Gönderen Konu: AE 101 ön fren bırakmama. yardım arkadaşlar.  (Okunma sayısı 4876 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
AE 101 ön fren bırakmama. yardım arkadaşlar.
« : Aralık 27, 2010, 11:15:48 »
selam  arkadaşlar aracıma yine nazar değdi.
dün yaklaşık 20 km lik bir yola gittim ve araç durduğunda tuhaf bir balata kokusu farkettim. gerçi yolda gelirkende bir tuhaflık vardı ama durunca anladım
   ve sorun şu. ön sol teker fren sıkarak gelmiş. yani tam kapmamış ama balatayı yiyecek kadar tutuyor. çünkü jantın üstündede balata tozları vardı.
    sizce neden olabilir ne gibi sorun açabilir. aracı hafta sonu göstericem. ist/k.çekmece/ sefaköyde oturuyorum. önereceğiniz usta (usta) varmı.
1996 corolla xei hakan doğan

Toyota Club Türkiye

AE 101 ön fren bırakmama. yardım arkadaşlar.
« : Aralık 27, 2010, 11:15:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 ön fren bırakmama. yardım arkadaşlar.
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2010, 11:37:59 »
benimde arka sol tekerde olmuştu bi kere ama çok aşırı değil...anlamak için dikkat etmek gerekirdi yani...götürdüm ustama hemen tekeri söktü sonra birazcık gevşetti ayarını...sadece bir iki diş gevşettii fazla değil yani... çok büyük bi sorun değil bence...iyi bi frenciye götürün hallederler...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2010, 14:03:50 »
osman abi arkalar kampana olduğu için ayarlanır. ilk kim taktıysa o çok sıkı bırakıp takmış. önlerdeki sorun ise, hidrolik yağını kontrol edin. Kaliper pimleri sökülür greslenir ve sanayi tabiri ile alıştırma diye adlandırdığımız yapılır. bu çözüm ile sorun ortadan kalkar sanırım.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2010, 14:06:41 »
osman abi arkalar kampana olduğu için ayarlanır. ilk kim taktıysa o çok sıkı bırakıp takmış. önlerdeki sorun ise, hidrolik yağını kontrol edin. Kaliper pimleri sökülür greslenir ve sanayi tabiri ile alıştırma diye adlandırdığımız yapılır. bu çözüm ile sorun ortadan kalkar sanırım.

haklısın hakan abinin sorunu ön tekerdeymiş...ben kampanalardan bahsettim...dikkat etmedim ön teker olduğuna...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2010, 16:05:10 »
Bildiğim kadarıyla 0.1-2 mm kadar bir boşlukla balatalar aslında sürekli temas halindeler diske. Uzun yola çıktığımızda disk ve balatalar bu yüzden zaten ısınırlar. Ama sizin sorununuz fren merkezi ile ilgili bir sorun gibi geldi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 27, 2010, 16:28:00 »
arkadaşlar konu frenken ben birşey sorayım.ani fren yaptıgımda kızakladıgında böyle küt küt küt diye bir vurma sesi geliyor alenen abs gibi frenlerde hissediyorum.aracın tblalarında ön takımında z rotlarında hiçbirşey yok bütün aksamlar normal çalışıyor.aklıma iki şey geliyor kışlık lastikler .ama yazlık lastikler varkende oluyor du bir amartisiörler .hiç degişmedi vede aracın önü fazla esnek .sizin bir yorumuz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2010, 16:33:29 »
Araç önü fazla esnekse amortisörler bozuk sanki ;) yay üstünde gidiyorsundur, takozlara vurma sesi olabilir. Ustana bir baktır Yücel kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2010, 16:36:05 »
eyvallah metin abi göstermek lazım bende onlardan kıllanıyorum çok bariz vuruyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 27, 2010, 16:38:45 »
eyvallah metin abi göstermek lazım bende onlardan kıllanıyorum çok bariz vuruyor .
o halde iken yüksek süratlere çıkma Allah korusun aracının şu halde yol tutuşunda bir zayıflama olabilir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #9 : Aralık 28, 2010, 11:36:10 »
arkadaşlar yaptığım bir hata diskleri tornalatmak oldu. birkaç ay önce.
fren balataları bitmil + özelliğini kaybetmisti.
rh (redhause) balata aldım ve diskleri tornalatmıştım. yüksek hızda firene basınca araba abs li gibi vuruyordu hem ayagımda hem dıreksıyonda hısediyordum. usta balata + torna işleminden sonra düzelcegını soyledi.
işin aksi hala yuksek hızda frenlerde vurma var. hafta sonu inşallah çözeriz.

bide ben daha önce bir ustaya frenlere ayar yaptırmak ıstedıgımı soylemıstım ustada bana bunlar otomatık kendı sıkar bozdurma demıstı. alakası varmı bılmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 29, 2010, 17:43:44 »
arkadaşlar yaptığım bir hata diskleri tornalatmak oldu. birkaç ay önce.
fren balataları bitmil + özelliğini kaybetmisti.
rh (redhause) balata aldım ve diskleri tornalatmıştım. yüksek hızda firene basınca araba abs li gibi vuruyordu hem ayagımda hem dıreksıyonda hısediyordum. usta balata + torna işleminden sonra düzelcegını soyledi.
işin aksi hala yuksek hızda frenlerde vurma var. hafta sonu inşallah çözeriz.

bide ben daha önce bir ustaya frenlere ayar yaptırmak ıstedıgımı soylemıstım ustada bana bunlar otomatık kendı sıkar bozdurma demıstı. alakası varmı bılmıyorum.

