Gönderen Konu: Kasko Yardım Euroko Sigorta  (Okunma sayısı 3870 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
Kasko Yardım Euroko Sigorta
« : Aralık 30, 2010, 17:22:21 »
Merhaba
Ben aracıma yeni kasko yaptırmayı düşünüyorum. Euroko Sigorta hakkında bilgisi olan, deneyimi olan var mı?
Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Kasko Yardım Euroko Sigorta
« : Aralık 30, 2010, 17:22:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko Yardım Euroko Sigorta
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2010, 17:25:24 »
kaskoda hasar anında en az zorluk çıkartıp ödemede sıkıntı yaşatmayan ergo diye biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2010, 17:28:52 »
Merhabalar, ben de kasko şirketi arıyorum.
Toyota Altın Kasko 1366 TL fiyat verdi.
Euroko ise 1490 lira verdi, 220 TL indirim yaptı, 1270 TL'ye geldi.
Şimdi Anadolu Sigortadan teklif bekliyorum.

Ticari ahlak'ına güvendiğim için Anadolu Sigortadan yaptırmak istiyorum ama fiyatı görmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2010, 17:40:22 »
Zurich sigorta altın kasko'ya güvenebilirsiniz, hasar denetim şirketinde çalıştığım için konuya vakıfım.Altın kasko yaptırdığınızda allah korusun herhangi bir hasar anında hiçbir kısıtlamaya gidilmeden (yetkili serviste olmasa bile) aracınızın onarımı yapılıyor,pert olması durumunda ise kasko bedelinin tamamı ödeniyor.

Bunlardan daha büyük avantaj olmasa gerek diye düşünüyorum.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2010, 17:57:20 »
Ufuk Bey,

Anadolu Kasko ya da Euroko ile ilgili bilginiz var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2010, 18:09:42 »
Anadolu Sigorta hizmet açısında biraz daha geri planda ama köklü bir kuruluş,bazen devlet dairelerine benzetiyorum:) Euroka Sigorta Doğuş otomotiv himayesinde kurulan bir şirket anlaşmalı servis konusunda çok hızlı ilerliyorlar, yine de şahsi tercihim aşağıdakilerden yana olurdu.

1.Zurich Sigorta (Toyota için altın kasko)
2. Groupama (Trafik hasarı da  dahil ödemeleri çok hızlı,yaklaşık 1 hafta içinde ödeme yapıyorlar)
3.Ergo (Anlaşmalı servis ağı çok geniş,müşteri hizmetleri kaliteli)
4.Genel Sigorta (Uygun poliçe fiyatına rağmen yüksek hizmet kalitesi,hızlı parça tedariği)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2010, 18:12:21 »
ben de kasko yaptıracağım aracıma,2008 d-4d corolla class, 30000 TL kasko bedeli var, aldığım fiyatlar aşağıda, güven ve sorunsuzluk açısından bir sıralama yaparsanız nasıl yaparsınız?
1) anadolu:1580
2) alyans:1415
3) güneş:1072
4) ak:1021-1023
5) axa:990-1009
6) genel:900
7) ergo:795-872
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2010, 18:17:43 »
ben de kasko yaptıracağım aracıma,2008 d-4d corolla class, 30000 TL kasko bedeli var, aldığım fiyatlar aşağıda, güven ve sorunsuzluk açısından bir sıralama yaparsanız nasıl yaparsınız?
1) anadolu:1580
2) alyans:1415
3) güneş:1072
4) ak:1021-1023
5) axa:990-1009
6) genel:900
7) ergo:795-872

Sadece sizin fiyat aldıklarınıza mahsuben;

