyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Şubat 28, 2012, 23:20:20 »
Yolda satıyolar 10 numara yağ bulunur diye oralardan ama hep aynı yerden..Vizeye falan gireceğim zaman shellden fulluyorum depoyu butun resmi evrakları alıp cıkıyorum..5.4 -5.2 litre arasında gidip geliyor araba ancak dediğim gibi kalkıslarda olsun uzun yolda olsun devirli kullanırım..Hiç karısım uygulamadık..Fulleyip cıkıyoruz..Motor sogukken ilk calısmalarda gurultulu calısıyor ama ısındıgında normalden pek fark göremiyorum ben..Aracın sesi shell haric kimden mazot alırsam hep kalınlasıyor sadece shellde ince ses cıkıyor..O yüzden devamlı shellden alıyordum..Ancak ya ucuz mazotcu veya uzun yolda değilsem gördüğüm yerde 10 numara yağ koyarım.Onunda cok hilesi var ancak 1 teneke diye alıyosunuz teneke tam dolu olmuyor falan..Biz traktörlerde ekonomi için almıştık ancak araçlara da koymaya başladık.Kango tam olarak yakamıyor ama kara duman atıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #128 : Şubat 29, 2012, 09:50:31 »
Vizeye falan gireceğim zaman shellden fulluyorum depoyu butun resmi evrakları alıp cıkıyorum..
5.4 -5.2 litre arasında gidip geliyor araba ancak dediğim gibi kalkıslarda olsun uzun yolda olsun devirli kullanırım..
Hiç karısım uygulamadık..
Motor sogukken ilk calısmalarda gurultulu calısıyor ama ısındıgında normalden pek fark göremiyorum ben..
Biz traktörlerde ekonomi için almıştık ancak araçlara da koymaya başladık.

Vizeden geçemediğinize göre pekte verimli yanma meydana gelmiyor demektir, duman çıkmıyor ama CO gazı kimbilir kaçtır?
Ben PO kullanıyorum, uzun yol 4.5L/100km, normal tempoda 800km'yi 8 saatte katediyorum,
%25 Karışım uygularsanız bence çok iyi olur, ilk çalıştırma zorlukları ve sesleri ortadan kalkar,
Dediğiniz gibi traktörlerde kullanımı daha faydalı (maddi götürü anlamında) olabilir ama orta uzun vadede binek aracınıza bir zarar verebilme ihtimali yüksek gibi görünüyor. Bu zarar, tıkanmaların yanında özellikle ilk çalıştırmalardan dolayı piston kolları, yataklar ve krank milinde gerçekleşebilir. Enjektör temizleyiciyi de, bir koli sipariş verip her 5000km değil her 2500km de bir kullanmanızda fayda vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Şubat 29, 2012, 12:07:51 »
0 km kangoya 55bin kmdir kullanıyoruz..Audi a6 tdı de 1 senede 90000 km ypaan abim kullanıyor hiçbir sorun olmuyor toyotaysa arkana bakmamak lazım :)