Gönderen Konu: oksijen sensörü ve yakıt  (Okunma sayısı 7111 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
oksijen sensörü ve yakıt
« : Ocak 02, 2011, 15:09:56 »
öncelikle yeni yılınız kutlu olsun arkadaşlar. yardımcı olursanız sevinirim. 2004 corolla terra sedan aracımın yakıt sarfiyatı son günlerde çok arttı ya da ben yeni fark ettim. 30 lt lpg ile yarı şehir içi yarı şehir dışı en fazla 230 km gidebiliyorum. buji yeni değişti hava filtresi de. 6 ay önce gaz kelebeği ve oksijen sensörünü de temizletmiştim. lpg ayarını da yeni gözden geçirttim. zavoli marka. yol ekranı yaklaşık 100 km de 11 in üstünde hatta şehir içi ağırlıklı bindiysem 14-15 litre  cıvarında gösteriyor. araç 160000 km de acaba oksijen sensörü değişmesi mi gerek diye düşünüyorum. aynı veya benzer araçlarda aynı sorunu yaşadınız mı? ya da daha önce sensör değiştiren var mı? varasa kaça mal oluyor. bu arada aracımda arıza lambası yanmıyor. farklı bir nedenden dolayı da olabilir  mi fazla yakıt tüketimi. araçta yağ eksiltmesi falan da hiç yok. benzinde de aynı şekilde çok yakıyor.teşekkür ederim
-===2004 corolla terra sd makyajlı kasa)))):

Toyota Club Türkiye

oksijen sensörü ve yakıt
« : Ocak 02, 2011, 15:09:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: oksijen sensörü ve yakıt
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2011, 15:20:07 »
buji ve hava filtresini servisten alıp takman lazım ondan sonra yakışını kontrol et.dığarıdan alınan bujilerin büyük kısmı taklit çin.birde hava filtresinin orijinal olması çok mühim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2011, 15:28:47 »
aracın çekişinde bariz bir düşüş varmı? varsa hava sensörüdür.

Bide motor ışığı yandığı oluyormu hiç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2011, 15:41:25 »
çekişte bariz bir düşüş yok. ışık 6 ay falan önce temzilettiğimde yanmıştı. özel serviste hemen söndürdüler.
-===2004 corolla terra sd makyajlı kasa)))):

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2011, 19:12:20 »
çekişte bariz bir düşüş yok. ışık 6 ay falan önce temzilettiğimde yanmıştı. özel serviste hemen söndürdüler.
Temizlettiğinizde tam kurumadan taktırmayın , bide sakın tinerle yıkatmayın.

Boğaz kelebek , hortum ve ekipmanlarında kaçak varsa hava karışımı azalıp yakıt artabilir.

hava kaçırabilecek yerleri kontrol etmenizi tavsiye ederim. Sensörde sorun olsaydı araç bazı durumlarda arıza lambası yakardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2011, 13:51:19 »
selam  arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza benimde 2004 1.3 yaris 100 km 11 lt benzin yakıyor hiç kimse arızayı bulamadı sensörden dediler değiştim ikisinide hiç fark etmedibuji hava filitresi değişti yine fark yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2011, 14:14:23 »
Sensörü verdiği hata işaretini gidip söndürmenize gerek yok biraz bekliyorsunuz motoru çalıştrıyorsunuz geçmiyor stop ediyorsunuz çalıştırıyorsunuz kendine geliyor sadece sensörü algılasın yeter ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2011, 13:47:53 »
herkese slmyakıt sorunu azalarak devam ediyor bujileri tekrar değiştim orj nosuBKR6EYA11biraz daha düştü ama arıza lambası yine sönmedi sıfırladık bilgisayarda bu kezde eksantirik okuyucunu gösteriyo bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2011, 02:46:17 »
sensör ömrünü doldurmuştur büyük ihtimalle ama genede iyi bi ustaya göster öle değiştir