1.Ergo
2.Genel
3.Ak
4.Allianz

derim ben.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2010, 18:50:49 »
teşekkürler ufuk bey, ergo da küçük hasarlar 250 TL iken sınırlıyken, genel sigortada öyle bir durum yok dedi bir sigortacı, ayrıca konyada genel bölge müdürlüğü varmış daha ilgililermiş ve toyota yetkili servisi ile anlaşacaklarmış 2011 yılı başında, ergo'nun toyota yetkili servisi ile anlaşması yokmuş, alyans diye bir kasko var sandım ben de fiyatları telefonda yazmıştım o sigortacıdan, allianz'mış demek, 3 farklı sigortacıdan aldığım fiyatlar bunlar, sigortacı da ileride sorun çıktığı zaman önemli bir etmendir değil mi?
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2010, 21:57:03 »
Bilgiler için çok teşekkürler, ben Toyota Kasko ile Euroko arasında kaldım, kafamı tek kurcalayan Euroko Sigorta'da hasar sonrası aracı kendi istedikleri servistemi onarıyorlar, yoksa bizm tercih ettiğimiz servistemi. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 31, 2010, 09:20:20 »
Sigorta kasko fiyatlarına değil klozlara bakın bazen içi boş poliçeyle sigorta yapıp düşük fiyat veriyorlar.Standart teminatlar dışında kaza anında diğer araç sahiplerinin ne kadar hasarını karşılıyor. Yaralanma vefat halinde verdiği teminatlar nedir. Terör,deprem,su basması gibi teminatları nelerdir? bunlar önemlidir. Gerek aracınız gerek kendi başınıza  kaza geldiğinde eğer teminat dahilinde değilse hiç bir şey alamazsınız. Üçüncü kişilerin hasarını cebinizden karşılarsınız.Kaza anında bazen kişi başına 20.000 TL teminat veriyorlar. Aleyhinize açılacak davada kişiye mahkeme 100.000 TL tazminat ödenmesine hükmederse 80.000 TL'yi cebinizden ödemek zorunda kalırsınız. Bunlara dikkat edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #11 : Aralık 31, 2010, 09:45:52 »
teşekkürler ufuk bey, ergo da küçük hasarlar 250 TL iken sınırlıyken, genel sigortada öyle bir durum yok dedi bir sigortacı, ayrıca konyada genel bölge müdürlüğü varmış daha ilgililermiş ve toyota yetkili servisi ile anlaşacaklarmış 2011 yılı başında, ergo'nun toyota yetkili servisi ile anlaşması yokmuş, alyans diye bir kasko var sandım ben de fiyatları telefonda yazmıştım o sigortacıdan, allianz'mış demek, 3 farklı sigortacıdan aldığım fiyatlar bunlar, sigortacı da ileride sorun çıktığı zaman önemli bir etmendir değil mi?

Küçük hasarlar derken hasarsızlık indirimini bozmayan hasarlardan bahsediyorsunuz sanırım,250TL ya da x bir bedelle sınırlandırmak sorun değil çünkü zaten en ufak hasarda mesela tamponumuzun köşesini kaldırıma sürtsek yetkili serviste onarımı 250TL'yi aşar,bunun için sigorta şirketleri poliçe içinde "Auto King"-"ALC"-"Auto Zenith"-"Doctor Vynil" vs. vs. mini onarım şirketlerinin bedellerinide alıyor bizden.Az önce bahsettiğim ufak bir tampon sürtmesi için yetkili servise gittiğinizde sigorta şirketi servise 300-500-700 vs. gibi rakamlar ödemek zorunda iken sizi yukarıda yazdığım mini onarım  şirketlerinden birine yönlendiriyor,bu mini onarım şirketleri sigorta şirketleri anlaşmalı olduğundan herhangi bir ücret talep etmeden onarımı gerçekleştiriyor zaten.

Diğer konu acentenin önemi, evet acente çok önemli bir konu, olası bir durumda acentenin sigorta şirketini sıkıştırması halinde çok mağdur bir durumda iken tamamen sorunsuzluk içinde işlemlerinizin sorunsuz ve hızlı bir şekilde hallolduğunu görebilirsiniz.Satın alacağınız poliçe için Sigorta şirketinin en büyük acentelerini sırf bu yüzden tercih edebilirsiniz.

Bilgiler için çok teşekkürler, ben Toyota Kasko ile Euroko arasında kaldım, kafamı tek kurcalayan Euroko Sigorta'da hasar sonrası aracı kendi istedikleri servistemi onarıyorlar, yoksa bizm tercih ettiğimiz servistemi. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Euroka sigorta ya da herhangi bir sigorta şirketinin, hasar sonrası aracı kendi istedikleri serviste onarımı yaptırma yetkisi yoktur,siz hangi serviste onarılmasını isterseniz o serviste onarımını yaptırırsınız.Ancak onarımı yaptırmak istediğiniz firma sigorta şirketiniz ile anlaşmalı değil ise, fatura bedelini servise sizin ödemeniz ve sigorta şirketinden size ödenecek fatura bedelini beklemek zorunda kalabilirsiniz(Sigorta şirketine göre 7-60 gün arası sürebiliyor).Servisler bunun içinde çözüm üretmişler, alacağınız ödemenin vekaletini servise verdiğinizde siz ödeme yapmadan çıkıp gidiyorsunuz,ödemeyi yine servis alıyor anlaşmasız olduğu halde:)

