Gönderen Konu: 2011 M/M Yaris için tavsiye ve eleştiriler  (Okunma sayısı 14512 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
2011 M/M Yaris için tavsiye ve eleştiriler
« : Aralık 25, 2010, 20:06:24 »
Merhabalar,
Ben 2011 Yaris M/M Terra Sporty almak üzereyim.
Aracı uzun zamadır beğeniyorum. Ancak M/M'a ilişkin okuduklarım beni araçtan soğutmak üzere.
Ben araba kullanmaktan zevk almaktan çok, şehir içi kullanımda rahatlık için otomatik istiyorum.
Ama okuduklarım benim otomatikleştirilmiş manuel vites kullanıcağımı ifade ediyor.
Eğer M/M bu şekilde ise otomatik vites adı altında daha fazla ödeme yapmak saçma geliyor bana.
Oysa ben vitesi ister düz mantıkta, ister otomatik mantıkta kullanacağım diye düşünmüştüm.
Tam otomatik diye birşey yok mu Yariste? M/M Gerçekten sıkıntılı bi vites midir?
Çünkü aynı değerde tam otomatik viteslerden vazgeçip yaris dedim. Beni yanıltır mı?

Teşekkürler...
Toooyooo toyooooota tooooyooo toyoooooota

Toyota Club Türkiye

2011 M/M Yaris için tavsiye ve eleştiriler
« : Aralık 25, 2010, 20:06:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 M/M Yaris için tavsiye ve eleştiriler
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2010, 20:16:32 »
Sayın duman öncelikle aramıza hoş geldiniz ancak forum kuralları gereği ''Tanışma'' bölümünde yeni bir başlık altında kendinizi detaylı tanıtıp profil bilgileriniz girmeniz gerekmektedir, şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam verdim rüşvet değüldür deyü almadılar
  • Araç: Auris
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2010, 23:06:55 »
Ruşen hanım bizim araç auris ancak yardımcı olma manasında aşağıdaki adresi takip ederseniz, faydası olacağı kanaatindeyim, saygılarımla...
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/mmt-sorunlari/20/
herşey gönlünüzce olsun efendim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2010, 23:11:50 »
Çok teşekkür ederim, incelesem iyi olucak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2010, 23:39:55 »
valla soğudum arabadan. Ne vitesmiş!
Napıcam ben şimdi??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam verdim rüşvet değüldür deyü almadılar
« Yanıtla #5 : Aralık 27, 2010, 23:51:58 »
Valla Ruşen hanım maddi durum nasıl bilemiycem ama, araç değişikliği yapsanız, bence auris 1,33 Dual VVT-i motorlar çok güzel, kendim kullanıyorum çok güzel, daha 600 km. de, ne motor sesi duyuyorum, ne de çekişlerde bayılma var, bence maddi durumunuz birazcık iyiyse auris'i tercih edin, ama forumda memnun olanlarda var, neticede aracı kitabına uygun kullanmak gerekiyor, karar sizin tabi ki...
herşey gönlünüzce olsun efendim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2010, 23:52:48 »
eğer çok istekliys
Napıcam ben şimdi??
eğer çok isekliyseniz kullanan bir kaç kişiyle tanışın ve aracı biraz kullanın trafikte rampada vs.  belki ozaman daha rahat karar verirsiniz bayanlar bu arabayı çok sevdi . yaris m/m eleştirileri içinde en az eleştrilenlerden zaten görürsünüz site bu olaya en çok maruz kalan corolla ile auris tir.
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Aralık 28, 2010, 00:13:54 »
evet dün bir yaris sahibiyle görüştüm, bayan kendisine almış ama kullanamadığı için eşi kullanıyormuş.
Bu vitesle anlaşamadım ama eşim onun dilini çözdü rahat kullanıyor dedi.
Corsanın tam otomatiği yerine yaris mmt'i tercih ettim deyince de "sen deli misin?" der gibi baktı..
Kendimi çok alt sınıfta olan ve insanlara zorla satılan bi araç alıyormuşum gibi hissettim.

