0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar debriyaja bastığımda bir takılma hissediyorum, tık diye bir yay seside geliyor ama düzeliyor..vites geçişlerinde herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum, 60.000 km bakımını yeni yaptırdım daha..ne olabilir sizce..iyi akşamlar
Selam.Ne zamandır araçdan gelen bir ses var. Şahin-Doğan sürenleriniz belki bilir tarif ettiğim sesi.Sorun şudur ki, aracı düşük devirde falan yürütürken, mesela 3.vites, 1500 devir, 20 km/hız da gaza basmaya başladığınızda şanzımandan - difransiyel veya başka bi yerden vuğğğğğğ diye bir ses geliyor.Aynı ses, mesela 2.vites de, 3bin devir civarı ayağınızı gazdan çektiğinizde vuğğ vuvv vuvğğğğ diye geliyor.Önceden de vardı bu ses, ama sanki son 2 aydır biraz daha fazla geliyor.Aracın vites geçişlerinde bi problem yok, parmak ucuyla çok yumuşak ve normal bir şekilde geçiyor.Neden kaynaklanıyo olabilir ?
MERHABA,ARAÇ MODELİNİ BİLMEMEKLE BERABER YÜKSEK VİTES DÜŞÜK DEVİR KULLANIMINDAN KAYNAKLI RÖZELANS OLUŞUMUNDAN DOLAYI BU SESİ DUYDUĞUNUZU DÜŞÜNÜYORUM.TÜM TOYOTA MODELLERİNDE ŞANZIMAN DİŞLİ KOMBİNASYONLARI ÜST DÜZEY BİR ÖLÇÜDE TASARLANDIĞINDAN BÜYÜK VİTES DÜŞÜK DEVİR İLE ARACI KOLAY KULLANABİLME (BAYILMAMA) DURUMU SÖZ KONUSUDUR.DAHA DETAYLI ARAÇ BİLGİSİ İÇİN BİZİMLE İRTİBAT EDEBİLİRSİNİZ.TOYO TOYOTA ÖZEL SERVİS/İZMİR
aynı ses benim araçtada var son 1 aydır50km/h - 110km/h arası vuuvv vuvv vuuvvv diye bir uğultu sesi başladı, araç boştaykende yapıyor.lifte kaldırılıp test edildi uğultu araç içinden duyuluyor rahatlıklabilyalar sağlam şanzımandan geliyor dedi usta, kararsızım