Gönderen Konu: Soğuk havada direksiyonu çevirince metal sesleri geliyor gart-gurt veya gacur gu  (Okunma sayısı 6649 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
ya arkadaşlar havalar soğuk olunca sabah arabayı çalıştırıyorum direksiyonu sağa sola çevirince gacur gucur ses geliyor. (kayış sesi değil). araba ısınınca direksiyonu çevirince ses gelmiyor hele bahar ve yazın hiç tık yok sadece soğuk havalarda var. direksiyon kutusu mu ya da önemsiz bişey mi?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Rot kollarına ve direksiyon kutusunun körüklerine bir baktırın, direksiyon kutusu herhangi bir yerden su aldığı zaman benzer problemler olabiliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
ya arkadaşlar havalar soğuk olunca sabah arabayı çalıştırıyorum direksiyonu sağa sola çevirince gacur gucur ses geliyor. (kayış sesi değil). araba ısınınca direksiyonu çevirince ses gelmiyor hele bahar ve yazın hiç tık yok sadece soğuk havalarda var. direksiyon kutusu mu ya da önemsiz bişey mi?

Aracınız kaç model?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi

Öncelikle forum kuralları gereği forumun Tanışma bölümünde kendinizi tanıtıp, profil bilgilerinizi tamamlamanız gerekiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Öncelikle forum kuralları gereği forumun Tanışma bölümünde kendinizi tanıtıp, profil bilgilerinizi tamamlamanız gerekiyor..
bi çok kez tıkladım açılmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
96 xei

Sesin kayışdan gelmediğine emin iseniz, direksiyon kutusundan ziyade direksiyon pompasından ya da pompanın kasnağından gelebileceğini tahmin ediyorum.Hidrolik direksiyon yağınızı (ATF DEXRON IV) kontrol etmenizi öneririm.

Küçük bir ihtimal de olsa direksiyon rot kolu körüklerinizi kontrol ettirin,körüklerin patlak ya da yırtık olması tarif ettiğiniz sese sebep olabilir.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Sesin kayışdan gelmediğine emin iseniz, direksiyon kutusundan ziyade direksiyon pompasından ya da pompanın kasnağından gelebileceğini tahmin ediyorum.Hidrolik direksiyon yağınızı (ATF DEXRON IV) kontrol etmenizi öneririm.

Küçük bir ihtimal de olsa direksiyon rot kolu körüklerinizi kontrol ettirin,körüklerin patlak ya da yırtık olması tarif ettiğiniz sese sebep olabilir.

Saygılar...
teşekkürler. direksiyon yağı tam. kontrol ettim onu ama körükleri kontrrol ettirmeliyim sanki. bulunduğum yerde iyi usta yok. güvenemiyorum. onun için ben şu problem var deyip gitmeliyim yoksa olmadık şeyler söylüyorlar. sanayiye gidene kadar ses kesiliyor.
teşekkür ediyorum yardımlarınız için......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
teşekkürler. direksiyon yağı tam. kontrol ettim onu ama körükleri kontrrol ettirmeliyim sanki. bulunduğum yerde iyi usta yok. güvenemiyorum. onun için ben şu problem var deyip gitmeliyim yoksa olmadık şeyler söylüyorlar. sanayiye gidene kadar ses kesiliyor.
teşekkür ediyorum yardımlarınız için......

Umarım sorununuz büyük değildir ve kısa zamanda çözülür.

Geçmiş olsun