Ben kullanımda, trafik yoğunluğunda vs. rahat etmek için otomatik almak istedim.
Ama mmt'i sıkışık trafikte manuel kullanmam gerektiği yazıyor. O zaman ne anlamı var otomatiğin dedirtti bana.
Test sürüşü de yapmadım. Bu kadar fazla yaris kullanıcısı olması, 2. elde de mmt yaris satan çok olmaması, bana demek ki insanlar çok memnun ondan alan satmıyor dedirtmişti. Sanırım yanlış bi varsayım oldu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Aralık 28, 2010, 11:47:05 »
Yüzlerce yorum okudum, sonunda yaşanılan problemlerin temelinin "kullanıcı hatasından kaynaklı" olduğu sonucuna vardım. İnsanlar tam otomatik vites kullandığını düşünerek, yapılması gereken durumları çok da bilmeyerek direksiyon başına geçiyormuş gibi geldi bana. Son günlerde araştırmaktan, sonunda düz vites almaya ikna olmuştum. Ama kullanmayı bilen, aracı ve vitesi anlayan insanların herhangi bir şikayeti yok. Bilakis, otomatik kadar pasif olmayan daha zevkli bi kullanımı olduğunu dile getirmişler. Araba insan hayatını kolaylaştıran bir araç sonuçta ve her aracın bir kullanma yöntemi var. Henüz aracı almadan bu incelemeyi yaptığıma göre, alınca da bilinçli bi kullanıcı olarak detaylarını bilerek aracı kullanıcam. O zmn problem yaşamayacağıma inanıyorum.

M/M alacaklara şimdiden güle güle kullanın diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 28, 2010, 12:26:37 »
Siz hiç kimseyi dinlemeyin. Kendinize güveniyorsanız alın.
1 yıldır kullanıyorum ve aracın nabzini almaya bildiğim için keyifle kullanıyorum.
3-5 kural var, onlara uyarsanız sorunsuz kullanırsınız.
Vites arası değişimlerdeki duraksamayı da zamanla çözeceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 28, 2010, 13:23:58 »
tekrar olcak ama 2008 den beri mmt kullanıyorum
çok memnunum kurallara uyunca...
ama şu yokuşta kaydırma işiyle vitesleri kıyaslamayın sonuçta
mmt de de debriyaj yok kavrama noktasını denk getirme yok....
bi el frenine asılmak zor gelmesin size...
sırf yarı otomatik olsun diye 2. arabayı clio3'ü quickshift şanzıman aldım
kullanan anlar...
bide 1.3 motor yariste deneme sürüşü yapmıştım bayağı randımanlıydı 1. 0 ı bilemeyeceğim
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • Model Yılı: '14
  • 23 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 28, 2010, 15:19:56 »
Ruşen Hanım aynı aracı 14 Aralık ta yani 14 gün önce bende aldım Yaris 1.33 Terra Sporty M/M  ben otomotiv sektöründe çalışıyorum ve araç kullanma konusunda oldukça bilinçli olduğumu düşünüyorum.M/M bana göre sürüş rahatlığı ve performans açısından size harika bir konfor sunuyor.Önemli olan aracı doğru kullanmak.Burdaki şikate yorumları çok az ve geneli sizinde tespit ettiğiniz gibi kullanıcı hatasından kaynaklanıyor.Tek dezavantajı yokuşlarda kaydırması olarak görülüyor fakat otomatiklerde belli bir eğimden sonra kaydırıyor zaten.Önemli olan debriyaj olmaması.Ayrıca dik ve uzun yokuşlarda veya çok sıkışık dur-kalk trafiklerde manuel kullanmakta ( vitesi 2 ye atma durumu söz konusu olmadığı için) Otomatikten bir farkı yok. Ayrıca manuel sürüş yakıt tasarrufu açısındanda avantaj sağlıyor.Aracın huyunu anlamaya başladığınız zaman keyif alma oranınızda artacaktır.1.33 cc. ve 102 ps ile performansı iyi yakıt tüketimi düşük.Ayrıca ben hayatımda bu kadar iyi manevra kabiliyeti olan bir araç daha kullanmadım.Öyle dönüşler yapıyorsunuzki sanki arka teker sabit sadece ön taraf dönüyormuş gibi hissedeiyorsunuz.Çok kolayca parkedebileceğiniz kabini geniş içi ferah üstün donanımlı sağlam güçlü ekonomik ve konforlu.Ben herkeze tavsiye ederim.
NOT : Bazen sadece manuel kullanyorum,motora tam devrini verip en iyi performansı almak ve direksiyondaki elden vitesle bunu yapmak.Çok zevkli geldi bana.Ayrıca manuelde yavaşladığınız zaman tekrar vitesi küçültmenize gerek yok kendisi otomatik olarak uygun vitese kademeli olarak geçiyor.
Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #12 : Aralık 28, 2010, 16:01:08 »
Napıcam ben şimdi??
Ben iki hafta önce Corolla 2011 d4d M/M aldım. Almadan önce forumlar da çoğu kişi kötülüyordu, hatta bir markayı bu kadar kötüleyeni başka yerde görmedim. Önce bende soğudum. Sonra gidip test sürüşü yaptım. Otobanda, şehir iç ve yokuşda, bozuk yola bile girdim. Sonra beğenip aldım.
2 haftadır kullanıyorum. İstanbulun meşhur köprü ve Ümraniye trafiklerinde kontak kapattıracak kadar yoğunken bile hiç manuele almadım, ikaz filan da çıkmadı. Yokuşta arkadaşımın son model Mercedes'i bile kaçırıyor, tam otomatik olmasına rağmen!
Bu yedinci arabam, forumlarda ki gibi hiç bir problemle karşılaşmadım.

