Gönderen Konu: 2010 Corolla mı değiştirmek istiyorum.Düşünceleriniz?  (Okunma sayısı 3915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 2010 nun şubat ayında Corolla Comfort aldım.Ayrıca exenon far,cruise control ve jant taktırdım.Toplam 13.000km yol yaptım.Bugüne kadar arabamdan hiç şikayet olmadı.Ancak benzin fiatları canıma tak dedi.Ayrıca dizel almadığıma çok pişmanım.Arabamı satıp 2010 model 13.500km de peugeot 407 almak istiyorum.Araba çok temiz.Sahibi ev alacağından dolayı satmak istiyor.Fiatı 41.500.Pazarlık edersem 41.000 e biterecem işi.Arabayla 180km gidip geldim.Çok hoşuma gitti.Değiştirmek istememin sebebi tamamıyla yakıt meselesi.Tabiki 1.6 ve 110hp olacak.Yorumlarınızı bekliyorum.Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 Corolla mı değiştirmek istiyorum.Düşünceleriniz?
« Yanıtla #1 : Aralık 26, 2010, 19:27:52 »
Özdem bey dizel bencede daha mantıklı ama bence 407 yerine daha sessiz bir araba seçebilirsiniz gerçi 180 km yol yapmışsınız araçtan memnun kalmışsınız ki böyle düşünüyorsunuz ama ben yinede o traktör gibi ses çıkaran araca binmem bende corolla  almadan önce 407 yi test ettim fiyatlarıda aynıydı arada 2000 tl vardı ama benim içime 407 sinmedi hem peugeotlar genel olarak dökülüyor hemde motorunun çok sesli olması ayrıyetten corolladanda fazla yakması benim 407 den caymama sebep oldu onun yerine renault laguna 1.5 dci bence daha iyi onada bir bakın derim hem daha sessiz hem daha az yakıyor hemde aynı konfor ve performansı sunuyor. Yinede karar sizin 407 de çok kötü bir araç dil ben sadece öneride bulunmak istedim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2010, 19:32:33 »
Özdem bey, Peugeot'ın çıkartacağı arıza oranı Corolla'ya göre çok yüksektir.

Ayrıca, Aracınızı kaça satacaksınız bilmiyorum. Aradaki farkı Peugeot'un sahibine vereceğinize benzine verseniz sanki hem daha kârlı olur, hemde ilk sahibi olduğunuz arabaya binmeye devam edersiniz. Malum her zaman sıfır araba alınamıyor.

Şahsi fikrim, çok güzel bir aracınız var. Güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Aralık 26, 2010, 19:42:08 »
Mahmut ve Kaya arkadaşlarımın görüşleri benide ifade etmiş :) aynen katılıyorum.. saygılarımla. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 26, 2010, 19:56:06 »
Peugeot ile ilgili hiç iyi şeyler duymuyorum. 407 değil 508 olsa da bence değiştirmeyin derim. Toyota ancak başka bir Toyota ile değiştirilir ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Aralık 26, 2010, 20:10:11 »
Peugeot ile ilgili hiç iyi şeyler duymuyorum. 407 değil 508 olsa da bence değiştirmeyin derim. Toyota ancak başka bir Toyota ile değiştirilir ;)
Mujdat abi ben konuya peugeot , toyota düşünerek bakmadım dizel , benzinli olarak baktım ama dediğin gibi peugeotlarla ilgili bende iyi şeyler duymuyorum ona rağmen aracımı almadan önce 2000 lira verip niye bir üst segmente binmeyim diye düşündüm ve gittim test ettim ama beni hayal kırıklığına uğrattı ondan arkadaşa yine d segmenti olan renault lagunayı tavsiye ettim inan fiyatı corollayla hemen hemen aynı olsaydı hiç düşünmeden alırdım . Ama ozaman renault mais 60000 tl ye bırakmıştı hangi donanımı hatırlamıyorum ama.