Sorununuz kaliper tamir takımından kaynaklanıyo olabilir,kaliper pistonu ve bağlantı civatalarının etrafındaki lastik körükler yani,acilen kontrol ettirmenizde fayda var,geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 29, 2010, 21:51:23 »
  Öncelikle balataları diskten ayıran tellerin kaliperlerde takılı olduğundan emin olun. Bunlar (V) şeklinde ve karşılıklı iki teldir muhtemelen. Ayrıca kaliper conta takımının da sağlığından emin olmak gerekir. Eğer değişim gerekli ise (kaliper contaları) kesinlikle orjinal yedek parça öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #12 : Aralık 30, 2010, 09:07:34 »
Balataları diskten ayıran V şeklindeki telleri kullanmamakta fayda var balata bittikçe bu tellerin diske temas ederek ses çıkartma olasılıkları ortaya çıkıyor,herkesin başına gelebilir demiyorum ama en azından bizim AE101-AE111 gibi araçlarımızda takılmaması takılmasından daha faydalı bence (tecrübe ile sabittir).

Kaliper tamir takımını bulabilirseniz "MIYACO" marka kullanabilirsiniz,Toyota ve birçok japon otomobil üreticisinin orjinal kaliper tamir takım üreticisidir.MIYACO bulamaz iseniz kesinlikle orjinal kullanmanızda fayda var zaten çok çok pahalı bir tamir takımı değil kaliper tamir takımı, piyasan uydur kaydır iş yapmaya değmez bence.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #13 : Aralık 31, 2010, 15:09:50 »
eyvallah sagolun arkadaşlar. eger oyleyse peki almamı tavsiye edecegınız bır yer varmı. (istanbul)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #14 : Ocak 01, 2011, 16:08:20 »
Özel mesaj attım Hakan bey,geçmiş olsun.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #15 : Ocak 03, 2011, 11:49:24 »
hocam tesekkurler yorum ıcın.
tamir takımı değişti.(lastikler) ve
fren merkezi (yumruk şeklinde slindir) çapakları alındı. disk tekrar tornalandı.
usta önce diski tornalayıp kaliper pistonlarını yağladı. 1 tanesi kitlemiş hareket etmiyordu ( sıcaktan ) sonra deneme sürüşü yaptım tekrar ısınma oldu.daha sonra usta tamır takımını değişti.
30 tl tamir takımı ( hangi marka ne bilmiyorum 2-3 tane halka şeklinde lastik sadece)
20 tl disk torna
20 tl işçilik

toplam 70 liraya halloldu    ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #16 : Ocak 03, 2011, 11:56:53 »
hocam tesekkurler yorum ıcın.
tamir takımı değişti.(lastikler) ve
fren merkezi (yumruk şeklinde slindir) çapakları alındı. disk tekrar tornalandı.
usta önce diski tornalayıp kaliper pistonlarını yağladı. 1 tanesi kitlemiş hareket etmiyordu ( sıcaktan ) sonra deneme sürüşü yaptım tekrar ısınma oldu.daha sonra usta tamır takımını değişti.
30 tl tamir takımı ( hangi marka ne bilmiyorum 2-3 tane halka şeklinde lastik sadece)
20 tl disk torna
20 tl işçilik

toplam 70 liraya halloldu    ?

Keşke değişen kaliper tamir takımının markasını sorsaydınız muhtemelen yerli üretim lastikler kullanılmış olmalı orjinali K.D.V dahil 80TL civarında orjinaline muadil "MIYACO" marka tamir takımı 45-50TL civarında.Sadece kaliper pistonu (balataya basan 52mm çaplı piston) lastiğimi değişti yoksa kaliper kayıcıları (kaliperi taşıyıcıya bağlayan pimler) lstikleri de değiştimi ?

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
« Yanıtla #17 : Ocak 03, 2011, 12:20:39 »
geçmiş olsun Hakan bey..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #18 : Ocak 03, 2011, 13:34:05 »
sagolun.
bu ustayla 2. işim.pek fazla soru sormadım. hoşlanmadığım usta tipi detaylı anlatmayan. benimde aklıma gelmedı dormak yoksa sorardım. birdaha görüşürsem sorucam. ama inşallah görüşmem.
teşekkürler ilginize arkadaşlar.