Gönderen Konu: LPG Alırken Dikkat Edin Kazıklanmayın...!!!  (Okunma sayısı 3452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
LPG Alırken Dikkat Edin Kazıklanmayın...!!!
« : Aralık 27, 2010, 10:19:39 »
Arkadaşlar 2-3 ay önce aracıma BRC my10 marka sıralı lpg taktırdım depom simit ve 43lt normal koşullarda depomun 34-35lt gaz alması gerekli diye biliyorum
farkı istasyonlardan gaz alıp kaliteli uzun menzilli gaz bulmaya çalışırken bişey farkettim son aldığım istasyonda uzun menzilli gidebiliyordum fakat şöyle bişey gözüme çarptı önceki depo fullemelerimde araç 34-35ltde tık diye atıyordu ve gaz alımı duruyordu fakat bazı istasyonlar bildiğiniz gibi şamadıra öterek zorlanmaya devam ediyor yavaşça gaz basıyor görünüyor...fakat basmıyor işte sadece para yazıyor... nasıl mı anladım???

aldığım lpgyi excelde kaydediyorum...

bir depo doldurduğumda istasyondaki adam gelene kadar ilk defa araç şamadıra öte öte tam 40lt lpg aldı (güya) ve gittiğim km 351 muhtemelen en fazla 355-360 kmde benzine geçecekti

sonra aynı istasyondan tekrar fulledim ve bu defa 34lt gaz aldığında şamadıra öterken durdutturdum alımı ve 318km yol gittim içinde hala 2lt civarı gaz vardı(arkadaki göstergen baktım kalan lpgye) muhtemelen 330-335kmde bitecekti gaz

bu durumda matematiksel olarak 34lt gaz ile hadi az olarak hesaplayım 330km gidebiliyorsam 1lt gaz ile 9,7km yol alıyorum demektir
peki 40lt gaz aldığımda 40*9,7=388km yol almam gerekliydi arada nereden baksanız 30km eksik yol almış oluyorum..

bugün tekrar depoyu aynı istasyondan doldurttum 32,4ltde şamandıra ötünce alımı durdurdum biraz önceki dediğim içindeki 2lt ile 34lt gaz almış oluyor depom yani normali budur gerisi havaya(istasyoncuya) verilen fazladan para oluyor... yani 5-6lt para olarak ise 12-13lira boşa ödemiş oluyorum

not: Aracı %90 her sabah ve akşam aynı saatlerce aynı güzergahtan aynı koşullarda kullandım.hatta bu son 330km gider dediğim depomda bazı zaman daha devirli kullandığım bile oldu

not2:istasyonda LPG basınç bar değeri tam 10u gösteriyordu....

Dikkat edin arkadaşlar boşa para vermeyin....    

Toyota Club Türkiye

LPG Alırken Dikkat Edin Kazıklanmayın...!!!
« : Aralık 27, 2010, 10:19:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Alırken Dikkat Edin Kazıklanmayın...!!!
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2010, 11:02:04 »
ERcan aynısı başıma geldiği için artık korkuyorum her yerden almıyorum LPG yi.
Arabanın yakıtını biliyorum 100 km/litre olarak.
Ona göre aldığım benzinlikten çıkıyor ortaya. Öyle ki aynı güzergah aynı sürüş tarzı ile araba bir benzinlikte 9,2 lt yakarken diğernide 13 lt yaktı. E doğal olarak anında ordan yakıt almayı kestim.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2010, 11:04:03 »
Paylaşım için teşekkürler. LPG kullanmaya başladığım zaman dikkat edicem :) Bu tip olayları deyimi yerindeyse çok afedersiniz ittirebildiklerine çoğu istasyon yapıyor. Daha önceki araçlarımda bizzat yaşadım, tamamen bu durumu gözlemlemene katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2010, 11:08:20 »
Bir arkadaşım markasını vermeyim, bir istasyonun müdürü :) Ve rakamları sallıyorum aylık atıyorum 4 bin litre lpg alıyor, doldur boşalt olarak çalışıyor. Aldığın 4 bin litre LPG 'yi 4200 litre civarlarında satmış oluyorlar :) Ama sorun pompadanmı, sistemdenmi, lpg'nin kimyasındanmı, hava sıcaklığındanmı, basınçtanmı ve gerçekten pompanın tetiğine yarım basınca havamı basıyor bilmiyorum. Günahları boynuna :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2010, 11:08:32 »
Paylaşım için teşekkürler Ercan, LPG'nin gizli maliyetleri ile ilgili bu tür paylaşımlar LPG kullanan arkadaşlara olduğu kadar taktırmayı düşünenlere de oldukça faydalı olacaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 27, 2010, 11:15:09 »
Mantıklı bir sentez. Teşekkürler :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2010, 11:18:23 »
Rica ederim arkadaşlar herkes bilsin diye yazdım bunu yazık günah para kolay kazanılmıyor. zaten 3-5kuruş kar edeceğiz derken onunda çoğunluğu boşa vermeyelim..zaten 100lirada 30lira kar yapıyoruz onunda 10lirasını istasyonlara vermeyelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2010, 14:02:13 »
bak ben bunu bilmiyordum :( 2 sefer fulledim ondada fiyat sabitlensin diye çok az şamandıra vurdu 2 tllik eksiği kapattırmak içindi. bende de simit depo var ve boşken 37-38 lt alıyor. şehir içide hızlı kullandım 330 km yaptı 37 lt ile :) bir tanıdıkta dediki, kayseri de 4 numara yani en kötü lpg var çevre illerde ise( aksaray, kırşehir, nevşehir,konya..) 3 numara lpg var daha sağlıklı ve daha uzun km yapar dedi. birtek opetin lpgsi 3 numaraymış. 1 ve 2 numara TR de yokmuş :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 27, 2010, 14:29:20 »
bak ben bunu bilmiyordum :( 2 sefer fulledim ondada fiyat sabitlensin diye çok az şamandıra vurdu 2 tllik eksiği kapattırmak içindi. bende de simit depo var ve boşken 37-38 lt alıyor. şehir içide hızlı kullandım 330 km yaptı 37 lt ile :) bir tanıdıkta dediki, kayseri de 4 numara yani en kötü lpg var çevre illerde ise( aksaray, kırşehir, nevşehir,konya..) 3 numara lpg var daha sağlıklı ve daha uzun km yapar dedi. birtek opetin lpgsi 3 numaraymış. 1 ve 2 numara TR de yokmuş :)

