Gönderen Konu: 1993 MODEL COROLLAYA HANGİ RENK ANTİFİRZ  (Okunma sayısı 8962 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '00
1993 MODEL COROLLAYA HANGİ RENK ANTİFİRZ
« : Aralık 31, 2010, 21:13:49 »
arkadaşlar ilk arabam ve 1993 corolla aldım. Malum kışa girdik.Fakat arabada sadece ölçtürdüm sadece su var.hangi renk antifiriz kullanmalıyım.yardım  lütfen
2000 COROLLA SOL SPC AC -2008 KYMCO ACTİVE-ENFES DONDURMA

Toyota Club Türkiye

1993 MODEL COROLLAYA HANGİ RENK ANTİFİRZ
« : Aralık 31, 2010, 21:13:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ynt: 1993 MODEL COROLLAYA HANGİ RENK ANTİFİRZ
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2011, 17:20:31 »
Serviste 92TL olan 5Lt. antifiriz (orjinal numarası 08889-80072) SLLC (Super Long Life Concantre)'dir.Değişiminizi serviste yaptıracaksanız 63TL ile daha uygun fiyatlı olan (orjinal numarası 08889-80014) 5Lt. LLC antifiriz kullanılmasını isteyebilirsiniz.

2001 ve sonrası araçlarda (alüminyum bloklu olan araçlar için geçerli) sabun esaslı uzun ömürlü antifrizler kullanılmakta ve değişim periyodu olarak 40.000km yerine 80.000km kullanım ömürü sunmaktadır.Bu antifrizleri dışarıdan temin etmek isterseniz ÇBS Belco olarak (kırmızı antifiriz) 3Lt.'lik paketleri internet siteleri üzerinden satışı yapılmakta.Toyota orjinal yağ ve antifriz'leri Texaco üretimi olup herhangi bir fark barındırmamaktadır.

93 model Corolla GL döküm bloğa sahip olduğundan eski nesil glikol esaslı (mavi) antifriz kullanılabilir ama renginden ziyade kaliteli ve güvenilir bir marka olmasına ve antifriz su karışımının maksimum 3/2 (3 litre toplam sıvı hacmi ise maksimum 2 litre antifriz kullanınız aksi takdirde soğutma kanalları üzerinde oluşabilecek tortular özellikle devirdaim ve termsotat gibi soğutma parçaları arızalarına neden olabilir) olmasına dikkat ediniz.

Uzun süredir aracınızın soğutma aksamında sadece su var ise paslanabilecek noktalara özellikle radyatör alt ve üst kazanlarına dikkat ediniz antifrizin pas çözme özelliği olduğundan uzun süre kullanılan su'dan sonra antifriz doldurulan araçta birkaç yüz kilometre sonra paslanan noktaların sıvı kaçırması üzerine yolda kalabilmeniz olası.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2011, 18:06:23 »
Petro ofisinin kırmızı renkli antifiriz var tavsiye edermisiniz.bp nin mavi renklisini alsam olurmuyoksa orjinalmi alayım

ANTİFİRİZİ BEN KENDİM DEĞİŞTİRECEĞİM.servisinden sadece orjinal antifiriz alsam,fiyatını hakkında bilgisi olan varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #3 : Ocak 01, 2011, 18:54:10 »
Orjinal antifrizin fiyatları yukarıda yazılı, aracınız için dediğim gibi renginden ziyade kaliteli bir marka almanız önemli BP Castrol üretimi olduğundan şahsi fikrimce kullanabilirsiniz.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2011, 10:56:41 »
arkadaşlar hala karar veremedim. mavimi kırmızımı. lütfen yardım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2011, 11:14:55 »
Mavi antifriz kullanmanızda bir sakınca yok,dilerseniz daha uzun ömürlü kırmızı antifrizde kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2011, 11:15:49 »
Mehmet rengini önemseme doğru şekilde kullanmam daha faydalı olur , ben mavi renkte kullandım  tüm sisteme 1lt ilave ettim sadece ,  -20 dereceye kadar soğuklara kadar koruyacağına -5 derecelere kadar korusun TR de zaten bu kadar soğuk zor herzaman görülmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2011, 11:23:41 »
Mehmet rengini önemseme doğru şekilde kullanmam daha faydalı olur , ben mavi renkte kullandım  tüm sisteme 1lt ilave ettim sadece ,  -20 dereceye kadar soğuklara kadar koruyacağına -5 derecelere kadar korusun TR de zaten bu kadar soğuk zor herzaman görülmez.

+1 anlatmaya çalıştığım tam olarak buydu :)

Ancak mesut bey sizin aracınızda normal şartlar altında önerilen antifriz (blok alüminyum,soğutma sıvısı kanllarında temas edilen belirli noktaların döküm ve bakır olmasından kaynaklı) türü piyasada "kırmızı yada pembe" tabir edilen LLC yada SLLC antifriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2011, 11:30:48 »
mobil pembe( kırmızıda denebilir ) antifirz kullanmanızı öneririm kesinlikle bilinmedik markalar kullanmayın 15,20 tlden kaçıp silindir kapagını yiyenler var
 mobil ürünlerindeki kalite kesinlikle tartışılmaz hiç degilse kafanız rahat olur
AKTİF SERVİS - ÇORUM   TOYOTA   özel servisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2011, 11:36:08 »
verdiginiz bilgiler için tesekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2011, 23:08:39 »
shell mavi antifiriz  aldim.17 liraya. Radyatör toplam kac litredir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #11 : Ocak 09, 2011, 01:03:46 »
shell mavi antifiriz  aldim.17 liraya. Radyatör toplam kac litredir.

