Gönderen Konu: Termostat sorunu mu?????  (Okunma sayısı 2910 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Termostat sorunu mu?????
« : Aralık 24, 2010, 19:06:53 »
Merhaba arkadaşlar bu aralar formdan uzaklaştım iş, okul derken bayağı bi koşturmaca. Benim sorum şu arkadaşlar geçenlerde aracın antifrezini degiştirdim. Bugüne kadar bir sorun yoktu ancak bugün yolda giderken aracı boşa attım yaklaşık bi 5-6 km  oşekilde gittim bi ara dikkat ettim hararet göstergesi aşagıda iki çizgiyi gösteriyor tekrar vitese aldım aracı, biraz gittikten sonra tekrar ortaya geldi. Akşam Elazığdan dönerken kalorifer açık yine aracı boşa aldım öyle biraz gittikten sonra kalorifer soguk üfürmeye başladı aracı vitese atınca tekrar sıcak üfürdü ayrıca aracı boşa alınca veya boştan vitese alınca far parlaklıkları degişiyor. Sorun ne olabilir.????

Araç 98 1.6 xei 230.000 km
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Toyota Club Türkiye

Termostat sorunu mu?????
« : Aralık 24, 2010, 19:06:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Termostat sorunu mu?????
« Yanıtla #1 : Aralık 24, 2010, 20:33:06 »
Far parlakligi kismi akunun durumuyla ilgili, zayiflamis olabilir, ya da sadece sogukta boyle bir duruma yol aciyordur.

Hava sicakliklari ne durumda, 0'in altinda mi?

Benim arabada da hararet gostergesi uzun yolda ceyrekte. ceyregin biraz uzerinde duruyor, sehir icinde, rolantide yarinin az altina geliyor.
Kalorifer sorunum oldu, vanadanmis, termostat normal calisiyor dediler serviste.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2010, 14:30:54 »
Hava sıfırın altında oldukça soguk ahmet abi, ama sürekli çeyrekte kalsa neyse boşa alınca çeyrege iniyor vitese geçince normal kaloriferde ayını şekilde artık pazartesi bakacam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2010, 14:36:25 »
Merhaba arkadaşlar bu aralar formdan uzaklaştım iş, okul derken bayağı bi koşturmaca. Benim sorum şu arkadaşlar geçenlerde aracın antifrezini degiştirdim. Bugüne kadar bir sorun yoktu ancak bugün yolda giderken aracı boşa attım yaklaşık bi 5-6 km  oşekilde gittim bi ara dikkat ettim hararet göstergesi aşagıda iki çizgiyi gösteriyor tekrar vitese aldım aracı, biraz gittikten sonra tekrar ortaya geldi. Akşam Elazığdan dönerken kalorifer açık yine aracı boşa aldım öyle biraz gittikten sonra kalorifer soguk üfürmeye başladı aracı vitese atınca tekrar sıcak üfürdü ayrıca aracı boşa alınca veya boştan vitese alınca far parlaklıkları degişiyor. Sorun ne olabilir.????

Araç 98 1.6 xei 230.000 km

bahsettiğiniz sorun benim yaşadığım sorunun aynısı...birebir benim yaşadıklarımı anlatmışsınız...

aracın devrinin düşük kalması termostatın açık kalmasından kaynaklanıyor...yani termostat arızası..değişmesi gerekiyor...bunları forumda bu işten anlayan bikaç kişiye sorduğum için rahatlıkla söylüyorum... servise fiyatını sordum 48 lira dediler...

boşa sallayınca farların parlaklığının azalmasıda ya akünün zayıflığından yada rölantinin biraz düşük olmasından...mesela benimki aküden değilde rolantinin düşük olmasından kaynaklanıyor...boşa sallayınca rölanti 500-600 e kadar düşüyor çünkü...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2010, 14:43:08 »
Vıtesı bosa attıgınızda motor yukten dusuyor ve dogru orantılı olarak hararetı de dusuyor. Boyle bır durumda termostatın kapanarak su sırkulasyonunu motor ustude devam ettırmelıdır kı hararet degerınız sabıt kalsın.
Sızın vıtesı bosa attıgınızda termostatınızın gorev yapmadıgını gostermektedır.
Sızınde fıkrınızı destekleyerek sorununuzun nedenının termostat oldugunu soyluyorum.
Farlarınızla ılgılı ızahınızdada osman kardesıme katılıyorum
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2010, 16:30:22 »
Teşekürler arkadaşlar yorumlarınız için artık pazartesi günü halledeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2010, 23:03:07 »
Evet arkadaşlar ancak bugün yazabildim termostat ve fanda bi sorun yokmuş ancak tüpün regülatörüne giden sıcak su hortumu delikmiş su eksiltme sebebini ordan buldu usta. Boşa atmada hararetin soguk havada düşmesi normal dedi.