Umarım anlatabilmişimdir :D

Sigorta kasko fiyatlarına değil klozlara bakın bazen içi boş poliçeyle sigorta yapıp düşük fiyat veriyorlar.Standart teminatlar dışında kaza anında diğer araç sahiplerinin ne kadar hasarını karşılıyor. Yaralanma vefat halinde verdiği teminatlar nedir. Terör,deprem,su basması gibi teminatları nelerdir? bunlar önemlidir. Gerek aracınız gerek kendi başınıza  kaza geldiğinde eğer teminat dahilinde değilse hiç bir şey alamazsınız. Üçüncü kişilerin hasarını cebinizden karşılarsınız.Kaza anında bazen kişi başına 20.000 TL teminat veriyorlar. Aleyhinize açılacak davada kişiye mahkeme 100.000 TL tazminat ödenmesine hükmederse 80.000 TL'yi cebinizden ödemek zorunda kalırsınız. Bunlara dikkat edin.

Ahmet bey yazacak birşey bırakmamış zaten, close konusunda da haklı bazı sigorta şirketleri sıfır aracınızın sıfır close'dan dosyasının kapanabilme limitini 1 ay verirken bazı sigorta şirketleri 1 sene verebiliyor.Bunun önemi ne diyenler için mesela sıfır aracınız ile 3 ay sonra bir kaza yaptınız ve araç pert oldu,aracınız 3 aylık olmasına rağmen size ikinci el rayiç bedeli üzerinden ödeme yapılıyor,neden? Çünkü poliçenizde aracınızın sıfır close'unun 1 aylık olduğunu ve sizin bunu 2 ay geçtiğinizi öğrendiğinizde durumunuzu düşünün :)

Teminatlar genellikle poliçe bedeli ile doğru orantılı oluyor zaten, hatta aracınızdaki aksesuarlarıda poliçenize dahil ettirin çok düşük bir artış ile büyük bir garanti kapsamında oluyorsunuz.Acenteniz ile aracınızdaki ekstra donanımlar hakkında görüşmeyi unutmayın ve kesinlikle poliçe teminatlarınıza dahil ettirin.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Aralık 31, 2010, 10:05:46 »
Ufuk Bey, Ahmet Bey, bilgiler için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #13 : Aralık 31, 2010, 10:48:52 »
Ufuk Bey, Ahmet Bey, bilgiler için teşekkürler.

Rica ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Aralık 31, 2010, 11:23:33 »
Cevaplar için tekrar teşekkürler.
Son olarak Toyota altın kasko da mini onarım olmadığını söylüyorlar. Cam, far değişimi yapılıyo bildiğim kadarıyla.
Ben pek te usta şöför sayılmam :)
Diyelim tamponu çöp kutusuna falan sürttüm, park sırasında ufak tefek çizikler meydana geldi, bunu hasarsızlığı bozmadan yaptırabiliyor muyuz Toyota Altın Kasko'da?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #15 : Aralık 31, 2010, 11:46:13 »
Rica ederim:)

Altın kaskoda sizin de bahsettiğiniz gibi mini onarım yok, tamponunuz çizilse bile yenisi ile değiştirilip boyanıp takılıyor,bu yüzden en ufak hasar bile mini onarım teminat rakamlarını aştığından ilk hasarınızda hasarsızlık indiriminiz bozuluyor.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Aralık 31, 2010, 14:56:24 »
İbrahim Bey sizin aracınız da sanırım Yaris, hangi model olduğunu öğrenebilir miyim? Benimki 2011 model 1.33 Terra Sporty M/M.

