0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
osman abi arkalar kampana olduğu için ayarlanır. ilk kim taktıysa o çok sıkı bırakıp takmış. önlerdeki sorun ise, hidrolik yağını kontrol edin. Kaliper pimleri sökülür greslenir ve sanayi tabiri ile alıştırma diye adlandırdığımız yapılır. bu çözüm ile sorun ortadan kalkar sanırım.
eyvallah metin abi göstermek lazım bende onlardan kıllanıyorum çok bariz vuruyor .
arkadaşlar yaptığım bir hata diskleri tornalatmak oldu. birkaç ay önce.fren balataları bitmil + özelliğini kaybetmisti.rh (redhause) balata aldım ve diskleri tornalatmıştım. yüksek hızda firene basınca araba abs li gibi vuruyordu hem ayagımda hem dıreksıyonda hısediyordum. usta balata + torna işleminden sonra düzelcegını soyledi.işin aksi hala yuksek hızda frenlerde vurma var. hafta sonu inşallah çözeriz. bide ben daha önce bir ustaya frenlere ayar yaptırmak ıstedıgımı soylemıstım ustada bana bunlar otomatık kendı sıkar bozdurma demıstı. alakası varmı bılmıyorum.
hocam tesekkurler yorum ıcın. tamir takımı değişti.(lastikler) ve fren merkezi (yumruk şeklinde slindir) çapakları alındı. disk tekrar tornalandı. usta önce diski tornalayıp kaliper pistonlarını yağladı. 1 tanesi kitlemiş hareket etmiyordu ( sıcaktan ) sonra deneme sürüşü yaptım tekrar ısınma oldu.daha sonra usta tamır takımını değişti.30 tl tamir takımı ( hangi marka ne bilmiyorum 2-3 tane halka şeklinde lastik sadece) 20 tl disk torna20 tl işçiliktoplam 70 liraya halloldu ?