Gönderen Konu: Yaris 1.4 MMT Yakıt Tüketimi  (Okunma sayısı 1471 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
Yaris 1.4 MMT Yakıt Tüketimi
« : Aralık 27, 2010, 22:58:34 »
Arkadaşlar merhaba;

Başlıklarda aradım ama benzer bir konu göremedim. Yaris 1.4 Multi-mode dizel aldım 2-3 ay önce.Yakıt tüketiminin az olması almam için önemli sebeplerden biriydi ama pek az yakıyor gibi gelmiyor nedense bana.Örnek vermek gerekirse 50 liralık 15 litre  yakıt aldığımda göstergede gideceği km 255 olarak görünüyor,  depo 42 litre o zaman tam depo ile gideceği km 715 yapıyor, motor açıldıkça daha az yakar gibi şeyler duyuyorum, bir arkadaşım Toyota Corolla ile tam depo 1000 km gittiğini söylüyor, bu tüketim sizce normal midir, genelde manuel ve uygun devrinde  kullanıyorum...

Toyota Club Türkiye

Yaris 1.4 MMT Yakıt Tüketimi
« : Aralık 27, 2010, 22:58:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Yaris 1.4 MMT Yakıt Tüketimi
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2011, 23:01:14 »
aynı şekilde ben de bu konudan müzdaribim. Aracım 2007 1.4 mmt dizel ortalama 5.5 yakıyor ve şehir içi full depo ile 640 km falan gidebiliyorum acaba hata bende mi yoksa cidden yarislerde fazla yakma gibi ortak bir sorun var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 1.4 MMT Yakıt Tüketimi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2011, 09:17:01 »
Serdar Bey, menzil değil ortalama tüketim rakamına göre yorum yaparsanız daha sağlıklı olur. Corolla deposu daha byük olduğu için şehir dışı sakin kullanımda rahatlıkla 1000 km menzile erişebilir.
Folgsamkeit macht frei...