Gönderen Konu: katalizör iptali  (Okunma sayısı 8405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
katalizör iptali
« : Aralık 26, 2010, 14:43:49 »
kati iptal ettirmeyi dusunuyorum fakat aklimda soru isaretleri var acaba sorun yasarmiyim alt devirlerin olduruyormus sonucta ben duz boru ile baglanti yapmiyacagim susturucusu olucak ona ragmen sikinti yasarmiyim kat iptal ettiren arkadaslardan konu hakkinda paylasim rica ederim

Toyota Club Türkiye

katalizör iptali
« : Aralık 26, 2010, 14:43:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: katalitor iptali
« Yanıtla #1 : Aralık 26, 2010, 14:55:02 »

kati iptal ettirmeyi dusunuyorum fakat aklimda soru isaretleri var acaba sorun yasarmiyim alt devirlerin olduruyormus sonucta ben duz boru ile baglanti yapmiyacagim susturucusu olucak ona ragmen sikinti yasarmiyim kat iptal ettiren arkadaslardan konu hakkinda paylasim rica ederim

1 yıldan fazla oldu. katalitik konvertörün dağılması sonucu, iptal ettirmek zorunda kaldım. Araya susturucu parça takıldı. Şimdilik bir sıkıntısı yok.

Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2010, 17:39:10 »
ben yaklaşık 2 ay oldu iptal ettirdim yarine düz boru koydular hiçbir sorun yok yeterki sensör kalsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2010, 13:48:27 »
Halil abi çok doğru dediğin. sensörü iptal etmek katilliktir belki :D sensör yakıt karışımını ve yakıtın düzgün olup olmadığını ölçüyor galiba. ama o katalitikte çok pahalı. çürüğü bile 50 tlye satıldı geçen :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2011, 02:09:39 »
acaba bızımkıde dagılmısmıdır ???:D bahaneyle bende söküp atarım :D 14 yıl oldu ustundekı orj. daha...
_street monsteer_oo1
2012 ford transit connect silver   loading...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2011, 07:51:00 »
  Arkadaşlar, bu konuda da yasal düzenleme yapılabilir muayeneler için. Sonuçta katalitik dönüştürücüsü olmayan araçları AB'ye de almıyorlar. Bu durumda burada da düzenleme yakındır bence. Bence katalitik dönüştürücü fiyatları daha makul olmalı.
 İptal işlemi sonrası egzoz gazı çıkış basıncı ve back pressure denen geri basınç töleranslar dahilinde ise pek sorun olmaz ancak aracın katalitik dönüştürücüye göre fabrika çıkışı programlandığını da unutmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 02, 2011, 08:28:59 »
Hakan abi zaten TR dede katalitik iptali yasak, 97 corollalardan sonra AE101 katalitik konvertör ile üretilmeye başlanmıştı hatırla,  eski modelleri 114 HP iken katlı olanlar 105HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: katalizör iptali
« Yanıtla #7 : Şubat 02, 2011, 10:10:34 »
Hakan abi zaten TR dede katalitik iptali yasak, 97 corollalardan sonra AE101 katalitik konvertör ile üretilmeye başlanmıştı hatırla,  eski modelleri 114 HP iken katlı olanlar 105HP
değil :D 1998de kat kondu, 114hp... 1995-1997 kat yok, 105 hp..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Şubat 02, 2011, 11:48:38 »
  :) Mesut'da aynısını söylemiş Türkay, 97 sonrası diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 02, 2011, 12:14:27 »
bikaç beygir için doğaya bu kadar zarar vermek...
yapmayın bence.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 02, 2011, 12:39:59 »
  :) Mesut'da aynısını söylemiş Türkay, 97 sonrası diyor.
dikkatli oku abi, katalitik konvektör olanlar 105, olmayanlar 114 demiş
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 02, 2011, 15:49:22 »
Türkay abi yanlış biliyosun 95 ler 114 :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 02, 2011, 15:51:49 »
senin gelip bunu yazacağından emindim :D 50tl dyno, çok zor değil çık, belgeyi koy..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 02, 2011, 16:02:32 »
Türkay abi burası küçücük yer nerden buluyum dynoyu hem dynoya çıksak bile illa güç kaybı olmuştur ben sana facebooktan göstereyim fotoyu :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 02, 2011, 16:07:43 »
Türkay abi burası küçücük yer nerden buluyum dynoyu hem dynoya çıksak bile illa güç kaybı olmuştur ben sana facebooktan göstereyim fotoyu :)
allah rızası için tagleme, sanayici hesabına döndü hesabım derken tagledin :D kaldırdım etiketi, gördüm biliyorum o sayfayı.. 94ten elde kalma değilse 114 olma ihtimali yok bile.. egsoz emisyon kaygıları nedeniyle düşürüldü 105e çünkü.. dediğim gibi dyno dışında bir çözüm de yok..izmirdeki tokullar servisi de 93-98 arası hepsi 114 diyor zaten :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 02, 2011, 16:08:47 »
sonrada küresel ısınmadan dolayı seller, aşırı ısınmalar neden oluyor diyoruz. bence gereksiz kaç hp kazandıracak ki size? hem muayeneden geçmiyor araçlar kat iptali ile.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 02, 2011, 16:26:23 »
Toyota mühendisleri 1.6 lean burn (fakir karışım ve yüksek kompresyon kullanan motor tipi) Carina'yı tasarlarken motorun kendine özgü egzos emisyon profili ile katalitik konvertör standartları arasında bir uyuşmazlık olmuş. Toyota mühendisleri de katalizörlerin tamamen kaldırılıp hem de lean burn tercih edilmesiyle daha az yakıt tüketimi sonucu yine daha az egzos dumanı üretileceğini ve bu şekilde (yakıt tasarrufu bir yana) sağlanan çevre korumasının, katalizörün sağladığı korumadan fazla olduğunu savunmuşlar. Hesabı kitabı da ilgililerin burnuna dayamışlar.
Tabi ki de sözlerini dinletememişler :)
Nejat Uygur'un bir "mevzuat böyle" esprisi vardı..

