Gönderen Konu: Motorun altındaki plastik karter koruma  (Okunma sayısı 38621 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Motorun altındaki plastik karter koruma
« : Ocak 02, 2011, 21:49:37 »
Herkese merhaba.Uzun süredir forumu takip ediyorum.Çok faydalı bilgiler edindim.Herkese teşekkürler. Birşey soracağım: Geçen hafta park ederken arabanın ön alt tarafını kaldırıma sürttüm.
İnip bakınca karter koruma plastiğinde sürtmeden dolayı biraz hasar görmüş. Herhangi bi ses falan yapmıyor, yamulma da gözülmüyor.Ama bir problem olur mu sizce? Değiştirmek gerekir mi?   

Toyota Club Türkiye

Motorun altındaki plastik karter koruma
« : Ocak 02, 2011, 21:49:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Motorun altındaki plastik karter koruma
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2011, 00:41:44 »
Herkese merhaba.Uzun süredir forumu takip ediyorum.Çok faydalı bilgiler edindim.Herkese teşekkürler. Birşey soracağım: Geçen hafta park ederken arabanın ön alt tarafını kaldırıma sürttüm.
İnip bakınca karter koruma plastiğinde sürtmeden dolayı biraz hasar görmüş. Herhangi bi ses falan yapmıyor, yamulma da gözülmüyor.Ama bir problem olur mu sizce? Değiştirmek gerekir mi?   

Sorununuz sadece muhafazaların çizilmesi ise ve sizi görsel olarak rahatsız etmiyorlarsa değiştirmeniz gerekmez,ancak yinede aracın bakımı yapılırken orta traversi (önden arkaya doğru giden) ve ön motor kulağı bağlantılarınızı kontrol ettirmenizde fayda var...

Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2011, 01:17:48 »
sadece çizikse sanmıyorum hiçbirşey olmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2011, 01:29:54 »
Dikkat edin, eğer plastik parçaların pimleri de zarar görmüşse yani gevşek duruyorsa yüksek hızda giderken tekerleğe sürtebilir.

Benim Yaris'te de ön tampon altındaki platik koruma kapaklarının sol tarafta olanı kaldırıma sürtmekten kırıldı. Ne zaman kırılmış farketmedim ama geçen ay otoyola çıkıp 110-120 ile gidince sol taraftan ses geldiğinde farkettim, hızı düşürünce ses kesiliyordu, kesin kapaklar kaldırıma sürtüp yerinden çıktı tekere sürtüyor deyip yavaş yavaş gittim, gideceğim yere varınca baktım, hızlı gidince hava direnci yüzünden geri gidip tekerleğe sürtüyormuş, hafifçe birazı aşınmış. Sanayide açık bir yer bulup alttan vidayla sabitlettim.

Geçen hafta arabamı bakıma götürdüğümde lifte kaldırılınca dikkatle baktım, vidayla tutturan usta işini düzgün yapmış, sağlamca vidalanmış. Bakım yapan kalfa da temiz iş ben yapmış olsam bu kadar olurdu deyince daha fazla sorun etmedim şimdilik böyle kalsın dedim. Alttaki plastik parçaların tuttuğu yerleri kurulmış, vidalı pimlerinden kurtulmuş, parçayı yeni alsam dünya para tutar şimdilik sorun etmiyorum ama parkederken kaldırıma uzak duruyorum artık.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2011, 04:31:23 »
o parçayı söküp atsanızda olur, nasıl olsa bi işe yaramıyor, boşu boşuna ağırlık yapıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2011, 10:32:20 »
o parçayı söküp atsanızda olur, nasıl olsa bi işe yaramıyor, boşu boşuna ağırlık yapıyor

Yazınızı okuduğumda aynı şeyi söyleyen bir araç sahibinin muhafazaları söktürdükten 1 ay gibi bir süre sonra radyatör alt hortumuna ok gibi saplanmış bir taş ile hararet yapmış aracının çekici üzerinde geldiğini hatırladım :)

Alt muhafazalar her ne kadar basit ve işe yaramaz gibi dursalar da,kesinlikle yerinde kalması gereken parçalardır.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2011, 12:59:26 »
Ben de karter koruma plastiğini kırmıştım Ümraniye-Sarıgazi taraflarındaki engebeli bir yolda, sorun yaratmadı, ses de yapmıyor, üzerinden bir defa servise gitti ve hiçbir şey de söylemediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2011, 14:26:06 »
Ben de karter koruma plastiğini kırmıştım Ümraniye-Sarıgazi taraflarındaki engebeli bir yolda, sorun yaratmadı, ses de yapmıyor, üzerinden bir defa servise gitti ve hiçbir şey de söylemediler.