Ben Toyota Kasko ve Euroko'dan fiyat aldım. Fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynı, fakat teminatlarda ufak farklar var. Ama benim için asıl önemli olan mini onarım toyota kaskoda yok, bunun yanında diyelim ki ayna, cam hasarlarında toyota kasko hasarsızlığı bozmadan orjinaliyle değiştirirken, euroko yan sanayi kullanıyo. Sanırım hangisi daha önemli diye belirlemek gerekiyo, fakat bana göre ikisi de önemli. Karar vermekte çok zorlanıyorum, hayırlısıyla halletsem de kafamdan silsem rahatlayacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Aralık 31, 2010, 16:25:33 »
teşekkürler ufuk bey ve ahmet bey, ben az önce gittim yaptırdım kaskomu, yıl sonu malum yeni yıla bırakmak istemedim, fiyatlarda değişiklik olabilir diye, ayrıca kaskosuz 15 gündür geziyordum,
genel sigorta 850 TL'ye yaptırdım kaskomu (10 taksit), auto king ile anlaşması varmış, küçük hasarlar ile ilgili,
toyota yetkili servisi ile anlaşma yapacak 2011 yılında yapmaz ise de sigortacıdan bir belge ile aracımı yaptıracağım yetkili serviste, içeriği tam bilmediğim için aşağıya yazıyorum, boş mu dediğiniz gibi benim kasko, ilk kez yaptırdım, yorumlarınız?
teminatlar şöyle:
kasko 30000 TL
artan mali mesuliyet 50000 TL
şöför ölüm 3000 TL
sakatlık 3000 TL
deprem 30000 TL
hk sürücüye bağlı 15000 TL
hk motorlu araca bağlı 15000 TL

2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #18 : Ocak 01, 2011, 15:54:16 »
İbrahim Bey sizin aracınız da sanırım Yaris, hangi model olduğunu öğrenebilir miyim? Benimki 2011 model 1.33 Terra Sporty M/M.

Ben Toyota Kasko ve Euroko'dan fiyat aldım. Fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynı, fakat teminatlarda ufak farklar var. Ama benim için asıl önemli olan mini onarım toyota kaskoda yok, bunun yanında diyelim ki ayna, cam hasarlarında toyota kasko hasarsızlığı bozmadan orjinaliyle değiştirirken, euroko yan sanayi kullanıyo. Sanırım hangisi daha önemli diye belirlemek gerekiyo, fakat bana göre ikisi de önemli. Karar vermekte çok zorlanıyorum, hayırlısıyla halletsem de kafamdan silsem rahatlayacağım.

Arzu hanım bence çok tereddütte kalmayın ve Toyota Altın kasko yaptırın sizin için en iyisi olacağını düşünüyorum.

teşekkürler ufuk bey ve ahmet bey, ben az önce gittim yaptırdım kaskomu, yıl sonu malum yeni yıla bırakmak istemedim, fiyatlarda değişiklik olabilir diye, ayrıca kaskosuz 15 gündür geziyordum,
genel sigorta 850 TL'ye yaptırdım kaskomu (10 taksit), auto king ile anlaşması varmış, küçük hasarlar ile ilgili,
toyota yetkili servisi ile anlaşma yapacak 2011 yılında yapmaz ise de sigortacıdan bir belge ile aracımı yaptıracağım yetkili serviste, içeriği tam bilmediğim için aşağıya yazıyorum, boş mu dediğiniz gibi benim kasko, ilk kez yaptırdım, yorumlarınız?
teminatlar şöyle:
kasko 30000 TL
artan mali mesuliyet 50000 TL
şöför ölüm 3000 TL
sakatlık 3000 TL
deprem 30000 TL
hk sürücüye bağlı 15000 TL
hk motorlu araca bağlı 15000 TL

Hayırlı olsun Ali bey allah sigorta eline düşecek günler göstermesin yine de :) Genel Sigorta ile doğru bir seçim yapmışsınız bence, teminatlar standartlar içerisinde artısı ya da eksisi yok.850TL gibi bir rakama kasko güvencesi içinde olmak Genel Sigorta gibi fiyat/performans  birincisi bir şirketle çalışmanın size sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Hayırlı olsun.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ocak 02, 2011, 16:12:09 »
ilk kaskom olduğu için 3-4 yere sordum, fiyatlar aşağı yukarı aynıydı yukarıda yazdığım gibi, konyada bölge müdürlüğü olduğu için sigortacım hızlı ve güvenli olduklarını belirttiği için, ayrıca sigortacıma güvendiğim için genel sigortadan yaptırdım, şimdi anladığım oradaki değerler ne kadar yükselirse kasko fiyatı da ona göre yükseliyor, önümüzdeki yıl onlara da bakarım artık, teşekkürler yardımlarınız için...
2008 toyota corolla d-4d