Gönderen Konu: 2011 co D-4D sabah motor sogukken rolantide motordan gelen şıkırtı sesi  (Okunma sayısı 8898 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+

Selam arkadaşlar şimdiden yeni yılınızı kutlarım.Gelelim konumuza.

Aracım 2011 corolla D-4D comfort extra 9750 km de.Aracımızda sabahları soğuk motoru ilk çalıştırıldıktan sonra rollantide çalışırken ŞIKIRTI sesi gibi bir ses motorun V kayışı tarafında geliyor.Bu ses motor ısındıktan sonra yok dencek kadar kayboluyor lakin yinede dikkatlıce motor sesi dinlendiğinde nadir olarak ara ara sesin sevyesi azalmiş olark geldiği farkediliyor.Acaba bu ses dizel motor için normalmi? Normal deyilse nerden kaynaklana bilir ?

Yorumlarınızı beklıyorum.  :-\
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Hakan abi 2009 corollamda aynı ses vardı ben pek umursamamıştım ama sen yinede servise bildir. Bendeki ses sanki kayış kasnakta boşa dönüyormuş gibi bir sesti ve motor soğukken sürekli dilde gaza hafif bastığımda bir anlık geliyordu.

Birde aynı konuyu 3 kere açmışsın heralde bir yanlışlık oldu . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
:)
Valla kardeşim ben bu forum yazma işinde beceriksizim herhalde.Valla gelen ses şıkır şıkır gelen ses sabah motor soğukken bariz geliyor servise götürdüm bu konu için ama motora baktılar ve motorda bişey yok dediler ama aracı birgün bırakıp sabahleyin motor soğukken bakalım dediler ama arabayı bırakmak gelmedi içimden.Yine birdaha gidecem ve ustanın kafasına çökecem bu ses benim canımı sıkıyor taktım kafayı bu sese.:(
 Bu arada aynı konuyu 3 defa açmak istemedim lakin internetin gazabina ugradık herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
aynı ses bende de var.özellikle ilk çalıştırmada geliyor. sanki pervane bir şeye çarparmış gibi gelen bir ses. forumda 8 aylık yariste ses problemi diye aratırsan bulabilirsin. bir arkadaş servise söylemiş. serviste araca bir sıvı koymuşlar. ses kesilmiş. yakında 10.000 bakıma gideceğim. servis neticesini söylerim.
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Valla kardeşim ben bu forum yazma işinde beceriksizim herhalde.Valla gelen ses şıkır şıkır gelen ses sabah motor soğukken bariz geliyor servise götürdüm bu konu için ama motora baktılar ve motorda bişey yok dediler ama aracı birgün bırakıp sabahleyin motor soğukken bakalım dediler ama arabayı bırakmak gelmedi içimden.Yine birdaha gidecem ve ustanın kafasına çökecem bu ses benim canımı sıkıyor taktım kafayı bu sese.:(
 Bu arada aynı konuyu 3 defa açmak istemedim lakin internetin gazabina ugradık herhalde.
Hakan abi biliyorum istiyerek açmadığını. :)
İnan bende servis bana aracınızın burada kalması lazım dedi mi bırakmak istemiyorum eğer ses çok abartılı geliyorsa telefon veya ses kaydedici başka bir cihaza sesi kaydet hiç olmassa sesi ustaya dinletmiş olursun .Bu sana ustanın daha iyi yardımcı olmasına yardımcı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
aynı ses bende de var.özellikle ilk çalıştırmada geliyor. sanki pervane bir şeye çarparmış gibi gelen bir ses. forumda 8 aylık yariste ses problemi diye aratırsan bulabilirsin. bir arkadaş servise söylemiş. serviste araca bir sıvı koymuşlar. ses kesilmiş. yakında 10.000 bakıma gideceğim. servis neticesini söylerim.

Teşekkürler ilgi ve alakanız için.Sonucu merakla beklıyorum.MUtlu yıllar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Hakan abi biliyorum istiyerek açmadığını. :)
İnan bende servis bana aracınızın burada kalması lazım dedi mi bırakmak istemiyorum eğer ses çok abartılı geliyorsa telefon veya ses kaydedici başka bir cihaza sesi kaydet hiç olmassa sesi ustaya dinletmiş olursun .Bu sana ustanın daha iyi yardımcı olmasına yardımcı olacaktır.

Sağolasın mahmut kardeşim iyi fikir dediğin gibi motor soğuk ve çalışırken bu sesı telefonun kamarasına kaydediğim.Ustaya göstereyim bakalım nediycek.Mahmut kardeşim yenı yılını kutlarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Sağolasın mahmut kardeşim iyi fikir dediğin gibi motor soğuk ve çalışırken bu sesı telefonun kamarasına kaydediğim.Ustaya göstereyim bakalım nediycek.Mahmut kardeşim yenı yılını kutlarım.
Sende sağol Hakan abi inşallah işe yarar.

