Gönderen Konu: Motor Silk Bor On Cls Bond Yada Nnt Bor Power Nano Teknolojİk S 250  (Okunma sayısı 2484 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
selam  arkadaşlar,
Bor katkılı ürünlerden MOTOR SILK BOR ON CLS BOND yada NNT BOR POWER NANO TEKNOLOJİK S 250 yada başka ürün kullanan arkadaşlar var mı? Yada bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa tavsiye ederler mi? Ben 2006 HB Corolla da kullanmayı düşünüyorum. Ürün tanıtımlarına bakılırsa çok faydalı gibi görünüyor. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Motor Silk Bor On Cls Bond Yada Nnt Bor Power Nano Teknolojİk S 250
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2007, 13:06:16 »
Bir seferinde o tip garip birşey ekledim yağa, hiçbir fark hissetmedim. Üstüne üstlük motora zarar bile vermiş olabilir. Daha detayını bilmiyorum ama ben hiçbir arabama öyle şeyler koymam bir daha.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2007, 21:35:32 »
Motor Silk kullanmistim bir kere. sadece ilk ekledigimde biraz farketti sanki, uzun vadede hic bir fark gormedim. tavsiye etmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2007, 22:02:50 »
uzun süreli dayanacağı yalan bence satış taktiği

hatta başka bi forumda bununla ilgili satıcının kendi ağzıyla bunu ağzından kaçırdığını sonrada kıvırdığını gördüm

dolasıyla ilk zamanlar faydası olsa bile çok uzun dayanacağını sanmam
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2007, 15:10:27 »
Yeni araclarin motorlarindaki yag kanallari ciddi derecede kücük ve ince. Sentetik yag kullaniyor iseniz bu tarz katkilara hic gerek yok. Yag kanallarini bile tikayabilir.

Bu tarz seyler yerine kalite bir yag secin. Mümkünse sentetik secin. Hem cevreye hem de motorun ömrüne katkida bulunun.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2007, 14:14:55 »
2001 Corollamda kullanmıştım. Bol yağ tüketen seridendi aracım. birkaç yüz km. motorun daha sessiz çalışmasını sağlıyor ama yağ tüketiminde ve yakıt tasarrufunda en ufak bir değişiklik olmamıştı. Fiyat-performans olarak beş para etmez

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2007, 12:52:36 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
Yeni araclarin motorlarindaki yag kanallari ciddi derecede kücük ve ince. Sentetik yag kullaniyor iseniz bu tarz katkilara hic gerek yok. Yag kanallarini bile tikayabilir.

Bu tarz seyler yerine kalite bir yag secin. Mümkünse sentetik secin. Hem cevreye hem de motorun ömrüne katkida bulunun.
[/quote]
Selam.
Yine kesinlikle katılıyorum. Ayrıca;

Kaliteli bir motor yağı kullanmanız yeterlidir. Yalnız Sentetik yağların bir miktar eksiltme yapması doğaldır özellikle yüksek devirli kullanımlarda. Ekleme yeterli olacaktır.

Yine ayrıca özellikle kaliteli motor yağlarına katkı kesinlikle kullanılmamalıdır. Çünkü, bu katkıların barındırdığı bazı kimyasallar motor yağıyla yüksek sıcaklıkta tepkimeye girecek ve motor yağının bazı özelliklerini bozabilecektir. Kaliteli yağlar motor için gerekli kimyasalları zaten bünyesinde barındırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 05, 2007, 09:25:45 »
Teşekkürler arkadaşlar,
Bu katkılarla ilgili Toyota ya da mail attım. Bu tür ürünlerle ilgili bilgilerinin olmadığını söylediler. Kullanılmamasını tavsiye ettiler.
Zaman ayırdığınız için tekrar teşekkürler.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...