Gönderen Konu: toyotamı dogru mu kullanıyorum  (Okunma sayısı 1822 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
toyotamı dogru mu kullanıyorum
« : Aralık 25, 2010, 00:33:50 »
merhaba.. bende 2011 corolla benzinli manuel toyota var.. araç 2700 kmde..bu aracı satın almadan önce 5 yıl boyunca lpgli araç kullandım.başkada araç kullanmadım..benim bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim..

1- benim araçta vites değişim göstergesi var mıdır.

2-araç hareket etmeden önce birkaç dakika çalıştırılmalımıdır. Ben çalıştırır çalıştırmaz hareket ediyorum.hangisi dogrudur..motora etkisi nedir..

3- bu forumu düzenli takip ediyorum..yakıt tasarrufu için aracın  2200 devirde kullanılması gerektiğini bu forumda okudum. ben de 2200 deviri 4 vites 60km hız veya 5.vites 80 km hızda elde diyorum.yine vites değişimlerini 2000-2500 arası devirlerde yapıyorum..böyle kullandığımda gidilen mesafe ile cruise range paralel seyrediyor..yalnız bugun araç kullanmama tanıklık eden arkadaş hep düşük devirde araç kullanırsam motoru öldürücegimi ve vites değişimlerini 3500-4000 arasında yapmamı söyledi. hangisi dogrudur.

özet olarak ben bu benzinli toyotayı nasıl kullanacagım ve nelere dikkat edeceğim..cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.
2011 corolla elegant  benzinli manuel

Toyota Club Türkiye

toyotamı dogru mu kullanıyorum
« : Aralık 25, 2010, 00:33:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: toyotamı dogru mu kullanıyorum
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2010, 00:42:38 »
Rodaj döneminde yüksek devirlere çıkılmaması önerilir genelde.. Rodajdan çıktıktan sonra her Türk insanı gibi bende aracımı zorladım, yüksek hızlara, devirlere çıktım.. Aracın rahatladığını, gaza tepki süresinin azaldığını gördüm.. Ama bilimsel bir açıklaması var mıdır bilmiyorum.. Sürekli düşük devirde kullanmanın aracın motorunu sağırlaştırdığı söylenir.. Şehir efsanesi olabilir de , olmayabilir de.. Birazdan gerçeği bilen bir üyemiz açıklama yapacaktır :)
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2010, 01:00:41 »
oğuzhan haklı... arada bir zorlamalı yüksek devir çevirilmeli..hatta yüksek devir çevirmek için bir depo 98 oktan alıp öyle zorlamalı ki temizlensin kurum murum kalmasın.. ciddiyim de ha.. öyle 5.000 kmde falan bir yapsanız ne sağır olur ne kurum bağlar...güe güle kullanırsınız
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2010, 01:45:25 »
öyle 5.000 kmde falan bir yapsanız ne sağır olur ne kurum bağlar...
500 km'de bir yapsak nolur  :trinity:
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2010, 01:58:28 »
oğuzhan haklı... arada bir zorlamalı yüksek devir çevirilmeli..hatta yüksek devir çevirmek için bir depo 98 oktan alıp öyle zorlamalı ki temizlensin kurum murum kalmasın.. ciddiyim de ha.. öyle 5.000 kmde falan bir yapsanız ne sağır olur ne kurum bağlar...güe güle kullanırsınız

Bu kurum bağlama olayı dizellerde de var dimi ?
dizeller için de 5.000 km de bir motoru ağlatalım mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2010, 02:02:27 »
vites değişim göstergesi mutlaka vardır karşınızda devir ve kadranın tam ortasında aşağı ve yukarı ok olarak belirir.
araç hareket etmeden önce çalıştırmanıza gerek yok. Bende servisten öğrendim yeni araçlarda bu gereksinim  ortadan kaldırılmış.
yüksek devir yüksek yakıt tüketimi, tabiki sürekli düşük devirdede kullanmak doğru değil bu konuda Türkay bey'in açıklamalarına katılıyorum

toyota nın kendi internet sitesindede paylaştığı  e kitaplardada aracın en verimli nasıl kullanılacağı konusundada bilgi sahibi olabilirsiniz.
Hayat üç buçukla dört arasındadır, ya bir ömür üç buçuk atarsın yada dört dörtlük yaşarsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2010, 02:03:14 »
500 km'de bir yapsak nolur  :trinity:
yap kardeşim yap babam cüzdan o kadar sağlamsa hep yap :D ama gözünü seveyim benzinde yap, lpgde yapma :D
Bu kurum bağlama olayı dizellerde de var dimi ?
dizeller için de 5.000 km de bir motoru ağlatalım mı ?
dizeli gerçekten hiç bilmiyorum, ancak ben olsaydım dizeli o şekilde kullanmazdım..dizeli alabildiğine sakin ve düşük devirde kullanır sonra 30-40 bin km de bir carbon clean yaptırırdım. dizeller daha çok kurum bağlıyor diye biliyorum.. carbon clean de kurumu gerçek anlamda çok güzel temizliyor ve çekişte ciddi bir fark oluşuyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2010, 02:12:15 »
Ddizeli gerçekten hiç bilmiyorum, ancak ben olsaydım dizeli o şekilde kullanmazdım..dizeli alabildiğine sakin ve düşük devirde kullanır sonra 30-40 bin km de bir carbon clean yaptırırdım. dizeller daha çok kurum bağlıyor diye biliyorum.. carbon clean de kurumu gerçek anlamda çok güzel temizliyor ve çekişte ciddi bir fark oluşuyor

Çok teşekkür ederim,
bu carbon clean olayını önceden de duymustum, zamanı gelince sorup yaptırmak gerek demek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 25, 2010, 02:38:05 »
Kenan kardeş takma bunları kafana , nasıl istersen öyle kullan ne o devir hesabı falan boşveeerr
Alper kardeş sende dizeli sat benzinliye geç artık, dizelin kahrı çekilmeeeezz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Aralık 25, 2010, 11:50:34 »
toyotanın sitesinde aşağıdaki bilgiyi buldum..

http://www.toyota.com.tr/inside_toyota/environment/eco-driving/index.aspx

"Vitesi daha erken yükseltin

Daha yüksek vites daima daha düşük motor hızı, yani daha düşük yakıt tüketimi anlamına gelir. Eskisine kıyasla çok daha esnek olan modern motorlar, motora zarar verme riski olmadan, en kısa zamanda yüksek vitese geçilmesine imkan vermektedir. İdeal vites geçiş noktası 2000 - 2500 rpm arasıdır."

ayrıca toyotanın sitesinde daha önce periyodik bakımlar 1.000,10.000 ve 40.000 olarak belirtilmişken bugun baktıgımda her 10.000 km diyor..ben mi yalnış hatırlıyorum yoksa..

diğer bir sorum ise şu kış günlerinde ben arabaya hiç bir şey ekleyip çıkarmadım..bana söylenen sen hiçbir şey yapmayacaksın. sadece periyodik bakımlarda aracı servise götüreceksin dediler. ama toyotanın sitesinde her 6 ayda bir yağ değiştirin diyor. ben altı ayda 10.000 km yapmıyorum..bu konuda da bilgi verirseniz memnun olurum.

aşağıdaki linkte eko sürüş simülatörü var..

http://turkiye.toyota.com.tr/middle/EcoDrivingSimulator/Code/Example1/repository/course/templates/index.html
2011 corolla elegant  benzinli manuel