Mustafa tahminimce 1-2tl lik yani 34 yada 35lt olmasında çok sorun olduğunu zannetmiyorum ama normade atıyorum 36lt alınca depon doluyorsa zorlayarak 38-40lt aldıığı zaman orası boşa gider

bende dün aldığımda 69tlde öttü hemen 70de durdutturdum artık küsüratını tamamlatıp başka almıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 27, 2010, 20:58:18 »
paylaşım için teşekkürler...........
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #10 : Aralık 28, 2010, 01:22:21 »
bu küsür işini zaten hiç anlamıyorum.az pompacı ile kavga etmedim abi düz olsun dedim diyor.yaa kardeşim sana ne sonuçta kredi kartıyla vereceğim küsürü kaçsa kaç sen aldığın maaşa baksana senin cebine mi giriyor yoookkk. >:( >:( >:(
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #11 : Aralık 28, 2010, 13:28:39 »
ercan yine her zamanki gibi güzel tespit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #12 : Aralık 29, 2010, 14:17:35 »
Kesinlikle doğrudur. Ben kendime bir yer belirledim. Oradanda bir üçkağıt olmadığı sürece alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 29, 2010, 14:27:12 »
paylaşım için teşekkürler.. evet arkadaşlar bu olay birebir gözümün önünde olduğu için dikkat ediyorum.. kuzene sattığım efsane kasaya lpg almaya gittik fulleyecektik depoyu gaz bitmek üzereydi.. deposu 43 lt sanırım.. normal koşullarda içindeki kalan gaz dahil taş çatlasın 40 lt gaz alsa ki almaz :) pompa 45 lt yazdı ve hala tak tak tak tak tak diye ötüyor.. orada hava mı basıyo yoksa boşa mı gidiyo bilmem adamı durdurmasak dahada gidecekti.. adam sorduk ya bu nıye boyle yapıyo bunun deposu bu kadar değil falan.. o gün acelemizde oldugundan çok üstelemedik adamda tabiki cevap veremedi kuzenede bir daha ordan almamasını soyledım.. çok hile var bu pompa olayında arkadaşlar...
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 29, 2010, 14:53:06 »
paylaşım için teşekkürler...bu pompanın tırrrrr diye ses çıkarma olayına zaten dikkat ederdim,zira şamandırayı bozduğu söyleniyordu bundan sonra hayatta tık dedirtmem.işin enteresan tarafı neden benzin veya dizelde olduğu gibi tık diye atmıyor pompa?gerçi bikaç istasyonda attığını görmüştüm ama dedimya sadece bikaç yerde..gerçekten bilgilendirici bi paylaşım olmuş.tekrar teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 29, 2010, 16:10:15 »
rica ederim arkadaşlar evet bazı istasyonlarda tık diye atıyor alım duruyor bazısında da böyle öte öte yazıyor boyuna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2011, 16:31:02 »
önemli bir ayrıntı, teşekkür ederim...
bunlar da bizim belediye gibi yapıyor desenize, 4bin litre gaz alıp 4200 litrelik satmak...

özellikle yaz aylarında LPG'yi gece doldurmaya dikkat edin arkadaşlar, farkedilir derecede fazla km yapıyor araçlar...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...