Gönderen Konu: 91 model corolla 1.6xl aracta vitesi ayıramama problemi.  (Okunma sayısı 3393 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
ustalar bana bu konuda fikir verebilirlermi.son zamanlarda aracımı park ederken ileri ve geri yaparken birden bazen 1.ci viteste bazende geri viteste debriyaj aracı vitesden çıkarmıyor.ancak aracı stop ettirip öyle vitesden çıkarıyorum.bunu her zaman yapmıyor.aracın çekişi normal.araçta süspansiyon hissedilir derecede kötü.bir arkadaş aracın takozlarına baktır dedi.vites problemi bu takozlardan olurmuş.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.araç 1.6 a6v 1991 corolla.km.orjinal 115bin.sanırım şanzıman yağı hiç değişmemiş...
1991 1.6 16v corolla

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 91 model corolla 1.6xl aracta vitesi ayıramama problemi.
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2011, 17:57:47 »
usta arkadaşlarım bu konuda bir şey yazmayacaklarmı acaba.anlaşılan tamircilerin insafına kaldık yani.
1991 1.6 16v corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2011, 20:26:50 »
Hamza bey burda sorun avcıları yok malesef.konuyu açalı 24 saat bile olmamış. konu ile bilgisi olanlar zaten derhal yorum yapacaklardır. Kullanıcı bilgilerinizi ise tam doldurmanız gerekir (kural gereği). şanzıman ve motor kulaklarınada baktırın. 1. viteste 4000 devire kadar gaza basın ve gazı bırakır bırakmaz debriyaja basıp vitesten çıkmasına bakın. oda olmazda frene basarak deneyin. eğer bu işlemlerde rahatlama  varsa motor kulaklarınızın değişmesi gerekir. konforda ise düzgün bir rot-balanscı derdinize derman olacaktır.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2011, 21:51:21 »
mustafa bey konu ile ilginizden dolayı teşekkür ederim.profil bilgilerimi düzenledim tekrar.aracımda devir göstergesi yok maalesef.benim sorunumun motor kulakları ile ilgili olduğunumu söylüyorsunuz yanlış anlamadıysam.
1991 1.6 16v corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2011, 00:38:38 »
ustalar bana bu konuda fikir verebilirlermi.son zamanlarda aracımı park ederken ileri ve geri yaparken birden bazen 1.ci viteste bazende geri viteste debriyaj aracı vitesden çıkarmıyor.ancak aracı stop ettirip öyle vitesden çıkarıyorum.bunu her zaman yapmıyor.aracın çekişi normal.araçta süspansiyon hissedilir derecede kötü.bir arkadaş aracın takozlarına baktır dedi.vites problemi bu takozlardan olurmuş.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.araç 1.6 a6v 1991 corolla.km.orjinal 115bin.sanırım şanzıman yağı hiç değişmemiş...

Merhaba;

Sorununuza geç yanıt verebildiğimiz için üzgünüz umarız telafi edebiliriz :) öncelikle aracınız 91 model AE92 ve kilometresi ne olursa olsun yılda en az bir kere şanzıman yağı değişmesi gerekli şanzıman yağı olarak kaliteli bir markanın 75W/90 tam sentetik yağını kullanmalısınız,C52 kodlu şanzımanınız tam boş durumda iken yaklaşık 2-3Lt. civarı yağ almaktadır,sorununuzun doğru tespiti için öncelikle şanzıman yağını acilen değiştiriniz.

Yağ değişiminden sonra aynı probleminiz devam ediyor ise muhtemelen 1. vites ve 5. vites senkromenç'leri arızalı (geri vites'de senkromeç yok 5. vites ile aynı grup milini kullanır) hatta geri vites avare dişlisi ve geri vites dişliside hasarlı olabilir,değişimi acilen yapılmaz ise vites dişlileriniz ve grup bilyalarınız hasar görüp daha yüksek maliyetli bir arızaya sebep olabilir hatta sizi yolda bırakabilir.

Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2011, 11:52:01 »
teşekkürler ufuk bey.araç bu haliyle tamir maliyeti ne olur bir fikriniz varmı.sanayi beni çok ürkütüyor çünkü.
1991 1.6 16v corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2011, 12:06:53 »
teşekkürler ufuk bey.araç bu haliyle tamir maliyeti ne olur bir fikriniz varmı.sanayi beni çok ürkütüyor çünkü.

Aracınızda tam olarak ne olduğunu bilmeden maliyet tablosu çıkarmak yanlış olur,Sadece yağ değişiminiz 50TL civarında bir rakama mal olur sorununuz çözülmez ise,şanzımanınız sökülmeden maliyet verebilen servis yalan söylemiş olur,Sanayi siteleri gerçekten kendini,işini bilmez ve ahlaksız esnaflar (esnaf bile denmez ya neyse) yüzünden korkulacak bir yer haline geldi,dürüst ve aracınızın ehli bir servis bulup yazdıkalrımı kontrol ettirmenizde fayda var.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2011, 20:02:45 »
Uzun bir aradan sonra tekrar selamlar.aracımla ilgili arızayı nihayet cözdüm yani usta çözdü.problemimi, debriyaz iç ve dış merkezlerini değiştrerek çözdü.10 gündür aracımı kullanıyorum problem çıkmadı...ilgililere yararlı olması amacıyla paylaştım olayı.
1991 1.6 16v corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2011, 20:32:54 »
Teşekkürler.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline