Gönderen Konu: 2011 Yaris 1.33 Terra Sporty M/M yakıt tüketimi (İlk depoyu bitirdim)  (Okunma sayısı 11636 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
  • 23 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Evet arkadaşlar aracı teslim aldığımızda Toyota Derindere Plazanın yanındaki BP istasyonunda depoyu doldurduktan sonra 458 km şehir içi kullandık.
Gösterge ışığı yanıp sönüyordu ve yol bilgisayarına göre 22 km daha mesafemiz kalmıştı yine bir BP istasyonunda ikinci kez depoyu doldurdum.
35,93 lt. 95 oktan benzinle depo doldu. ( 1 lt. 3,88 TL den 139,41 TL)
100 km de 7,84 lt. benzin yakmış oldu. ( Bilgisayar 8 lt. gösteriyordu yani hemen hemen aynı gibi)
Yakıt deposu 42 lt. alınan benzin yaklaşık 36 lt. demek ki 6 lt. daha benzin var depoda ve bu verilere göre bilgisayarın gösterdiği gibi 22 km değil maximum 76 km daha yol gidebilir ve benzin biter :) işi sağlama alırsak 50-60 km kadar daha gidilebileceğini söyleyebiliriz.
Parasal olarak hesaplarsak km de 0,30 kuruş yakmış oldu.

Rodaj zamanı geçtikten ve motor tam kıvamına geldikten sonra bu rakam 0,25 - 0,28 kuruş arası bir yere gelecektir.
Uzun yolda ise 0,20 kuruş civarı yakacağını düşünüyorum ve kullanıma göre bu rakamları dahada düşürmek mümkün olabilir.

Daha önce 99 model otomatik honda civice biniyordum ve km de 0,35-0,37 kuruş yakıyordu.Komşumda da 2004 model otomatik honda euro civic var lpg li kullanıyor ve km de 0,26-0,27 kuruş yakıyormuş.Bunları göz önüne alırsak Yarisin ilk verileri gayet iyi diyebilirim.

Herkeze hayırlı günler dilerim.Allaha emanet olun.

Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Yusuf abi paylaşım için teşekkürler.

Hevesini kırmak istemem ama rodaj zamanı bittiğindede araç 0.30 krş yakacaktır düşeceğini sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
valla gayet güzel yakıtı yusuf bey.. aman nazar değmesin maşallah :)
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • 23 kere teşekkür etti
Rodaj zamanı yakıt tüketimi açısından efsane oldu diyorsun öyle mi :) bilemiyorum eskiden farkederdi.

tabi şuda olacak ki rodaj zamanı dolupta ilk bakıma gelene kadar bu sefer filtreler kirlenecek bujiler v.s. yakıt tüketimi yine 0,30 kuruş gibi dengelenebilir.
Auris '14

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Rodaj zamanı yakıt tüketimi açısından efsane oldu diyorsun öyle mi :) bilemiyorum eskiden farkederdi.

tabi şuda olacak ki rodaj zamanı dolupta ilk bakıma gelene kadar bu sefer filtreler kirlenecek bujiler v.s. yakıt tüketimi yine 0,30 kuruş gibi dengelenebilir.
Yusuf abi yakıttın litre olarak düşecek tabi ama en az aynı oranda benzine zam geliyor anlıcağın 0.30 krş ta kalırsa öp elini başına koy. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • 23 kere teşekkür etti
doğru diyorsun :)
Auris '14

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
ŞU an yakıt değerim 0,272 tl. tabi bunda havvaların soğuk olmasının da etkisi var. sanırım sizin de aracınız bu değerlere gelecektir. yazın ise 250 tl ye iner. şayet zam olamzsa.
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
ben de 1,33 otomatik m/m yaris 2011 aldım teslim aldığımda aracı 7.6 lt yakıyodu aracı fullledim daha sonra 400 km ye gelince 7 ye düştü dün 30 liralık benzin aldım değerler sapıtmaya başladı ve şu an tekrar 7.5-7.6 ya çıktı arada 7.4 e düşüyor nasıl iş anlamadım yapılan km arttıkça düşmesi gerekmiyormuydu alışma dönemi yani bu nedir 500 km yol yaptım düşeceği yerde artıyor