selamın aleyküm arkadaslar yenı aurıs d4d aldım.aracıma orgınal helezon ve bodykıtını aldım cok sahane oldu ama bu araca xeon far kıtı getırdım yurt dısından araca uygun ama bu araclarda her hangı bır problem yasanıyormu xeon takılınca ?bılgı verırsenız sevınırım ıyı gunler
araca uygunsa neden bi sorun olsun ki??servse sordunuz mu peki??
xenon far ozellikle sehirler arası yollarda bariz bir aydınlatma farkı saglıyor. Uzunları yakmanıza gerek kalmıyor, bu sayede bir uzun yakıp sonra araba gelince kapatmakla ugrasmıyorsunuz normal araclarda oldugu gibi.
Lakin xenon mevcut araclarda far yıkama sistemi olmalı diyorlar, bir noktadan dagıldıgı icin ışık o bolge kirlenirse ışık cok azalabiliyor.
servise sordum 2000 ytl dediler orginal far kiti arti xeon komple bir satiliyormus. cennmax urunlerinin xeonlari cogu araca uygun ve herhangi bir ariza yaratmiyor .Servise ben getireyim dedim siz takin dedim olmaz dediler bazi servisler ise cenmax xeonlarini kendileri satip araclara takiyorlar. servis ustasiyla gorustumde bana istanbulda rav 4 xeon takmislar dedi aracin abs fren sisemini kitlemis xeonlar takildiktan sonra o yuzden celiskide kaldim acaba aurise taktirsama problem yaratirmi diye? aslinda bisey yaptigi yokta arac sifir oldugu icin bende bisey diyemiyom servise yoksa aracin neyini bozacak.seat ibiza taktim bisey olmadi daha sonra yeni leon aldim ona da serviste taktir dim bisey olmadi daha sonra vw caddy taktim ondada herhangi bi sorun yasamadim.nasil cozecez bu isi bilmiyom .sizlerde takan varmi arkadaslar corolla olur yeni model yada auris beyin olarak herseyi ayni araclarda.takan varsa bi bize yol gostersin
yeni corolla dizellere, yeni corolla benzinlinin xenon sistemini uygulasak nasıl olur? deneyen yada fikir veren varmı?
Ahmet Bey en iyisi bunu servise sormanız. Henuz sanırım bu forumda bu soruya tam dogru cevap verebilecek kimse yok.
Lakin fikir yurutursek olmaması icin bir sebep yok.
Arkadaşlar ben 2008 Corolla'ma Serviste Xenon taktırdım.Far merceksiz,başlangıçta çok hoş bir görüntü oluşturuyor ve görsellik açısından mutlaka kullanılmalı diye düşünüyorum.arkadaşlarımın da dediği gibi uzun far'a gerek duymuyorsunuz,müthiş net gösteriyor yolu.Ancak; ben taktırdıktan 3 gün sonra farlarım otomatik yandığı için bazen ilk çalıştırmada biri yanmıyor..geçen akşamda diğer taraftaki yanmadı..Elle manuel açıp kapatınca farları devreye giriyor..Servis yetkilisi bu durumun normal olduğunu,bir far diğerine göre soğuksa geç yanabilir diyor..tuhaf,yolda giderken bir far yanıyor diğeri yanmıyor..zaten ben eve gittikten sonra yansa ne olur yanmasa ne olur..servisin tezi bana saçma geldi,çünkü 1 yaşında avensis'im de orjinal fabrika çıkışı xenon var ve bir defa bile bu hatayı vermedi (o da otomatik yanıyor )..ya bir elektrik sorunu var yada farlar problemli..En kısa zamanda servise göstermeyi düşünüyorum..Sonuç alınca mutlaka yazarım
xenonun markası nedir acaba?
Arkadaşlar ben 2008 Corolla'ma Serviste Xenon taktırdım.Far merceksiz,başlangıçta çok hoş bir görüntü oluşturuyor ve görsellik açısından mutlaka kullanılmalı diye düşünüyorum.arkadaşlarımın da dediği gibi uzun far'a gerek duymuyorsunuz,müthiş net gösteriyor yolu.Ancak; ben taktırdıktan 3 gün sonra farlarım otomatik yandığı için bazen ilk çalıştırmada biri yanmıyor..geçen akşamda diğer taraftaki yanmadı..Elle manuel açıp kapatınca farları devreye giriyor..Servis yetkilisi bu durumun normal olduğunu,bir far diğerine göre soğuksa geç yanabilir diyor..tuhaf,yolda giderken bir far yanıyor diğeri yanmıyor..zaten ben eve gittikten sonra yansa ne olur yanmasa ne olur..servisin tezi bana saçma geldi,çünkü 1 yaşında avensis'im de orjinal fabrika çıkışı xenon var ve bir defa bile bu hatayı vermedi (o da otomatik yanıyor )..ya bir elektrik sorunu var yada farlar problemli..En kısa zamanda servise göstermeyi düşünüyorum..Sonuç alınca mutlaka yazarım
[/quote]
ben de xenon siparisimi verdim servise. takilmasini bekliyorum. ama bunlari okuyunca acaba mi diye dusunuyorum. oldugu gibi mi yansa acaba farlarim???
Bence yeni corollalara xenon taktırmak için biraz daha beklemek lazım. tam oturmamış urunler.