Gönderen Konu: Gösterge panelinden gelen ses'e nasıl çözüm bulabiliriz?  (Okunma sayısı 6878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
arkadaşlar 2008 corolla aracım var aracımdan gayet memnunum ama gösterge panelinden özelikkle parkeli yollarda gıcırtı duymaya basladım servise götürdüm izolasyon yaptıklarını söylediler ama sesi geçtiğimiz günlerde yine fark ettim. ne yapabiliriz? fikri olan varmı?  :-\
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Gösterge panelinden gelen ses'e nasıl çözüm bulabiliriz?
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2010, 12:45:48 »
arkadaşlar 2008 corolla aracım var aracımdan gayet memnunum ama gösterge panelinden özelikkle parkeli yollarda gıcırtı duymaya basladım servise götürdüm izolasyon yaptıklarını söylediler ama sesi geçtiğimiz günlerde yine fark ettim. ne yapabiliriz? fikri olan varmı?  :-\
İzalosyanlarını onların.Bende aynı sesi söyledim 2004 corolla sol dedim bazen gıcırtı geliyor baktırırız izole ederiz dediler.Tesadüfen servise indigimde teknisyen izolasyın diye napıyor çift taraflı bantı iç tarafa yapıştırıp geri yerine taktı.Al sana izalasyon yemede yanında yat.
Bence kapı süngeri falan birşey ayarlayacaksın kendin yapacan..
Bİrde murat bey suna dikkat edin mesela göstergeden geldigine eminmisiniz.ORdan geliyor dediğiniz ses başka yerden çıkıyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2010, 12:47:42 »
biliyorum ya daha önce araç esnediğinde konsoldan bir ses geldiğini düşünüyordum ama kolçakdan geldiğini fark ettim :).
ama bunun için eminin ses gösterge panelinden geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2010, 12:50:55 »
KAlite li bir süngerle izalasyonu kendin yapabilirsin.Nitekim bende öle yapmayı düşünüyorum.Plastikler sürtününce ses yapıyor onuda süngerle engelleyebilirsin.Ancak onu engellersen emniyet kemerinden geliyor orayı engelle başka yerden.En temizini artık ben kafama takmıyorum müzik sesi açıyorum arabada eşlik ediyor cızı gart hurt pırt diye
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2010, 12:55:16 »
çok önemli şeyler değil belki ama. bu sesi çözsem iyi olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2010, 13:04:32 »
kurcaladıkca başka yerden  çıkıyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 31, 2010, 13:23:13 »
sanırım bu sorun başka arkadaşların araçlarında yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #7 : Aralık 31, 2010, 15:19:11 »
murat bey bende 2009 corolla var. aracımda sizin behsettiginiz tür yollarda giderken gösterge panelinden ses geliyor. ben bu ses gelirken yol bilgisayarı segmelerini değiştiren çubukları tuttuğumda sesler azalıyor bazende gelmiyor. sanırım bu tür yolların yarattığı titreşimden bu cubuklar cızırdıyor olabilir. bende servise gidicem... Sizde sanırım benim gibi butür sesleri kafanıza takıyorsunuz. tabi giderilse iyidir ama arkadaşlarında dediği gibi bu tür problemlerin zaman zaman biri bitiyor diğeri başlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 31, 2010, 17:10:17 »
evet sonuçta plastik aksam olabilir. ama çözümü bulunmalı bir şekilde. sürekli müzik dinleyerek araç kullanmıyoruzdur sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Aralık 31, 2010, 17:23:59 »
megane seslerinden kaçtım toyota aldım.Yinemi sesle boğuşacağım :olmamış: :argh: gerçi arkadaşımın 2010 model corollasından biliyorum.araç60000km de ve megana alışık olduğum için bu araçtaki sesler bana ses olarak anormal gelmedi :D
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
« Yanıtla #10 : Aralık 31, 2010, 17:38:50 »
geçmiş olsun tekrar servise gidin ıbence yanınızda süngerde götürmeyi unutmayın. bende emniyet kemerinin olduğu yerden ses geliyor 2500 kmde araba ben pek kafaya takmıyorum böyle sesleri 10.000 bakımında onada baktırırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 31, 2010, 19:12:47 »
2004 corolla da da emnyet kemerinden ses geliyor.SEs tam olarak kemeri aşagı yukarı hareket ettiren mekanizmadan geliyor.Servis yapabilecek tek şeyin kemer tokasını sıfırı ile değiştirmek oldugunu söylüyor..
Aslında cihat bey çok haklısınız.Arkadaşımda 2004 megane II dynamic var okadar ses geliyr ki adam umursamıyor.Bizim corolla lar meganenin yanında mercedes gibi :Birazda bizde var focus veya meganelerden gelen sesler sorunlar bizlerde olsa ortalıgı ayaga kaldırırız herhalde
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 01, 2011, 22:53:19 »
Emniyet kemerinden gelen ses yağlama falan bişeyler yapıyorlar geçici bi süre ses gidiyo ama yine ortaya çıkıyor bu sesler.Adamlar kabul ediyor kronik diyolar ama çözüm bulmamaları beni deli ediyo.Hiçbiy yokmuş gibi davrandıklarında da acaba ben mi çok takıntılıyım!!Ama bozuk zeminde hakkaten çok ses çıkarıyor ön konsol..Çözüm şart.Arabada istemeden müzik dinlemek sıkıyo artık sırf sesi duymamak için dinlemekten isteyerek müzik dinlemeyi özledim!!!!!!Bide adamlara ses geliyo deyince neymiş efendim bu araclar asfalt yollar için yapılmış bozuk yolda ses çıkarması normalmiş..Bide test sürüşüne çıkınca sanki hepsi başına gelecekten haberi var gibi o civardaki bütün yollar kaymak gibi..Çıkıyosun test sürüşüne hani ses yok diyolar bakıyolar gözüne deli oluyorum..Bende eğer uyuz olduysam basıyorum fırçayı servise arabaya o zaman ses çıkaramıyolar.zaten dolmuşum iyice arabadan dolayı...bu arada araç auris 2009 dizel...napcaz bu toyotayla böyle hakkaten dertttt..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 02, 2011, 23:54:48 »
mehmet abi yapacak birşey yok valla seslere ya alışacan ya alışacan.Yani abi ya bu deveyi güdecen yada bu diyardan gidecen.Yada eşegi süren os.....una katlanır misali.Toyotalarda bu var.Gögüsten gelen cızırtılar.Abi bak konsoldan tıkırtı gelıyon diyon ya sen parke yollarda vites kolunun etrafındaki plastikler çok ses yapıyor oralardan geliyorsa halledersin
2011 d4d Corolla