Oksijen Sensörü değiştirme aralıkları

Isıtmasız: Her 50.000 km / 80,000 km de bir
Isıtmalı birinci jenerasyon: Her 100,000 km'de bir
Isıtmalı ikinci jenerasyon: Her 160,000 km'de bir
Planar sensörler: Her 160,000 km'de bir

http://aa.bosch.de/boaa-tr/Product.jsp?prod_id=35&ccat_id=21&language=tr-TR&publication=1

bu arkadastada aynı sıkıntı varmıs

http://www.fordclubtr.com/forum/Focus-oksijen-sensoerue-d-t161935.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2011, 18:26:35 »
selamlar sensörü almanyadan istedim universal geldi değiştim sadece çalışması düzeldi tekleme vardı ama yakıt aynı şehir içi 11 lt 100 kmsadece buji değişince fark etti 8 lt şimdi
ama lamba yine yanıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2011, 18:38:39 »
8 litre normal.arıza lambası için resmi servise gittinmi? halletmeleri lazım.ayrıca hava filtresinide servisten al.buji,hava ve yağ filtrelerini resmi servisten orj.almazsan başın ağrır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 15, 2011, 10:46:33 »
bujileri özel seviste değişmiştim ama corolla bujisi takmışlardı merak ettim söktüm ve yanlış buji takıldığını gördüm orj ngk bkr 5 eya 11 değiştim hemen düştü yakıtama hava filitresini dışardan aldımfilitre bukadar fark edermi ayrıca arıza lambası bilgisayarda eksantirik sensörünü gösteriyo bosch car serviste baktılar ama onlarda parça olmadığından ellemediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 15, 2011, 10:57:57 »
bujileri özel seviste değişmiştim ama corolla bujisi takmışlardı merak ettim söktüm ve yanlış buji takıldığını gördüm orj ngk bkr 5 eya 11 değiştim hemen düştü yakıtama hava filitresini dışardan aldımfilitre bukadar fark edermi ayrıca arıza lambası bilgisayarda eksantirik sensörünü gösteriyo bosch car serviste baktılar ama onlarda parça olmadığından ellemediler
   baştan itibaren hata yapıyorsun.türkiyede servisi olan böyle bir markadan şikayetin olduğunda resmi servise gitmen lazım.almanyadan,oradan buradan parça getirtmeye uğraşman son derece hatalı.araba yoluna girer sonra dışarıda bakım yaptırabilirsin.dışarıdan aldığın aynı marka ve numaralı bujilerin bile çakma olma ihtimali yüksek.
8 litre normal.arıza lambası için resmi servise gittinmi? halletmeleri lazım.ayrıca hava filtresinide servisten al.buji,hava ve yağ filtrelerini resmi servisten orj.almazsan başın ağrır.
hava filtresi çok mühim 20-30 liranın hesabının yapılacağı parça değil.hele yağ filtresi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 15, 2011, 11:09:23 »
Kadir bey orjinal olmayan hava filtresinin hava geçirgenliği orjinaline oranla %30 civarında daha azdır yani motor az hava ile çalışmak için uğraşır buda  aracın zengin karışım ile çalışmasına sebep olur, yani hava alamayınca daha çok benzin takviyesi ile açığı kapatıp güç üretmeye çalışır  , ayrıca hava sensörünün ışığının yanmasına da bu sebep oluyor olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 15, 2011, 11:52:56 »
selamlar atilla bey servise gittim 2 ad sensör için 650 tl istedi aynı numaralı sensörü 64 euroya getirttimsiz olsanız verirmiydiniz okadar ayrıca hava filitresinin okadar fark ettiğini bilmiyordum hemen değişecem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 15, 2011, 12:14:42 »
selamlar atilla bey servise gittim 2 ad sensör için 650 tl istedi aynı numaralı sensörü 64 euroya getirttimsiz olsanız verirmiydiniz okadar ayrıca hava filitresinin okadar fark ettiğini bilmiyordum hemen değişecem
Kadirciğim haklısın ama bu elektronik motorlar biraz değil çok servise bağımlı.fiat coupe turbo arabama oksijen sensorunu akrabam olan parçacıdan alarak değiştirdim,o asfaltı söken araba uysal bir kediye döndü,sonunda servise götürdük senin dediğin gibi tekrar 2 misli vererek orj.taktılar.araba yine canavar gibi oldu.elektronik çok hassas bir konu olduğundan bazen o fazla parayı ödemek daha ucuza gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Şubat 15, 2011, 12:35:44 »
evt anlıyorum şu an son durum otobanda 90 km hızla 5.1 gösteriyor 100 km hızda 7 gösteriyor ortalama 8.9 normale dönmüş gibi amaarıza lambası yanmaya devam ediyo artık servis yolu gözüktü sanırım