0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güle güle kullanın halit bey. Galiba asıl sorulması gereken soruyu kimse sormamış: bu farlar o hale nasıl geldi?Aracınız 1956 model olamayacağına göre ortada bir gariplik var gibi geliyor bana. Sizin bu konuda bir fikriniz veya işi yapan elemanlardan aldığınız bir bilgi var mıdır?
Engin bey eskiden araçların far camları daha çok cam karışımlıydı fakat taş değmelerinde hemen kırılıp çatlıyor diye plastik mika vb karışımlarla darbeye dayanımı arttı fakat bu seferde sıcaklıktan özellikle yaz aylarındada gündüz farlar açıldığında ortaya çıkan ısıdan bu kararma sorunu ortaya çıkıyor kendime ait iki aracımdada bu sorunu yaşadım. bir serviste bu yanıtı aldım.
dıştan far temizliği yaptırınca aydınlatma da düzeliyor mu acaba? benim de aynı sorun var ama acaba yansıtıcıyı mı tamir ettirsem, yoksa sadece dıştan bu uygulama yeterli olur mu?
Kıymetli arkadaşlar,Ben uzun zamandır bu sorunu araştırıyorum. Avensis Xenon farlarımın merceğin arkasındaki yansıtıcı çanak kararmıştıki bu durum Avensislerin kronik sorunudur bilindiği üzere. Bu konuda istanbuldaki arkadaşlara bostancı sanayiinde Farcı Altan ve Farcı Cihanı önerebilirim . Zira yarın sabah Farcı cihanda bu temizleme işlemini yaptıracağım. Daha önce her ikisiylede görüştüm. İsterseniz birkaç gün sabredin , neticeyi sizlerle paylaşayım. Ancak Bizim Executive Elegant Avensislerde Xenon far merceği ve arka yansıtıcı çanak yandığı için farın açılması gerekiyor. Sadece dıştan temizlik belli ölçüde görüşün artmasını sağlasada yeterli olmuyor. Bu bahsettiğim iki farcıda daha önce beraber çalışan kimseler . Altan usta bu işi bildiğim kadarıyla türkiyede en profesyonel olarak yapan kişi ve Cihanda onun eskiden yanında çalışan elemanı. Aralarındaki farka gelince fiyat konusunda Cihan daha uygun söyledi bana. Fiyatı ve yapılan işçiliği birkaç gün içinde burada paylaşırım. Herkese iyi forumlar...
Alperen bey;size verilen fiyat nedir bu konuda?benim ihtiyacım olup olmadığından emin değilim fakat forumda bu kadar konuşulunca tereddütlerim oluşmaya başladı, siz pazarlığı 2 kişi yaptıracağız diye yapabilirsiniz (pazarlık gücünüzün artması açısından), ihtiyaç varsa ben de yaptırabilirim
Verilen fiyat 300 TL ama ben ekstra birkaç şey daha düşünüyorum. onlarla ilgili de en erken yarın akşam size bilgi verebilirim.
tamam, teşekkür ederim.yarın ola hayrola (gibi oldu )