Ucuz etin yahnisi olmaz diye boşuna dememişler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 26, 2010, 20:18:52 »
Kod: [Seç]
Peugeot ile ilgili hiç iyi şeyler duymuyorum. 407 değil 508 olsa da bence değiştirmeyin derim. Toyota ancak başka bir Toyota ile değiştirilir
Tüm yorumlara teşekkürler.Toyota yine toyota ile değiştirilir diyorsunuz.Ama 1.4 90hp dizel ile 1.6 110hp arasında fark var.Toyota nın dizelinede bindim.Toyotanın dizeli biraz daha sessiz.Ama İlk kalkış ve rampalarda 110hp kendini belli ediyor.Toyotanın dizeli 1.6 110hp olsa hiç düşünmem.Onunla değişirim.Artık toyota dizel konusunda 1.6 ve 110 hpye geçmeli.Bu gün ford,peugeot,doblo,ww nin dizelleri bu konumda.Fiat bile 1.3 dizelden 1.6 ya geçti.Birtek opel 1.3 de ısrar ediyor.Bu yüzdende  dizeli fazla satmıyor.Bu kadar araba markası 1.6 dizele geçiyorsa bunda bir şey var demektir.Ayrıca otomobil dergilerinde dizel arabalarda yapılan testlerde kesinlikle 1.6 lar tercih edilmelidir diye tavsiyede bulunuyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 26, 2010, 20:27:07 »
Kod: [Seç]
Peugeot ile ilgili hiç iyi şeyler duymuyorum. 407 değil 508 olsa da bence değiştirmeyin derim. Toyota ancak başka bir Toyota ile değiştirilir
Tüm yorumlara teşekkürler.Toyota yine toyota ile değiştirilir diyorsunuz.Ama 1.4 90hp dizel ile 1.6 110hp arasında fark var.Toyota nın dizelinede bindim.Toyotanın dizeli biraz daha sessiz.Ama İlk kalkış ve rampalarda 110hp kendini belli ediyor.Toyotanın dizeli 1.6 110hp olsa hiç düşünmem.Onunla değişirim.Artık toyota dizel konusunda 1.6 ve 110 hpye geçmeli.Bu gün ford,peugeot,doblo,ww nin dizelleri bu konumda.Fiat bile 1.3 dizelden 1.6 ya geçti.Birtek opel 1.3 de ısrar ediyor.Bu yüzdende  dizeli fazla satmıyor.Bu kadar araba markası 1.6 dizele geçiyorsa bunda bir şey var demektir.Ayrıca otomobil dergilerinde dizel arabalarda yapılan testlerde kesinlikle 1.6 lar tercih edilmelidir diye tavsiyede bulunuyorlar.

Vallahi benim araç 1.3 XE 74 beygir... :) Ya benim araba 500 Beygir gücü olsa ne olmasa ne... ? Beni herkes geçse ne olur... ? Şu dönemlerde insanlar bir laç şey için araba almalı bence... Yakıt, Ekonomik, Güven, Motor Dayanıklığı... :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Aralık 26, 2010, 20:32:58 »
Özdem bey peugeot 407 nin  0 -100 ü 11.7 saniye corolla 1.4 dizelin ise 11.9 saniye arada muazzam bir fark yok ama yakıt tüketimi olarak peugeot biraz daha fazla yakıyor aynı yakıtı yaksaydı belki derdim size gerçekten 1.6 dururken niye 1.4 alacaksınız zaten dizel alacaklar alırken performanstan çok yakıt tüketimine bakarlar eğer performansı düşünüyorsanız bence hiç dizel almayın alırsanızda en az 2.0 alın çünkü benzinli araçtan sonra dizel sizi üzebilir benim bundan önceki aracım 1.8 carismaydı şimdiki aracımla performans olarak kıyasladığınızda şimdiki aracım carismanın yanında kaplumbağa gibi kalır ama ben bunu bile bile aldım çünkü aracım ekonomik olsun istedim .
Yukarda yazdığım gibi eğer ciddi ciddi D sınıfı dizel düşünyorsanız 407 alamdan önce gidin laguna 1.5 dci yi test edin onun yakıt tüketimi corolla gibi ve 407 ye göre baya sessiz dolayısıyla konforlu ve peugeottan daha dayanıklı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #9 : Aralık 26, 2010, 23:55:43 »
bu peugeot 407 lerin 2008den sonra çıkan araçlarındaki sorunları giderdiklerini ve bundada gayet başarılı olduklarını duymuştum.ama dediğim gibi sadece duymuştum  :islik: :islik:
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 27, 2010, 18:53:45 »
özdem bey dizelle kurşunsuz benzin arasında 40 krş cıvarında fark var sanırım. dizel araçlar 5,6 milyar daha fazla bu kıyaslamayla düşünürseniz bence değmez aracınız alacağınız diğer araçtan bana gore daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 27, 2010, 21:57:19 »
50000 km olunca soruyu tekrar sorun bence
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 27, 2010, 22:18:43 »
özdem bey lpg taktırmayı düşündünüz mü?
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 27, 2010, 22:33:31 »
bencede aranızı kullanmaya devam edin.Ama illede diesel istiyorum derseniz vede almanlarla aranız iy ise  octavia 1,6 diesel  manuel test edin derim ben...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 27, 2010, 23:04:47 »
Kabaca bir hesap yaparsak ; Özdem bey ayda ortalama 1300 km yol yapıyor.
- Benzin 5018 - Mazot 4329 = 689 TL aylık, 8268 TL yıllık fark yaratıyor.
+ 2010 corolla  35000-38000 TL arasında fiyat istenmekte. Değerini korur.
- 2010 407  42000-44000 arasında bir fiyatı var. Biliyorsunuz ki Türkiye'de D segmenti araçlar her zaman değer kaybeder.
+ Aradaki fiyat farkı yıllık benzin sarfiyatını karşılıyor yani 1 yılda 407 kendisini fazlasıyla amorti ediyor.
- Birde sadece yakıt değil Allah korusun başka masraflar çıkarsa Toyota'yı aratabilir.
+ Önemli bir faktörde tanıdığı bildiği bir arabayı alacak olması. Benzin ve dizel fiyat farkından ötürü şimdi temiz araç aramak ve bulmak apayrı bir iş.

