Gönderen Konu: plakaya gelen trafik cezaları  (Okunma sayısı 5839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
plakaya gelen trafik cezaları
« : Aralık 27, 2010, 15:45:05 »
benim arabanın son bandrolunu ödememiştim,bugün ödemeye gittiğimde Araç verg. dairesinde trafik cezan var dediler.2005 yılına aitmiş ve mayıs 2010 da plaka kaydına girmiş.45 liraymış olmuş 98 lira.benim trafik cezam yok çünkü olunca hemen öderim.sinirden terledim atletim su gibi oldu.5-6 sene öncede olmuştu 3 adet ceza girmiş kayda.15 gün uğraşarak yanlış plaka olduğunu tesbit ettirerek düzelttirmiştim.öimdi yine istanbul yolları gözüktü on mislisini harcasamda hemen teslim olmayacağım aslını esasını öğreneceğim.bu durumu yüksek sesle dillendirip bu haksızlıkları önlemek lazım.görüşlerinizi bekliyorum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

plakaya gelen trafik cezaları
« : Aralık 27, 2010, 15:45:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: plakaya gelen trafik cezaları
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2010, 16:00:26 »
Geçmiş olsun.  Ceza tarihi belli mi ? Araç sizdemiydi o tarihte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2010, 16:10:11 »
evet bendeydi.2005 tarihli ,mayıs 2010 da plakaya işlenmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2010, 16:16:12 »
çok ilginç bir durum, karşınıza çıkmamış bir ceza miktarı birden bire türeyivermiş sanki. Bence bu ceza ile ilgili size tebligatın yapılmadığına eminseniz bir dilekçe verin derim. Sisteme girilen ceza en azından ocak banrolunü öderkende çıkması gerekmezmiydi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2010, 16:30:42 »
daha önce böyle b,r kaç defa sıkıntım oldu.4 defa hallettim ama bir defa ödemek zorunda kaldım.Şöyle
2 defa başka plaka sehven benim dosyaya işlenmiş ld olan hard lz işlenmiş tavi lz benim  ceza kağıgını çıkarttırdım ve hata düzeltildi
1 defa daha önce ödediğim makbuzu buldum nasıl olmuşs sa kayıtlara girmemeiş ödeme  zira bankaya yatmıştı
1 ve son defa da degerli eşim plakayı söylerken hatalı söylemiş 424 olması lazımken 524 e yatırmış memurda sormamış eşim  Mehmet olması gereken ismin cemal olduğu dikkatinden kaçmış :))))))))
özetle bu tür hatalardan biri olmuştur ve peşini bırakmayın derim...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 27, 2010, 16:35:02 »
kesinlikle cezanın tarfınıza teblig belgesini isteyin.Kime teslim etmişler.Veya ne ile bildirmişler.Yıl sonu geliyor ya memurlar açıklarını heralde böyle kapatıyorlar .Banada oldu 4 sene önce park cezası yemiştim 36 lira ödedim makbuzuda arabanın dosyasına koydum.aradan 3 yıl sonra bana bir kagıt geldi ödenmemiş trafik cezanız var diye  babam beni aradı olum sen bunu ödemedin miydi diye ödedim dedim .dosyadan makbuzu çıkartık gittik .dedik bunu ödeyecektik tamam dediler .herşey bitti para yerine önceden ödedigimiz makbuzu ve ceza makbuzunu verdik .Bayan memurun yüz ifadesini görmeliydiniz.Dedik sistemde ödendi bilgisi olan bir parayı tekrar nasıl alacaksınız dedik ...
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2010, 16:37:03 »
kesinlikle cezanın tarfınıza teblig belgesini isteyin.Kime teslim etmişler.Veya ne ile bildirmişler.Yıl sonu geliyor ya memurlar açıklarını heralde böyle kapatıyorlar .Banada oldu 4 sene önce park cezası yemiştim 36 lira ödedim makbuzuda arabanın dosyasına koydum.aradan 3 yıl sonra bana bir kagıt geldi ödenmemiş trafik cezanız var diye  babam beni aradı olum sen bunu ödemedin miydi diye ödedim dedim .dosyadan makbuzu çıkartık gittik .dedik bunu ödeyecektik tamam dediler .herşey bitti para yerine önceden ödedigimiz makbuzu ve ceza makbuzunu verdik .Bayan memurun yüz ifadesini görmeliydiniz.Dedik sistemde ödendi bilgisi olan bir parayı tekrar nasıl alacaksınız dedik .İşte onlar gözükmez mişte .Falan da filanda binbir kolpa .Allah böyle vicdansızlardan bizleri korusun

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2010, 17:38:35 »