Ve bunları yazanların
17 yaşında tecrübesiz genç arkadaşlar ve hiç M/M kullanmamışların çoğunlukta olduğunu görünce takmamaya başladım!....

O yüzden ikinci el bile alacak olsanız gidin bir Toyota satıcısına, test sürüşü isteyin, hemen ayarlıyorlar zaten, çıkın sakin kafa ile kendiniz kullanıp test edin...

Ben öyle yaptım ve bu kadar büyütülen bir kullanım şekli olmadığını gördüm. Ayrıca tam otomatik olmadığı için daha az yakıyor... Üstelik sıkılırsanız trafikte manuele alıp debriyajsız kullanım zevkini tadarsınız.

2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #13 : Aralık 28, 2010, 20:25:19 »
ruşen hanım bende 2011 1.33mm aldım. yazılanları okuyunca ilk etapta çok pişman olmuştum ama arabamı kullandıkça şimdi çok memnunum. ilk önce bu aracı kitabına göre kullanırsan çok zevkli bir araç yüksek- içi geniş- manevrası çok iyi bana göre eksisi yol bilgisayarı kullanışsız 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Aralık 28, 2010, 23:14:28 »
Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar yorumlarınız için. Ben de kararlıyım vazgeçmeden aracı beklemeye devam edeceğim. Eğer bu kadar kullanışsız olsaydı bu kadar yaris görmezdim çevremde, ki çoğu kişi de otomatik aldığını zannederek M/M alıyor. Toyota'ya marka olarak da güveniyorum nedense.. İnşallah ben de bi süre kullandıktan sonra sizin gibi verdiğim doğru kararla buradan paylaşırım fikirlerimi.