Antifrizinizi değiştirirken sadece radyatör alt tapasını değil,aracın altından baktığınızda yağ filtrenizin sağ alt çaprazında blok üzerinde bir tapa göreceksiniz,bu tapa blok su boşaltma tapasıdır ve soğutma sistemindeki bütün sıvıyı boşaltmak için iki tapanında açılması gerekir aksi takdirde sadece radyatörün ve radyatör üst hortumundaki sıvıyı boşaltmış olursunuz.

Sadece radyatörün tapasını açıp boşaltma yaptığınızda 2 litre civarında antifriz 1 litre civarında su ilave etmelisiniz,blok tapasını açtığınızda ise 3 litre civarı antifriz 1.5 litre civarında su doldurmanız gerekir.Dolumdan sonra aracı çalıştırıp 1 dakika civarı çalıştırıp radyatör kapağını açınız ve üstüne tekrar su tamamlayınız.

Radyatörün yanında bulunan yedek depoda gördüğünüz min. kısmına kadar antifriz doldurunuz,kesinlikle max. yazan yere kadar doldurmayınız,çünkü bu depo soğutma sıvınız genleştiğinde soğutma sıvınızı muhafaza etmek için eklenmiştir,ağzına kadar doldurduğunuzda soğutma sıvınız genleşirse bu hazenin kapağının yanından çıkan ve dışarı doğru boşta duran hortumdan dışarıya boşalacaktır.

Not: Sadece radyatör suyu boşaltılacak ise alt tapayı açmadan önce radyatör üst kapağınıda açmayı unutmayın (araç soğukken boşaltım işlemi yapınız),blok tapasınıda açacaksanız motor yağ dolum kapağınıda açınız,üstte oluşan hava basıncı suyun aşağıdan daha hızlı ve tamamının boşalmasını sağlayacaktır.Radyatör alt tapasını kapatmadan önce tapanın ucundaki 6'lık O-Ring'i (yuvarlak conta) mutlaka kontrol ediniz herhangi bir çatlak,kesiklik yada şekilde değişikliği var ise mutlaka değiştiriniz.

Kolay Gelsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2011, 01:19:54 »
Aman dıyeyım...
Antıfrızı dırek genlesme tankına ya da radyatore boca etmeyın. Once dısarda bır kova ıcınde suyla antıfırızı karıstırıp, ıkmalı oyle yapın.
Yoksa ufuk beyın bahsettıgı sızıntı sorununu yasayacagınız kesın ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2011, 01:29:01 »

Uzun süredir aracınızın soğutma aksamında sadece su var ise paslanabilecek noktalara özellikle radyatör alt ve üst kazanlarına dikkat ediniz antifrizin pas çözme özelliği olduğundan uzun süre kullanılan su'dan sonra antifriz doldurulan araçta birkaç yüz kilometre sonra paslanan noktaların sıvı kaçırması üzerine yolda kalabilmeniz olası.

Saygılar...

Bu yazdığımıda ihmal etmeyiniz ufak bir korozyon oluşması antifriz koymanız ile delik halini alabilir,bu yüzden antifriz koymadan önce gerekli kontrollerin yapıldığından emin olunuz.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2011, 01:33:52 »
Ya da ısı garantıye alıp antıfrız ıkmalı oncesı lıkıt radyator tamır edıcı kımyasal uygulayınız. (Bır cok kez denedıgım ve hep olumlu sonuc aldıgımdan eklemek ıstedım)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #15 : Ocak 09, 2011, 01:42:16 »
Ya da ısı garantıye alıp antıfrız ıkmalı oncesı lıkıt radyator tamır edıcı kımyasal uygulayınız. (Bır cok kez denedıgım ve hep olumlu sonuc aldıgımdan eklemek ıstedım)

Yalnız bildiğim kadarı ile likit radyatör onarıcı katkılar delik olmadığı sürece işlevlerini yerine getiremiyorlar,korozyon olan bölgede antifrizin korozyon bölgesini delmesi ise bazen uzun bir süre alabiliyor,bu durumda da işe yararmı bahsettiğiniz katkı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2011, 15:06:15 »
Uzun sure antıfrız ıkmalı yapılmamıs jenerator dızel motorlarında antıfrız ıkmalı oncesı bu katkıyı kullanıyorum bugune kadar hıc sıkıntı yasatmadı.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2011, 20:57:30 »
arkadaşlar akşam üzeri antifirizi arabaya koydum.Sadece radyatörün suyunu boşalttım.Alt tapasını çıkarıp suyu boşaltıp tekrar 1,5 litreye yakın antifiz ilave edip diğer kısmını su ilave ettim. 1 saat kapak açık şekilde çalıştırıp havasını aldım. Biraz su ileve ettim.Kapağı kapatıp işlemi bitirdim. Tabi değiştirme işleminde baya tedirgin oldum.bir ara arba rölantide stop etti. devir daim pompası gitti diye ödüm koptu. Bu antifiriz yeterli olurmu .bizim burada nadiren sıcaklık eksilere düşer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2011, 20:59:38 »
Değerli bilgiler için hepinize  teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #19 : Ocak 10, 2011, 17:44:08 »
Hayırlısı olsun,sadece radyatör için 1.5 litre yeterlidir.