Neyse internette "performance catalytic converter" diye birşeyler satılıyor. Türkiyede yok mu ki?
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 02, 2011, 16:53:41 »
allah rızası için tagleme, sanayici hesabına döndü hesabım derken tagledin :D kaldırdım etiketi, gördüm biliyorum o sayfayı.. 94ten elde kalma değilse 114 olma ihtimali yok bile.. egsoz emisyon kaygıları nedeniyle düşürüldü 105e çünkü.. dediğim gibi dyno dışında bir çözüm de yok..izmirdeki tokullar servisi de 93-98 arası hepsi 114 diyor zaten :D
Türkay abi bizim ruhsatta da 83 kw yazıyo ne anlama geliyo bilmiyorum ama bu iş yılan hikayesine döndü :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Şubat 02, 2011, 17:06:58 »
83kw 111hp yapar :D iyice saçmalanmış yani :D benimkinde lpgden önce 114hp yazıyordu lpgde değişince 85kw yazmışlar, o da 113,9 yapar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #19 : Şubat 02, 2011, 23:15:08 »
  Tamam Türkay, Mesut'un söylediğinde sorun nerede ben hala anlamadım?
 94 injeksiyonlular 114Hp idi. Daha sonra 110Hp ler çıktı. 98Modellerde ise katalitik dönüştürücülü ya da direk tipte olmak üzere iki versiyon olarak satıldı diye hatırlıyorum. Katalitik dönüştücülülüler 105 diğerleri 114Hp idi. En azından ben öyle hatırlıyorum. Bu güç farklarının da yegane sebebi Ahmet'in de söylediği gibi emisyon sınırlamalarıydı.