Kafamı karıştıran yeni bişey oldu bugün. Yarisin yeni kasasının fotolarını inceledim. Göstergeleri ortadan direksiyon arkasına almışlar. Bi de benim alacağım kasada analog gösterge olacak. Dijitalde sadece sürücü göstergeleri görüyorken, analogda tüm araç sakinleri görüyor. Rahatsız edici olduğu için mi sola aldılar acaba dedim? Kullananlar göstergelere ilişkin olumsuz bi yargıya kapılıyorlar mı seyir halindeyken?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #15 : Aralık 29, 2010, 11:31:19 »
Bence direksiyon arkası daha iyi Ruşen hanım. Ortada ne öyle saçma sapan. Ayrıca direksiyon arkası boş olunca torpido gözü gibi bir hava oluşuyor şoför tarafında bence iğrenç. Direksiyon arkasında olması çok daha iyi boşverin böylelikle gözünüzü yolun ilerisinden çok ta uzaklaştırmıyorsunuz. İleri bakarken dönüp sağa bakmak ne kadar mantıklı ki? Analog gösterge de iyidir. Hem daha kazrimatik hem de ne kadar elektronik o kadar arıza demek :) o yüzden analog da iyi bir tercih. Tanışma bölümünde de sorularınıza yanıt vermiştim tekrar yazayım kurallarına ve inceliklerine uyduktan sonra sorunsuz olarak kullanırsınız m/m t nizi. izmir trafiğini de büyütmeyin gözünüzde ben de izmirliyim ve seviyorum trafiğini. Şimdi ankarada olunca anlıyor insan izmirin güzelliklerini. İzmir trafiği güzel bir yaris görsün sayenizde :)
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ocak 01, 2011, 13:55:21 »
Çok teşekkür ederim Barış Bey, ama benim alacağımda da ordada olacak göstergesi.. Çünkü direksiyon arkasına aldıkları kasası  yeni kasası. O da 2012 de çıkıcak sanırım. O yüzden ortada olana alışmak zorundayım.

Umarım ortada olduğu için sıkıntı yaşanmıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 01, 2011, 21:13:58 »

Spor arabalarda güzel duruyor. Arkadaşımın 2010 model Mini Cooper'ı var, onda da kocaman ve ortada..
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 01, 2011, 21:24:08 »
Ruşen Hn., göstergelerin ortada olması hiç canınızı sıkmasın, çok kısa sürede alışacağınıza ve "Neden tüm araçlarda ortaya koymuyorlar?" şeklinde düşüneceğinize eminim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #19 : Ocak 03, 2011, 10:28:29 »
Çok teşekkür ederim Barış Bey, ama benim alacağımda da ordada olacak göstergesi.. Çünkü direksiyon arkasına aldıkları kasası  yeni kasası. O da 2012 de çıkıcak sanırım. O yüzden ortada olana alışmak zorundayım.

Ruşen hanım merak etmeyin sıkıntı yaşamazsınız. Sadece benim zevkime hitap etmiyor. Ama eminim çok kolay alışacaksınız orta göstergeye. Bazı kullanıcılar için ön de gösterge olmaması da ayrı bir avantaj çünkü ön tarafı görmeyi kolaylaştırıyor. Daha geniş bir açıya kavuşuyorsunuz. İçiniz rahat olsun öyle ya da böyle bir toyotanız var :) Tadını çıkarın. Sorunsuz sürüşler dilerim :) Benim yerime de İzmir göztepe sahilinde gün batımında deniz kenarında o palmiye ağaçlarının arasında sevdiğiniz bir şarkıyı açıp araba kullanın olur mu? İzmir'ime her gidişimde bunu mutlaka yaparım :) Muhteşem bir zevk tek kelimeyle :) Bunu yaptığınızda bana yaptım diye bildirirseniz teşekkürlerimi ve alkışlarımı fazlasıyla alırsınız :) Hatta alkışın yarısı şimdi yarısı iş bittikten sonra :) :alkış: Ben ocağa kadar Ankarada kurumaya devam edeceğim :( Ocakta bir aksilik olmazsa göztepe sahilinde dolaşan bir corolla olacak yeniden :)
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!