Gönderen Konu: Avensisimin Far Temizliğini Yaptırdım  (Okunma sayısı 17015 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensisimin Far Temizliğini Yaptırdım
« Yanıtla #20 : Ocak 21, 2011, 16:16:09 »
maaşallah çakmak çakmak bakıyo...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 21, 2011, 16:16:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 21, 2011, 19:01:11 »
Güle güle kullanın halit bey.

Galiba asıl sorulması gereken soruyu kimse sormamış: bu farlar o hale nasıl geldi?

Aracınız 1956 model olamayacağına göre ortada bir gariplik var gibi geliyor bana. Sizin bu konuda bir fikriniz veya işi yapan elemanlardan aldığınız bir bilgi var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 21, 2011, 19:25:10 »

Galiba asıl sorulması gereken soruyu kimse sormamış: bu farlar o hale nasıl geldi?

Aracınız 1956 model olamayacağına göre ortada bir gariplik var gibi geliyor bana. Sizin bu konuda bir fikriniz veya işi yapan elemanlardan aldığınız bir bilgi var mıdır?
Engin bey eskiden araçların far camları daha çok cam karışımlıydı fakat taş değmelerinde hemen kırılıp çatlıyor diye plastik mika vb karışımlarla darbeye dayanımı arttı fakat bu seferde sıcaklıktan özellikle yaz aylarındada gündüz farlar açıldığında ortaya çıkan ısıdan bu kararma sorunu ortaya çıkıyor kendime ait iki aracımdada bu sorunu yaşadım. bir serviste bu yanıtı aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Ocak 21, 2011, 19:49:44 »
Anladım, teşekkür ederim. E tabi, plastikten far yaparlarsa böyle olur! :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 21, 2011, 20:00:34 »
rica ederim ama sanıyorum otomobil firmalarının işine geliyor bu durum komple far satışı yapıyorlar.2008 yılında wv bora için 2x160tl 320 tl far parası vermiştim hala içim acıyor. şimdi Allah' tan bu yöntem çıkmış :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • I love my toyota ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 30 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 21, 2011, 21:44:20 »
 :alkis:

Güle güle kirletin, lakin çok para ödemişiniz sanki :-\
sanki 25-30 TL aralığı miktar yeter gibi geliyor bana....

bende bu tür işlerle hobi olarak uğraşıyorum, far parlatmak çok zevkli bir uğraş, daha önce arkadaşımın aracının bozulmuş far plastiğini düzeltmiştim, sonucu görünce insan çok mutlu oluyor...

resimlerini ekliyorum :

umarım beğenirsiniz...
"Çok param olunca Subaru alıcam"
"2007 Corolla 1.6 MMT Xenon VSC"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 21, 2011, 22:10:37 »

Engin Bey gariplik derken... anlamadım.Ben  öğretmenim.Bu işin ticaretini de yapmıyorum bunu kastediyorsanız.Arabayı ikinci el aldım.Arabayı aldığım şahıs yine AVENSİS yine aynı renk ve 62.000 TL'ye sıfırını aldı.
Engin bey eskiden araçların far camları daha çok cam karışımlıydı fakat taş değmelerinde hemen kırılıp çatlıyor diye plastik mika vb karışımlarla darbeye dayanımı arttı fakat bu seferde sıcaklıktan özellikle yaz aylarındada gündüz farlar açıldığında ortaya çıkan ısıdan bu kararma sorunu ortaya çıkıyor kendime ait iki aracımdada bu sorunu yaşadım. bir serviste bu yanıtı aldım.
Teknik olarak nasıl o hale geldi ben bilemiyorum.Fiyata gelince Avensis gibi bir arabayı ben kusura bakmayın ama tanımadığım garantisi olmayan bir yerin önünden bile geçirmem.Çok araştırdım kendim yapabilir miyim diye ama nafile...Ben de böyle bir çözüm yolu buldum.
Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Ocak 22, 2011, 05:06:01 »
halit bey, hemen alınmayın, muhtemelen ben yanlış ifade ettim. Gariplik derken, far camının öylesine matlaşmasını garip bulduğumu kastetmiştim. Çünkü plastik bir far 'camı'nı aklıma getirmiyordum. Mustafa bey'in açıklaması, beni yeterince bilgilendirdi, sağolsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ocak 23, 2011, 21:36:58 »
dıştan far temizliği yaptırınca aydınlatma da düzeliyor mu acaba? benim de aynı sorun var ama acaba yansıtıcıyı mı tamir ettirsem, yoksa sadece dıştan bu uygulama yeterli olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 24, 2011, 12:52:29 »
Erdal Bey ben de farketti .Ama forumda bu konuda teknik olarak açıklayıcı bilgi verebilecek arkadaşlar var.
Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 25, 2011, 19:49:21 »
http://www.otosanayi360.com/arabavideolari/koruma-bakim-videolari-araba-fari-nasil-temizlenir.html bu adreste far temizliği ile ilgili bir video....benim far sanki içerden kirli duruyor...bu şekilde temizlenirse süper olur...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Ocak 25, 2011, 20:33:39 »
far temizligi dıştan 1500 ve 2000 numaralı piyasada satılan sulu zımpara ile yapılır önce kalın olanile başlanır sonra inceyle devam edilir en sonda da cila çekilir ve far istenilen konuma gelir içten problem varsa onu bilmiyorum ben corolla ve avensisime kendim bu şekilde yaptım ve istegim şekildede oldu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 25, 2012, 16:50:37 »
Peki zamanla cila gidince çizik çizik mi kalacak far?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #33 : Nisan 25, 2012, 18:23:11 »
Kıymetli arkadaşlar,

