arkadaşlar sipariş üstüne k16 pr u 11 buji geldi bunları aracıma takabilirmiyim bi sıkıntı olurmu
birileri bi şeyler söylemeyecek mi hadi ama
Aracınızın marka ve model bilgilerini yazarsanız belki daha verimli bir soruya dönüşebilir
selamlar....araç 2002-2006 arası 1.6 benzinli ise kesinlikle denso k16ru11 marka buji kullanın derim.değiştirmeyin.benim aracım 2004 1.6 benzinli terra toyota 65.000 km de.her 10.000 km de bir değiştiriyorum.ilk aldığımda üzerindeki bujiler bunlardı.öyle devam eddiyorum.bunun haricindeki aynı özellikteki bujiler performası artırır vs.vs hikayelere inanmayın.aynı bujiden devam.k16ru11 bujilerin fiyatı: 4 tanesi 25-30 liradır.fazla da vermeyin.kazasız günler....
Aracınızın marka ve model bilgilerini yazarsanız belki daha verimli bir soruya dönüşebilir 
96 model xei olurmu bu bujiler
Aracınızın bujileri hakkında bilgim yok malesef.
Aracınızın orjinal bujileri DENSEO K16R-U11 (orjinal servis referansı 90919-01164), bahsettiğiniz K16PR-U11 bujiler Hyundai araçlarına aittir.
Muadili olarak NGK BKR5EYA11 buji kullanabilirsiniz.
Saygılar.
Arkadaşlar 4a-fe motor 0,8 mm aralığında bujiler kullanır diye biliyorum.NGK BKR6EYA veya DENSO K20...
Arkadaşlar 4a-fe motor 0,8 mm aralığında bujiler kullanır diye biliyorum.NGK BKR6EYA veya DENSO K20...
Buji tırnak aralığı motor ateşleme sistemi ve buji seçimi için önem teşkil etmez, buji tırnak aralığı sadece bujinin kıvılcımı doğru oranda ve şiddette yapmasını sağlamak için yapılan bir ayarlamadır.
Bujinin seçim kriterlerini motoru üreten firma belirler ve bu genelde bujinin iç direnci, yarattığı kıvılcımın ve şiddetinin yanma odası ve karışan hava-yakıt oranı ile uyumu, aracın genellikle çalışıcağı meteorolojik ortam vs. vs. birçok kriter göz önünde bulundurularak seçim yapılır.
4A-FE motorlar için yukarıda yazdığım gibi DENSO K16R-U11 veya NGK BKR5EYA11 bujiler kullanılmalıdır.Bahsettiğiniz NGK BKR6EYA** ve DENSO K20R-*** bujiler Toyota da 3S-** / 4A-G** ve birkaç daha motor tipinde kullanılan bujilerdir.
Saygılar...
Buji tırnak aralığı motor ateşleme sistemi ve buji seçimi için önem teşkil etmez, buji tırnak aralığı sadece bujinin kıvılcımı doğru oranda ve şiddette yapmasını sağlamak için yapılan bir ayarlamadır.
Bujinin seçim kriterlerini motoru üreten firma belirler ve bu genelde bujinin iç direnci, yarattığı kıvılcımın ve şiddetinin yanma odası ve karışan hava-yakıt oranı ile uyumu, aracın genellikle çalışıcağı meteorolojik ortam vs. vs. birçok kriter göz önünde bulundurularak seçim yapılır.
4A-FE motorlar için yukarıda yazdığım gibi DENSO K16R-U11 veya NGK BKR5EYA11 bujiler kullanılmalıdır.Bahsettiğiniz NGK BKR6EYA** ve DENSO K20R-*** bujiler Toyota da 3S-** / 4A-G** ve birkaç daha motor tipinde kullanılan bujilerdir.
Saygılar...
toyota corolla station vagon 98 model 1.3 arabama hangi marka bujiyi takmam gerekir ?