Yetkili servislerde bakım için gittiğinizde bu tür kırık,çizik olaylarına sorumsuz teknisyenler yada servis danışmanları siz şikayet olarak söylemediğiniz sürece önem göstermiyor hatta bilgilendirmiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2011, 21:53:07 »
kemal bey oda nedemek bir işe yaramıyor ??? unutmayınız ki aracınızın ön kapı içleri , şanzıman , ve motor içi hatta motor blokunuz tertemiz duruyor ve kirlenmiyor ise oda bu işe yaramayan plastik koruyucular sayesindedir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2011, 23:28:34 »
Ufuk beye katılıyorum, bir kontrol ettirmekde fayda var. Şu an için görünen bi problem yok ama lifte kaldırmadan tam anlaşılmaz tabi. Ben de salaklığıma kızıyorum, normalde dikkat ederim ama. Kaldırımlara daha mesafeli duracağım artık
Bence de kesinlikle olması gerekli karter korumanın, yoksa taş,toz,toprak direk motora gelir.
Hatta sağlam olsun diye çelik olanından takanlar bile var, ne kadar doğru tam bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #10 : Ocak 03, 2011, 23:37:29 »
sabri bey çelik olanlar ae 92 kasa yani 1989 dan 1992 model corollalar ve 1990 1992 arası coronalarda orjinal olarak cıkıyo ama artık günümüzde vergiler araçların agırlıkları ve motor hacimlerine göre baz alındıgı için artık plastik yapılıyor.. aracımız için herseyin en güzeli en saglıklısı orjinalidir ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2011, 00:09:19 »
sabri bey çelik olanlar ae 92 kasa yani 1989 dan 1992 model corollalar ve 1990 1992 arası coronalarda orjinal olarak cıkıyo ama artık günümüzde vergiler araçların agırlıkları ve motor hacimlerine göre baz alındıgı için artık plastik yapılıyor.. aracımız için herseyin en güzeli en saglıklısı orjinalidir ....

+1 :)

Bahsettiğiniz çelik muhafazalar o dönem Toyota Türkiye Distribütörü olan Toksan Otomotiv'in araçları "CKD Countries" yani bozuk yollu ülkeler için üretilmiş specler'de ithal etmesinden kaynaklanıyor,Toyota-Sa distirbitörlüğünde ithal edilen araçlarda plastik muhafaza ihtiva edilen araçlar ithal edildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 26, 2011, 18:41:28 »
bende de aynı sorun var, karter muhafazasını servise sordum 235+kdv dedi, sanırım çıkmacılara gitme zamanı geldi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 26, 2011, 19:29:39 »
bende de aynı sorun var, karter muhafazasını servise sordum 235+kdv dedi, sanırım çıkmacılara gitme zamanı geldi...

Muhammet abi bende 3mm kalınlığında saç karter koruma var serviste taktırmış önceki sahibi 350 TL ye :D pejonun gözünü seveyim :P :P :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 27, 2011, 00:10:04 »
Muhammet abi bende 3mm kalınlığında saç karter koruma var serviste taktırmış önceki sahibi 350 TL ye :D pejonun gözünü seveyim :P :P :P

bizdeki plastik mesut, senin ki gibi olsa istediğin yere vur geç :))))) şanslısın sen... geçen küçükyalıya oktayla giderken dikizaynasından farketmiş ve bende yeni gördüm, geçmenin oradan çıkıp hafif aşağı sarkmış... citroendeki bacanakda 380 civarı bişey diyordu, izinden gelsin servisde söküp bakacağız citroenin ki uyarmı diye... en kötü ihtimal kırık olanı çıkarıp şablon yapıp galvanizli saçcılarda büktürürüm 1 tane...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 122000
  • 144 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 16, 2015, 12:43:19 »
çıkmacıdan bulabildiniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • necatialmaci@gmail.com
    • gmail
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 16, 2015, 14:43:18 »
benim plastik koruma düştü Saç korumalar var 100 tl dedi ank değistirmedim benim kabortaci usta kanalda halletti 20 tl verdim
bizim içimizden geçeni bilen rabbimiz cc buradan yapmış olduğumuz güzel doğru yada yanlış beyanlarımızı bilmemesi mümkünmü? takip ediliyor kayda alınıyoruz....öbür tarafta kullanılmak üzere

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 122000
  • 144 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 16, 2015, 14:52:01 »
benim aracın altınıda silikonlamışlar hesaplı bulursam alabilirim :)