Seninde yeni yılın kutlu olsun daha nice güzel yıllar dileğiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
o ses bendede var motor soğukken oluyor ısınınca birşey yok normal birşey gibi geldi bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
o ses bendede var motor soğukken oluyor ısınınca birşey yok normal birşey gibi geldi bana.
Mert benim 2009 corollamda vardı ozaman pek umursamamıştım şimdiki aracımda yok bence sende servise uğradığında söyle belki pek önemli dildir ama aracın garantiliyken söyle halletsinler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
servise bir gittiğimde söylerim mahmut. peki sen ne yaptın o ses için 2009 corollada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
servise bir gittiğimde söylerim mahmut. peki sen ne yaptın o ses için 2009 corollada
Mert 10.000 bakımında söylicektim servise 10.000 bakımıda aceleye geldi ozaman unuttum zaten 14000 dede arabayı sattım öyle kaldı onun için özel gitme servise ama bakıma gittiğinde söyle motor soğukken böyle böyle ses çıkyor diye halletsinler. hatta sende birgün motor soğuk ken sesini kaydet ki servisin birşey yok deme şansı kalmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A-
Bence o ses  normal dir motor soğukken bizimkindende geliyor hiç bir sıkıntı yaratmadı şu ana kadar araç 2007 model ve 70.000 km de
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Bence o ses  normal dir motor soğukken bizimkindende geliyor hiç bir sıkıntı yaratmadı şu ana kadar araç 2007 model ve 70.000 km de
Ramazan bir sıkıntı yaratmayabilir ama o ses bence normal dil araç ilk km lerdede bu sesi yapsa dediğin gibi normal derdim ama kesinlikle bu sesin olmaması lazım tabi kimisi kafaya takar kimisi takmaz varsın motor soğukken ses yapsın der o ayrı . Mesela ben pek kafama takmamıştım şimdiki aracımdada daha böyle bir ses olmadı umarım olmazda .

Bu arada yeni yılın kutlu olsun daha nice mutlu yıllara .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
Ramazan bir sıkıntı yaratmayabilir ama o ses bence normal dil araç ilk km lerdede bu sesi yapsa dediğin gibi normal derdim ama kesinlikle bu sesin olmaması lazım tabi kimisi kafaya takar kimisi takmaz varsın motor soğukken ses yapsın der o ayrı . Mesela ben pek kafama takmamıştım şimdiki aracımdada daha böyle bir ses olmadı umarım olmazda .

Bu arada yeni yılın kutlu olsun daha nice mutlu yıllara .
ewt doğru diyorsun İnş. senin aracında da olmaz :)
Teşekkür ederim seninde yeni yılın kutlu olsun hep beraber nice mutlu yıllara :D
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kilometre: 1000
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
merhaba arkadaşlar...
bende de aynı sorun var. arabamı alalı 20gün oldu ve ilk günden bu sesi fark ettim. ilk işim servise gitmek oldu fakat serviste o ses olmadığından birşey yapamadılar. ertesi gün tekrar yaptı ve dikkat ettim genelde motor soğukken bu sesi çıkarmakta ve ısınınca yok denecek kadar azalmaktadır. beni açıkçası rahatsız etmektedir. haftaya 1000km kontrolüne gideceğim ve tekrar bu konuyu dile getireceğim. seside kaydedeceğim.
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
merhaba arkadaşlar...
bende de aynı sorun var. arabamı alalı 20gün oldu ve ilk günden bu sesi fark ettim. ilk işim servise gitmek oldu fakat serviste o ses olmadığından birşey yapamadılar. ertesi gün tekrar yaptı ve dikkat ettim genelde motor soğukken bu sesi çıkarmakta ve ısınınca yok denecek kadar azalmaktadır. beni açıkçası rahatsız etmektedir. haftaya 1000km kontrolüne gideceğim ve tekrar bu konuyu dile getireceğim. seside kaydedeceğim.
hocam hayrına şu sesi kaydet de insanlar bilsin hangi ses olduğunu. ben 10.000 bakımında servise sordum. motor soğukken sanırım parçaların yağlama yapamamasından geldiğini söyledi. bir müdret çalışınca ve ısınınca geçiyor. ayrıca e modunda gelmiyor. manuel modda oluyor.
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA VERSO
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '05
benim arabadada sabah soğukken tıkır tıkır diye ses geldi usta yag süzgeci tıkanmış ondan dedi temizletim ses kesildi.vvti ye yağ az gidiyor o ses yapıyor dedi