Ben uzun zamandır bu sorunu araştırıyorum. Avensis Xenon farlarımın merceğin arkasındaki yansıtıcı çanak kararmıştıki bu durum Avensislerin kronik sorunudur bilindiği üzere. Bu konuda istanbuldaki arkadaşlara bostancı sanayiinde Farcı Altan ve Farcı Cihanı önerebilirim . Zira yarın sabah Farcı cihanda bu temizleme işlemini yaptıracağım. Daha önce her ikisiylede görüştüm.

İsterseniz birkaç gün sabredin , neticeyi sizlerle paylaşayım.

Ancak Bizim Executive Elegant Avensislerde Xenon far merceği ve arka yansıtıcı çanak yandığı için farın açılması gerekiyor. Sadece dıştan temizlik belli ölçüde görüşün artmasını sağlasada yeterli olmuyor. Bu bahsettiğim iki farcıda daha önce beraber çalışan kimseler . Altan usta bu işi bildiğim kadarıyla türkiyede en profesyonel olarak yapan kişi ve Cihanda onun eskiden yanında çalışan elemanı.

Aralarındaki farka gelince fiyat konusunda Cihan daha uygun söyledi bana. Fiyatı ve yapılan işçiliği birkaç gün içinde burada paylaşırım.

Herkese iyi forumlar...
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 25, 2012, 20:18:50 »
dıştan far temizliği yaptırınca aydınlatma da düzeliyor mu acaba? benim de aynı sorun var ama acaba yansıtıcıyı mı tamir ettirsem, yoksa sadece dıştan bu uygulama yeterli olur mu?

Asıl sorun yansıtıcının boyasında ..Dıştan temizlik bi yere kadar yardımcı olur kanaatindeyim.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 25, 2012, 20:29:57 »
Kıymetli arkadaşlar,

Ben uzun zamandır bu sorunu araştırıyorum. Avensis Xenon farlarımın merceğin arkasındaki yansıtıcı çanak kararmıştıki bu durum Avensislerin kronik sorunudur bilindiği üzere. Bu konuda istanbuldaki arkadaşlara bostancı sanayiinde Farcı Altan ve Farcı Cihanı önerebilirim . Zira yarın sabah Farcı cihanda bu temizleme işlemini yaptıracağım. Daha önce her ikisiylede görüştüm.

İsterseniz birkaç gün sabredin , neticeyi sizlerle paylaşayım.

Ancak Bizim Executive Elegant Avensislerde Xenon far merceği ve arka yansıtıcı çanak yandığı için farın açılması gerekiyor. Sadece dıştan temizlik belli ölçüde görüşün artmasını sağlasada yeterli olmuyor. Bu bahsettiğim iki farcıda daha önce beraber çalışan kimseler . Altan usta bu işi bildiğim kadarıyla türkiyede en profesyonel olarak yapan kişi ve Cihanda onun eskiden yanında çalışan elemanı.

Aralarındaki farka gelince fiyat konusunda Cihan daha uygun söyledi bana. Fiyatı ve yapılan işçiliği birkaç gün içinde burada paylaşırım.

Herkese iyi forumlar...

Alperen bey;
size verilen fiyat nedir bu konuda?
benim ihtiyacım olup olmadığından emin değilim fakat forumda bu kadar konuşulunca tereddütlerim oluşmaya başladı,
siz pazarlığı 2 kişi yaptıracağız diye yapabilirsiniz (pazarlık gücünüzün artması açısından), ihtiyaç varsa ben de yaptırabilirim
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #36 : Nisan 25, 2012, 21:39:13 »
Alperen bey;
size verilen fiyat nedir bu konuda?
benim ihtiyacım olup olmadığından emin değilim fakat forumda bu kadar konuşulunca tereddütlerim oluşmaya başladı,
siz pazarlığı 2 kişi yaptıracağız diye yapabilirsiniz (pazarlık gücünüzün artması açısından), ihtiyaç varsa ben de yaptırabilirim

Verilen fiyat 300 TL ama ben ekstra birkaç şey daha düşünüyorum. onlarla ilgili de en erken yarın akşam size bilgi verebilirim.
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 25, 2012, 22:21:47 »
Verilen fiyat 300 TL ama ben ekstra birkaç şey daha düşünüyorum. onlarla ilgili de en erken yarın akşam size bilgi verebilirim.

tamam, teşekkür ederim.
yarın ola hayrola (gibi oldu :) )
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 25, 2012, 23:11:20 »
tamam, teşekkür ederim.
yarın ola hayrola (gibi oldu :) )

Ustam ustam diyorum hep ama oda sizin yaptırdığınız yeri sanki tarif ediyor.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 26, 2012, 12:18:11 »
Bizim aracın farlarınının üst kısımlarında da hafif matlaşmalar başlamış. Güneş yanığı gibi. Acaba erken tedbir mahiyetinde şimdiden bişeyler yapılabilir mi? Yoksa matlaşmaların biraz daha artmasını mı beklemek daha uygun olur temizlik için?
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...