Gönderen Konu: Arabayı Teslim Alırken ??  (Okunma sayısı 1199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 VVT-I Corolla Elegant
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Arabayı Teslim Alırken ??
« : Aralık 30, 2010, 20:15:21 »
merhabalar değerli forumdaşlar. Ocağın ilk haftasında teslim alacağımız arabamızı teslim alırken nelere dikkkat etmeli? neresine bakmalı, bize teslim eden satıcıya araçla ilgili hangi sorular sorulmalı, teslim alırken belge filan veriyorlarsa neyi kontrol etmeli, aldıktan sonra... diye gidiyo  :D benden önce aracını teslim alan abilerimden yaşadıkları tecrüberi rica ediyorum. Bilgi verirseniz bizimle birlikte aracını teslim alacak olan bi çok toyota severe çok yardımınız dokudur :D şimdiden teşekkür ededim. bu arada bizim arabanın donanım paketi Elegant

Toyota Club Türkiye

Arabayı Teslim Alırken ??
« : Aralık 30, 2010, 20:15:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Arabayı Teslim Alırken ??
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2010, 20:17:35 »
hayırlı olsun değerli kardeşim...kazasız belasız kullanın inşallah...

teslim al ve çık o kadar :) zaten işlemler bitmeden teslim etmezler..:D .belki aksesuar talebin olmuşsa onlara bakabilirsin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2010, 20:28:19 »
Varsa aksesuarlarının tam olup olmadığına bakabilirsin..
Dosyanı kontrol ederek alırsan faydalı olur eğer sonradan kargo yapmayacaklar ise..
Zaten en az 2-3 kez aracın kontrolden geçiyor senin önüne çıkmadan önce için rahat olsun ama şöle bir bakmayı da ihmal etme..
Benzinlimi dizel mi manuel mi mmt vites mi bunlara göre de teslim alacağın arkadaştan kullanım kolaylıklarını öğrenebilir yada forumdaki mevcut konulardan bilgi edinebilirsin..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2010, 21:00:07 »
Hayırlısı olsun ,iyi günlerde kullanın. Aralık ayı kadar olmaz ama Ocak ayında da yoğunluk v.s var diyerek aracınızı akşam kararmış havada teslim almayın, gündüz gözüyle  iyice aydınlık ortamda almakta ısrar edin ve aracın içini dışını kaportasını iyice kontrol edin.Paspas,trafik seti,  kriko , yedek teker ve bicon takımlarını kontrol edin, bunları firmadan ayrılmadan mutlaka yapın.
Araç dosyasını aynı anda veya 1 hafta sonra verebilirler. Dosya, ruhsatta ve trafik belgesinde yazan ad soyad TCK no ,  araç şasi ve motor numaralarının doğru yazılmış olduğunu kontrol edin , araç şasi nosunun nerede olduğunu size gösterirler. Buralardaki birbirine aralık vermeden bitişik yazılmış numaralarda insanların hata yapma olasılığı yüksek, burada farkedilmeden 1 harfa atlanması veya  yanlış olması daha sonra bir sürü iş açar başınıza. Belgelerin ilk anda doğru olmasına dikkat edin. Diğer ufak tefek arızi işler zaten sonradan farkediliyor ve düzelttiriliyor.

Ve çıkışta o çok değerli yakıtı hemen iyi bir istasyondan biraz koyun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 VVT-I Corolla Elegant
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2010, 21:24:09 »
abilerim iyi dilkleriniz ve verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Allah herkese gönlündeki arabayı nasip etsin. yazdığınız şeyleri harfiyen yerine getirmeye çalışacam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 01, 2011, 21:00:48 »
arcınız şimdiden hayırlı olsun bende yenı aldım corolla comfort extra hediye paketi varmı benim araca kapı bandı alimünyum jant park senserü hediye edildi .arka park senseru. ön yok bence onde gerekli. alarmı varmı? aracı almadan koruma cilasyaptırdım bırde hangi lastiği takmışlar dunlop sert lastık. yumuşak lastık ses açısından daha iyi sert lastikte daha mukavemetlidir .sizin araç elegant modeli olduğu için bu donanımlar mevcut olbilır naçizane soyleyeceklerim bunlar hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 01, 2011, 21:08:31 »
arcınız şimdiden hayırlı olsun bende yenı aldım corolla comfort extra hediye paketi varmı benim araca kapı bandı alimünyum jant park senserü hediye edildi .arka park senseru. ön yok bence onde gerekli. alarmı varmı? aracı almadan koruma cilasyaptırdım bırde hangi lastiği takmışlar dunlop sert lastık. yumuşak lastık ses açısından daha iyi sert lastikte daha mukavemetlidir .sizin araç elegant modeli olduğu için bu donanımlar mevcut olbilır naçizane soyleyeceklerim bunlar hayırlı olsun.

bayağı hediye vermişler.aracınız benzinlimi?Yoksa dizelmi?Dizel ise comfortekstra ya ne ödediniz
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 01, 2011, 21:20:19 »
 1.6 benzinli 39000 ödedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Ocak 01, 2011, 22:21:49 »
Arkadaşım size çok önemli bir tavsiye vereyim. Aracı teslim alıp imzayı atmadan önce arabanızı kontrol edin. Sonra imza atın.
Mutlaka aracı boyadan anlayan bir uzmana kontrol ettirin. Hatta boya makinası ile aracınızın boyasının mikron kalınlığını ölçtürün.
Aracınızda ezik, göçük, çizik, döşemelerde yırtık v.s gibi şeyler varmı çok dikkat edin.  Bazı uyanık satıcılar aracın taşıma esnasında oluşan darbeleri serviste yaptırarak müşteriye belirtmeden sıfır olarak satıyorlar. Sonra kendi hatalarını kabul etmez ve utanmadan topu size atabilirler. Siz yapmışsınızdır gibi v.s
Aracınız hayırlı olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 01, 2011, 23:41:19 »
Aracınız hayırlı olsun.
Şayet aracınızı Toyota bayisinden alıyorsanız gece gündüz farketmiyor. Aydınlık bir ortamda servis tanıtım elemanı size her türlü ayrıntıyı tek tek anlatıyor ve gösteriyor. Buna aracınızın ruhsatıyla faturadaki motor şase numaralarının karşılaştırılmasından başlıyorlar. Size de kontrol ettiriyorlar. Sonra aracınızın bütün özelliklerini tekrarlayıp, aracınızın üzerindeki donanımları tanıtıyorlar. Aracınızın kullanımı ile ilgili bilgi veriyorlar. En son herhangi bir sorunuz olup olmadığını sorup aracınızı teslim ediyorlar.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,