Evet arkadaşlar aracı teslim aldığımızda Toyota Derindere Plazanın yanındaki BP istasyonunda depoyu doldurduktan sonra 458 km şehir içi kullandık.
Gösterge ışığı yanıp sönüyordu ve yol bilgisayarına göre 22 km daha mesafemiz kalmıştı yine bir BP istasyonunda ikinci kez depoyu doldurdum.
35,93 lt. 95 oktan benzinle depo doldu. ( 1 lt. 3,88 TL den 139,41 TL)
100 km de 7,84 lt. benzin yakmış oldu. ( Bilgisayar 8 lt. gösteriyordu yani hemen hemen aynı gibi)
Yakıt deposu 42 lt. alınan benzin yaklaşık 36 lt. demek ki 6 lt. daha benzin var depoda ve bu verilere göre bilgisayarın gösterdiği gibi 22 km değil maximum 76 km daha yol gidebilir ve benzin biter

işi sağlama alırsak 50-60 km kadar daha gidilebileceğini söyleyebiliriz.
Parasal olarak hesaplarsak km de 0,30 kuruş yakmış oldu.
Rodaj zamanı geçtikten ve motor tam kıvamına geldikten sonra bu rakam 0,25 - 0,28 kuruş arası bir yere gelecektir.
Uzun yolda ise 0,20 kuruş civarı yakacağını düşünüyorum ve kullanıma göre bu rakamları dahada düşürmek mümkün olabilir.
Daha önce 99 model otomatik honda civice biniyordum ve km de 0,35-0,37 kuruş yakıyordu.Komşumda da 2004 model otomatik honda euro civic var lpg li kullanıyor ve km de 0,26-0,27 kuruş yakıyormuş.Bunları göz önüne alırsak Yarisin ilk verileri gayet iyi diyebilirim.
Herkeze hayırlı günler dilerim.Allaha emanet olun.