Bir trafik polisini gideceği yere bırakmak için arabaya almıştım. Onunla bu konuyu konuşmuştuk. Böyle 1- 2 yıl sonra gelen cezalara itiraz edin demişti. Peşini bırakmayın.
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #8 : Aralık 27, 2010, 17:40:22 »
rusatta ki adrese yapılacak tebligatlar hukuken geçerlidir.birisi bu adresten tebligatı teslim almışsa hiç bir hak iddi a edemezsiniz.ancak bu adrese yapılan bir tebligat yok ise veya bu adreseten birisi tarafından kabul edilmiş bir tebligat yok ise o parayı ödemeyin.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 27, 2010, 17:41:20 »
kesinlikle cezanın tarfınıza teblig belgesini isteyin.Kime teslim etmişler.Veya ne ile bildirmişler.Yıl sonu geliyor ya memurlar açıklarını heralde böyle kapatıyorlar .Banada oldu 4 sene önce park cezası yemiştim 36 lira ödedim makbuzuda arabanın dosyasına koydum.aradan 3 yıl sonra bana bir kagıt geldi ödenmemiş trafik cezanız var diye  babam beni aradı olum sen bunu ödemedin miydi diye ödedim dedim .dosyadan makbuzu çıkartık gittik .dedik bunu ödeyecektik tamam dediler .herşey bitti para yerine önceden ödedigimiz makbuzu ve ceza makbuzunu verdik .Bayan memurun yüz ifadesini görmeliydiniz.Dedik sistemde ödendi bilgisi olan bir parayı tekrar nasıl alacaksınız dedik .İşte onlar gözükmez mişte .Falan da filanda binbir kolpa .Allah böyle vicdansızlardan bizleri korusun
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Aralık 27, 2010, 17:46:25 »
2 kere benim başaıma geldi.anlatayım efendim;

1.sinde ceza yazılan araç ile benim aracımın markası ve rengi farklı idi ancak plaka benim plaka idi.vergi dairesinden ruhsatı istediler ve sundum.ceza yı bilgisayardan düşürdüler.
2.sinde ceza yazılan araç ile benim araç her bakımdan benimdi.ben bursada ikamet ediyordum ancak araba ankara plakalı olduğundan tebligat ankaradaki adrese yapılmıştı ve ankaradaki evde oturan hiç tanımadığım bir kişi imza karşılığı tebligatı almıştı.paşa paşa ödedim cezayı.ceza tarihinde arabam bursadaki evimin garajında taşınma nedeniyle 1 gün boyunca yatmıştı.ama ceza tutanağında aşırı hızdan ceza yemişti benim araç.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 27, 2010, 17:50:41 »
Geçmiş olsun Atilla abi sinir bozucu bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 27, 2010, 18:11:33 »
arkadaşlar gelen mesajlardan sonra arabanın dosyasını çıkardım ve.........ceza tutanağı ile iş bankasına yatırdığımın makbuzunu buldum.şimdi iş bu yanlışlığı düzeltmeye geldi.ama bu hepimizin başına geliyor,böyle şeyleri engellemek insanların maddi ve manevi sıkıntıya girmeleri hükümet tarafından önlenmelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 27, 2010, 18:15:32 »
Geçmiş olsun Atilla abi sinir bozucu bir durum.
sağol Mahmut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 27, 2010, 18:48:05 »
Bana da oldu zamanın da sisteme düşmeme nedeni bankaların onlıne sistemleridir. Varsa yalnışlık düzeltilir.Sende git atilla abi trafiğe göster makbuzu düşsünler sistemden olsun bitsin.uZAtmanın manası yok.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 27, 2010, 19:01:24 »
Bana da oldu zamanın da sisteme düşmeme nedeni bankaların onlıne sistemleridir. Varsa yalnışlık düzeltilir.Sende git atilla abi trafiğe göster makbuzu düşsünler sistemden olsun bitsin.uZAtmanın manası yok.
   Teoman kardeşim,iş o kadar kolay değil,istanbula gidip ümraniye araç vergi dairesine gitmek lazım.diğer vergi dairelerinin ve trafiğin hiçbir yetkisi yok.geşen sene bir bandrol borcum çıkmıştı,yine iş bankasına yatırmışım ama plaka harflerinin yeri değişik yazılmış,kastamonudan ümraniyeye üç kere gittim,bankadan yazı,makbuz aslı üç ayda düzeltimedi arayınca imzada diyorlardı.en sonunda kanaltürkün haber dairesi başkanı damadım sayesinde 15 dakikada düzeltildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 27, 2010, 19:03:29 »
inşallah senin başına gelmez o düzeltme üç ay sürdüğünden muayenem gecikti üç aylık ceza aldılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 27, 2010, 19:05:37 »
    Teoman kardeşim,iş o kadar kolay değil,istanbula gidip ümraniye araç vergi dairesine gitmek lazım.diğer vergi dairelerinin ve trafiğin hiçbir yetkisi yok.geşen sene bir bandrol borcum çıkmıştı,yine iş bankasına yatırmışım ama plaka harflerinin yeri değişik yazılmış,kastamonudan ümraniyeye üç kere gittim,bankadan yazı,makbuz aslı üç ayda düzeltimedi arayınca imzada diyorlardı.en sonunda kanaltürkün haber dairesi başkanı damadım sayesinde 15 dakikada düzeltildi.

abi o zaman gene ara onu düzelsin hemen :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 27, 2010, 19:24:37 »
onun düzeltmesi imzadan çıkmaması olayı,o safhaya gelmesi için makbuzu götürüp işleme aldırmak lazım.teoman seni biraz hırçın ve alaycı görüyorum,bu tavırları senin gibi bir TCT üyesine uygun görmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 27, 2010, 19:27:05 »
Hırçın belki ama asla alaycı değilim.Eğer o masum gülücük beni alaycı yaptıysa yorum yapmam zaten abi.