Yapılan yıllık kilometreye göre araç dizel olmalı ama bu 407 mi başka bir araç mı Özdem bey iyi değerlendirmeli.
Mehmet Ali YILDIZ beyin dediği gibi Alman araçlarda dizel konusunda kendisini kanıtlamıştır.
2005 Corolla 1.6 Terra + OMVL - Ortalama Tüketim=8.6
R1 3 5
╚╬╬╬      2011 Auris 1.6 Comf.Extra + Prins -Tüketim= ?
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 27, 2010, 23:18:17 »
Salih bey hesabınızda bir yanlışlık var.407 bir depo ile 1300 km yapsa deposu 160 dolsun diyelim.benzinlilerde ortalama2.5 depo ile 1300 km  rahat yapar diye düşünüyorum.oda deposu 50 lt ols benzin 4 tl de 200 tl 2.5 depon 500 tl olur.Yani kabaca hesaplasak bile benzin dizel farkını(BUarda dizelede bayagı tolerans tanıdık) gene vark 340 tl.Buda sene de 4.080 tl gibi bir para eder en kötü ihtimalle dizel benzin arasındaki fark..Üstelik dizelin 160 lira ile 1300 km yapacagını varsayarak yaptıgımız hesap.13 bin kmde 8-9 milyarlık bir fark olsa benzin li araç sahiplerinin hepsinin holdingi yada akaryakıt istaasyonu olmalı..
şahsen ben corollaya tüp takar binerdim.Dizel araçtan heran ne olacagı şüpheli.Üstelik allah korusun bir ihtiyacın olsa corolla hemen satılır ama pejo satmak için sabırlı olmak lazım..PEjo donanım sınıf olarak corolladan üstün olabilir.Özdem bey karar sizin.2 aracıda sürüp görmüşsünüz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 27, 2010, 23:23:46 »
Haklısınız Tuncay bey ama bende zaten ayda 1300 km yazdım herhalde yanlış gördünüz. Diğer konularda hemfikiriz zaten. Ve tabiki Özden bey doğru kararı verecektir. Bizlerden fikir istemiş ve herkes bildiği kadar birşeyler yazıyor ki bu platformun en güzel yanı bence.
R1 3 5
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 27, 2010, 23:30:40 »
salih abi evet ben ilk bastaki yorumuda  13 bin olarak görmüsüm.Abi 407 tek aavantajı az yakması olur başka hiçbir avantajı yok.Abi ayrıca tüplü corollada aynı yakar niye öle diyon 8-) 8-)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 27, 2010, 23:40:22 »
:) Doğru diyosun 407 az yakar çok kaçar ve amaç o zaten. Birde önemli olan bu işte temiz bildik araba bulabilmek. Tüplüde az yakıyor ama hesaplar hep yanlış yapılıyor ben o nedenle hesap yapmayı bıraktım. Şu sabah ilk çalışmadaki benzin olayı bozuyor. Yok 1.6 litre benzin motordaydı da yok benzin pompasında 40 gram benzin almıştıda motor ısınmıştı gazı sıvı hale getirdi püskürttü de ben zaten işime gelmiş oluyorum o ara. Bu nedenle bunun hesabını zor yaparız ve her araç kendi içerisinde değişir. O nedenle düzenli bakım yaptırmak gerekli. Hesap kitap yapacaksak da aylık benzin ve gaz masrafını iyi hesaplamak gerekiyor.
R1 3 5
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 27, 2010, 23:43:55 »
Arkadaşlar almak istediğim araç maalesef satıldı.41.000 e gitti.Bildiğim çok temiz bir arabaydı.Bu fiatada böyle bir araba bir daha bulunmaz.Zaten bu fiatta d segmenti bir araç fazla durmazdı.Hayırlısı olsun.Şahsen çok üzüldüm.Bir yerde benzinli c segmenti araç,bir tarafta d segmenti dizel araç..?Bence kıyaslaması bile yapılmaz.Her ne kadar Toyota cı olsamda. Salih kardeşte yakıt kıyaslamasını yapmış zaten farkı ortaya koyuyor.Artık 2012 de yeni kasa çıkıncaya kadar planlarımı bir kenara bıraktım.Yeni kasanın dizelini bekleyeceğim.O zaman şartlar müsait olursa bakacaz artık.Tüm arkadaşların yorumlarını saygıyla karşılıyorum.